cover image
Egyéb

Universiade: újabb kiütéses siker

2019. július 3. 12:45

A keddi, magabiztos győzelme után a második mérkőzését is megnyerte a női válogatott az egyetemisták és főiskolások nápolyi világversenyén.

Július 3. és 14. között Olaszország ad otthont a 30. Universiade-nak. A Nápolyban megrendezésre kerülő egyetemisták és főiskolások világversenyén 21 egyetem 105 sportolója képviseli a magyar színeket - köztük 26 vízilabdázóval.
 
A mínusz első nap vízilabdás küzdelmeit a Magyarország-Franciaország összecsapás nyitotta. Mihók Attila és Benczur Márton tanítványai könnyedén, repülőrajttal vették az első akadályt, és győzték le Franciaországot 17-3-ra. A magyar hölgyek a második napon is feltartóztathatatlannak bizonyultak, a négy találatig meg sem álló Máté Zsuzsanna vezérletével ezúttal Csehországot múlták felül 22-5 arányban. Az összecsapás, és az új szabályok pikantériája, hogy a 22 magyar találatból az egyiket a csapat hálóőre, Kiss Alexandra szerezte!
65651167_2926482580726691_147283838853185536_n.jpg A mieink legközelebb pénteken szállnak medencébe. Horváth János és Keszthelyi Tibor legénysége csütörtökön este, 19.30-kor Horvátország ellen mutatkozik be az Universiaden. 

UNIVERSIADE 2019, NÁPOLY 
A-csoport 
Magyarország-Csehország 22-5 (4-2, 7-2, 4-1, 7-0)
Gólszerzők:
Máté 4, Gémes 3, Huszti 3, Mucsy 3, Gerendás 2, Kuna 2, Brezovszki, Garda, Hertzka, Kiss, Kövesdi
Teljes jegyzőkönyv: itt

NŐK 
A keret 
Kapusok: Kiss 
Alexandra, Lekrinszki Gina Petra 
Mezőnyjátékosok: Brezovszki Gerda, Farkas Tamara, Garda Krisztina, Gémes Anett Alexa, Gerendás Matilda, Hertzka Orsolya, Huszti Dóra, Kövesdi Vivien, Kuna Szonja, Máté Zsuzsanna, Mucsy Anna Mandula 
Stáb: Mihók Attila, Benczur Márton, Almási-Szabó Marcella 

A csoportbeosztás 
A-csoport:
 Csehország, Franciaország, Japán, Kanada, Magyarország 
B-csoport: Ausztrália, Kína, Nagy-Britannia, Olaszország, Oroszország 

FÉRFIAK 
A keret 
Kapusok: Kardos 
Gergely, Szakonyi Dániel 
Mezőnyjátékosok: Bencz Rolf, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd 
Stáb: Horváth János, Keszthelyi Tibor, Bors László 

A csoportbeosztás 
A-csoport:
 Dél-Korea, Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia, Oroszország 
B-csoport: Ausztrália, Horvátország, Japán, Magyarország, Olaszország
Vízilabda hírek