cover image
Női
Klub

MOL Női OB I: Könnyedén legyőzte és meg is előzte az UVSE a Fradit

2024. március 30. 19:15

A MOL Női OB I 15. fordulója szuperrangadót kínált, hiszen a két élmenő, az UVSE és az FTC-Telekom találkozott a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Az újpestiek aztán rendkívül meggyőző teljesítménnyel rukkoltak elő és simán nyertek, amivel átvették a vezetést a tabellán.

A játéknap első meccsén a címvédő Eger rendkívül megszenvedett a Győrrel, legalábbis az első három játékrészben. Bár a sereghajtó hamar kétgólos hátrányba került, nem hagyta magát és kitartóan üldözte a házigazdát, a harmadik negyed elején, 5–5-nél pedig utol is érte. Ez felébresztette az egrieket, akik a negyed további részét 3–1-gyel abszolválták, majd jött a záróetap, ahol egyszer csak megérkezett a hevesi henger, és az utolsó nyolc perc alatt nyolc gólt rámolt be a bajnok, míg a Győrtől csak egyre futotta. Szilágyi Dorottya ebben a negyedben triplázott és összesen hétszer volt eredményes, Torma Luca pedig 67%-os hatékonysággal produkált 14 védést.

Nemcsak a forduló, hanem a teljes bajnokság legnagyobb rangadójának számít az UVSE–FTC-Telekom derbi, a legfrissebb fejezeten pedig akár a rájátszás pályaelőnye is múlhatott. A vendégek repülőrajtot vettek a Hajósban, az első két támadásukból egyaránt gólt szereztek, utána viszont hosszú időre leálltak, más kérdés, hogy az újpestieknek is több mint hét perc kellett, hogy feltörjék a Fradi védelmét. A második negyed elejét már jobban kapta el az UVSE, a Mácsai Eszter által kiharcolt ötméterest Hajdú Kata pattintotta be, aztán Baksa Vanda ejtése is jó helyre pottyant, amivel átvette a vezetést Benczur Márton csapata, innentől kezdve a félidő végéig felváltva estek a gólok, ekkor 5–5 állt az eredményjelzőn.
A harmadik játékrészben állva hagyta az UVSE a Ferencvárost: a gólgyártást Baksa nyitotta, aztán Mácsai büntetőjével először ment kettővel a hazai csapat, amely öt gólra hizlalta a fórját a negyed végére. A negyedik etapban ez még tovább nőtt, persze nem adták fel a zöld-fehérek, akik zsinórban három találattal zárkóztak, ám ekkor megtört a lendületük, és bár még öt perc hátra volt még ekkor, további gólokat már nem tudtak szerezni. Nem úgy az újpestiek, akik még hármat dobtak, így végül hat góllal, 15–9-re diadalmaskodtak, egyúttal váltották az FTC-t a tabella élén és tettek egy nagy lépést az alapszakaszgyőzelem felé.

A Dunaújváros is lépeget az elődöntő irányába, de még mindig nem dőlhet hátra, mindenesetre egy újabb kötelező győzelmet be tudott húzni Vad Lajos együttese, amely Tatabányán vendégeskedett. A hazaiak kezdetben remekül tartották magukat, bő négy elteltével 2–2 volt az állás, de ez volt az a pont, ahol az újvárosiak védekezésben lehúzták a rolót és a nagyszünetig már nem kaptak több gólt, ellenben lőttek négyet. A második félidő forgatókönyve hasonlóan alakult: két korai tatabányai gól, majd roló le, „cserébe” hét találat átellenben, a vége így kilencgólos Dunaújváros-siker. 

A BVSC üldözi az Egert és a DFVE-t, hogy odaérjen az első négy hely valamelyikére, és ilyen szempontból egy Szentes elleni esetleges hiba nem fért volna bele a zuglóiaknak. Ezzel együtt a csongrádiak kiválóan tartották a lépést a Szőnyi úton, az első félidőben maximum kettővel tudott meglógni a BVSC, a nagyszünetben pedig 6–5 volt az állás. Ezután viszont feljebb kapcsolt Stieber Mercedes együttese és azonnal megkezdte az elnyúlást, a harmadik etap közepe felé már négygólos előny volt a birtokában, a negyedikben pedig tovább növelte a differenciát és végül hatot pakolt közé. A fővárosiaknál 11 mezőnyjátékos is feliratkozott a gólszerzők közé.

A nap utolsó ütközetén a III. Kerület fogadta a Szegedet, és a vendégeknek egy ideig, egészen pontosan 2–2-ig elég jól állt a szénájuk, viszont a következő öt találatot a Kerület jegyezte, és ezzel meg is pecsételte a meccs sorsát. A térfélcsere után még hozzá is tudott tenni a félidei négygólos vezetéséhez az óbudai csapat, a hajrában pedig már héttel is járt előrébb, ebből végül kettőt tudott eltüntetni a Szeged, amely ötgólos vereséggel távozott.

Eredmények, MOL Női OB I, 15. forduló:
DIGI-Eger–UNI-Győr SE 16–7 (3–1, 2–3, 3–2, 8–1)
UVSE–FTC-Telekom 15–9 (1–2, 4–3, 6–1, 4–3)
Tatabánya–Dunaújvárosi FVE 4–13 (2–3, 0–3, 2–4, 0–3) 
BVSC-Zugló–Valdor Szentes 17–11 (3–2, 3–3, 5–2, 6–4)
III. Kerületi TVE–Zue.hu Szegedi VE 13–8 (5–2, 3–2, 2–0, 3–4)

(az eredményekre kattintva részletes jegyzőkönyv nyílik)