cover image
Férfi
Klub

E.ON OB I: Hiába a jó hajrá, a 3. negyed eleje sokba került a Vasasnak a Fradi ellen

2024. március 28. 21:15

Az E.ON OB I. középszakaszának harmadik fordulójában a tabellát hibátlanul vezető FTC-Telekom három góllal, 15–12-re legyőzte a harmadik helyezett VasasPlaketet.

Egyetlen összecsapás maradt hátra a OB I felsőházának 3. fordulójából, ez viszont a legnagyobb rangadónak számít, hiszen a címvédő FTC-Telekom „fogadta” a Komjádiban a VasasPlaketet. A zöld-fehérek ebben a szezonban még mindig nem vesztettek meccset, a Vasas viszont egy bravúrral felugorhatott volna a tabella második helyére. A két csapat teljesen ellentétesen hangolt a derbire: a kilencedik kerületiek nyolc napja nem játszottak mérkőzést, az angyalföldiek viszont szombaton elbúcsúztak az Eurokupától, miután az otthoni visszavágón is egygólos vereséget szenvedtek a Jug Dubrovniktól.

A Vasas fiataljai játszottak össze a találkozó első gólja előtt, Lakatos Soma játszotta meg centerben Gábor Lőrincet, aki kiválóan oldotta meg a helyzetet. A következő is majdnem összejött a vendégeknek, de kétméter miatt belefújtak a játkvezetők, a lefordulásból pedig Daniil Merkulov egyenlített. Majd megszületett a meccs első kiállítása is, amit gólra váltott a Vasas Strahinja Rasovic révén, amire a visszatérő Varga Dénes válaszolt hasonló szituációból. Aztán a kapufáké lett a főszerep itt is, ott is, 2–2-ről pedig a Fradi mozdult el Nagy Ádám besurranó lövésével, ám az ellenakcióból Bátori Bence is beköszönt Szakonyi Dánielnek. Az utolsó szó Német Tonié volt, aki Bátorihoz hasonlóan előnyből talált be Stylianos Argyropoulos centerezéséből. 

Nagy Ádám lett az első duplázó, aki a saját második góljával kettőre növelte a címvédő előnyét, Bátori viszont egyből csatlakozott egy sistergős bombával, majd Mizsei Márton bravúrjaira következtek, amikből Rasovic indult meg, kiharcolt egy ötméterest, és be is vágta azt. Ezután is folytatódott a Mizsei-show, ám Dusan Mandic harmadjára már túljárt az eszén, és még Merkulov keze is elsült, amivel visszaállt a közte kettő, és Mizsei újabb jó megmozdulásai kellettek ahhoz, hogy ez ne nőjön tovább a nagyszünet előtt.

Ezt viszont csak elodázta, mert Vigvári Vendel egyből tett arról, hogy hárommal is menjen az FTC-Telekom: először megnyerte a ráúszást, majd tisztára játszotta magát és kapásból bevarrta Argyropoulos átadását, utána pedig Molnár Erik is behúzott egy remek Varga Dénes-asszisztot. Aztán Vigvári zúdított még egyet Mizsei feje fölé, úgy tűnt, elúszhat a Vasas hajója, ráadásul Szakonyi is kezdte felvenni a versenyt a védések számában. A 10–5 ellenére paprikás maradt a hangulat, Argyropoulos és Sava Randelovic „barátkozásának” idő előtt véget vetett Kollár György játékvezető, ezt követően Burián Gergely, majd Bátori hozta kicsit közelebb a piros-kékeket. Nyéki Balázs alakulata nem pánikolt, amit Merkulov újabb rakétával bizonyított, sőt Varga Dénes is jelentkezett egy laposan becsorgóval. Lakatos kapásból vette be a rövidet Szakonyi fölött, Vigvári elhajlásból triplázott a negyedben, egymaga annyit dobott ebben a nyolcpercben, mint az ellenfél összesen.

Bátori egy keresztléces bombával csípett le egyet az ötgólos lemaradásból a záró játékrész elején, aztán Dala Döme is zúdított egyet, sőt Nikola Dedovic három védő gyűrűjéből is át tudta ejteni Szakonyit, a semmiből visszajött kettőre a Vasas. 13–11-nél kisebb állóháborúba torkollott a derbi, erre nem éppen meglepő módon Varga Dénes tett pontot, a Vasasnak bő három perce maradt egy újabb háromgólos rohamra. Ebből lepörgött nagyjából egy, ráadásul egy kettős fórt is kihasználatlanul hagyott Slobodan Nikic gárdája, utána azonban egy jó védekezés ellentámadásából Burián bombázott Szakonyi kapujába. De Merkulov visszaállította a háromgólos differenciát, ekkor már csak 27 másodperc perc volt hátra, és ez egyben a 15–12-es végeredmény beállítását is jelentette.

Az FTC-Telekom tehát továbbra is hibátlan a 2023/2024-es idényben, a VasasPlaket pedig készülhet a vasárnap esti, BVSC elleni rendkívül fontos rangadóra. 

Végeredmény
E.ON OB I., Középszakasz - Felsőház, 3. forduló
FTC-Telekom–VasasPlaket 15–12 (4–3, 3–2, 6–3, 2–4)

(az eredményre kattintva részletes jegyzőkönyv nyílik)