cover image
Klub

E.ON OB I: A Vasas küzdelmes, de meggyőző diadallal vette át a 2. helyet a BVSC-től

2024. március 31. 21:15

Igazán forró hangulatú rangadót hozott a középszakasz 4. fordulójának zárómérkőzése, amit a VasasPlaket otthon 14–11-re megnyert a BVSC-Zugló ellen.

Rangadó rangadót ért a Komjádiban március utolsó hetében, és húsvétvasárnap estéjére is jutott egy igazi csemege, amikor a Vasas a BVSC-t fogadta. A két csapat hatalmas csatát vív a felső ház második helyéért, az elmúlt bő egy hetet viszont mindkettő szívesen elfelejtené, hiszen búcsúztak az Eurokupától, a Vasas pedig hét közben a Fraditól is kikapott a Komiban.

Lakatos Soma hamar megadta az alaphangot egy kapufás átlövéssel, a következő támadásból pedig Gábor Lőrinc duplázta meg centerből a hazai előnyt. Mészáros Mátyás a szélről indította meg a BVSC szekerét, ám Strahinja Rasovic azonnal visszaállította a kétgólos differenciát, nem igazán működött a zuglói védekezés. Csapó Miklós büntetőből szépített, majd megérkeztek Gyapjas Viktor védései is, de a túloldalon Lévai Márton is hozzátette a magáét, aki szinte extázisba került az első negyed második felében. Burián Gergely ötméteresével újfent kettővel ment az angyalföldi alakulat, de ugyanennyi másodperccel az etap vége előtt Kovács Péter is eredményes volt centerből.

A második periódus eleje is a két válogatott kapusról szólt, a majdnem hárompercre nyúló góltalan időszaknak Csacsovszky Erik bombája vetett véget, 0–0 után először volt egál. És bár a vendégeknek a vezetés átvételére is volt lehetőségük, ezzel nem tudtak élni, végül Batizi Benedek révén a Vasas mozdult el 4–4-ről. Tátrai Dávid egy szépen megjáratott fórból egyenlített, miközen Dala Dömét végleg cserével kiállították, de ugyanerre a sorsa jutott Csacsovszky Alex is a következő akcióban, ezt az előnyt pedig Bedő Krisztián értékesítette. Aztán Rasovic is bevarrt egy ötöst, megint kettővel mentek a hazaiak, a randadó pedig egyre paprikásabb atmoszférájú lett, félidőben összesen 21 hibapontnál járt a két csapat. A duda előtt még Gyárfás Tamás emberelőnyös góljával kapaszkodott a BVSC, amivel 7–6-ra módosított.

Rasovic harmadik találata volt az egyetlen a harmadik játékrész első felében, Csapó vezetésével tartotta a lépést Kemény Kristóf együttese, aztán Batizi gyömöszölt be egy kipattanót, közben a vízben és a nézőtéren is egyre forróbb volt a hangulat. Tátrai létszámfölényből csökkentett a hátrányon, a túloldalon Bedő visszaállította a két gólt, 10–8-cal fordultak rá a felek az utolsó nyolc percre.

Ez aztán egy perc alatt 11–8-ra változott Burián löketével, először lógott meg hárommal a Vasas, majd a következő támadásból jött a 12. is Bátoritól, kezdett eldőlni a derbi. Tátrai ötméteresével zárkóztak a vendégek, azonban Burián tökéletes ejtése megint megnyugtató előnyt jelentett a házigazdának. Mészáros góljára is tudott válaszolni Rasovic, Kovács pedig hiába talált be két perccel a vége előtt, Lévai újabb bravúrokkal fordította rá a célegyenesre a csapatát. A Vasas végül 14–11-re legyőzte a BVSC-t, amivel egy ponttal megelőzte riválisát a felsőházi tabellán.

Végeredmény, E.ON Férfi OB I., középszakasz, 4. forduló
Felsőház
VasasPlaket–BVSC-Zugló 14–11 (4–3, 3–3, 3–2, 4–3)

(az eredményre kattintva részletes jegyzőkönyv nyílik)