cover image
Férfi
Klub

BENU Férfi MK: bajnoki elődöntők újratöltve

2023. augusztus 28. 13:25

A májusi bajnoki elődöntőket játsszák újra a BENU Férfi Magyar Kupa szeptember 2-ai elődöntőiben: először az A Híd-VasasPlaket a Genesys OSC-vel mérkőzik, majd az EPS-Honvéd a címvédő FTC-Telekommal találkozik a Margitszigeten.

Az MVLSZ margitszigeti székházában tartották a BENU Férfi Magyar Kupa elődöntőinek sorsolását. Ugyanaz a négy együttes várta a párosítást, amely tavaly is ott volt a négyes döntőben, és amely a bajnoki elődöntőket is vívta.

Nos, Fortuna ezúttal a tavaly bajnokságot másolta: a Vasas az OSC-vel, a Honvéd pedig a Fradival került össze. (A kupaelődöntőben Fradi–Vasas és OSC–Honvéd volt a leosztás 2022 decemberében.)

Az elmúlt szezonban mindkét finálét, azaz a kupáét és a bajnokságét is a Fradi és az OSC vívta, és mindkétszer a zöldek diadalmaskodtak – az MK-ban zsinórban ötödször. 

Az idei év újítása, hogy a férfimeccseket is 25 méteres pályán vívják, ami a negyeddöntők több, gólfesztivállal végződő mérkőzése alapján kifejezetten szórakoztató mérkőzéseket ígér a hétvégére. Szombaton játsszák a két elődöntőt, vasárnap pedig a döntőt – emellett délutánonként a gyermek BENU MK meccseit rendezik, míg esténként a Széchy-uszodában az U20-as női válogatott a Heraklész-kupán játszik rangos ellenfelekkel, a szeptemberi vb-felkészülés jegyében.

 

BENU Férfi Magyar Kupa, négyes döntő

Szeptember 2., elődöntők

17.30 A Híd-VasasPlaket–Genesys-OSC-Újbuda

19.00 Endo Plus Service-Honvéd–FTC-Telekom

Szeptember 3., vasárnap

18.30 Magyar Kupa döntő

 

Heraklész-kupa, U20-as női nemzetközi torna

A magyar válogatott mérkőzései:

Augusztus 31., csütörtök – 18.30: Új-Zéland

Szeptember 1., péntek – 11:00: Olaszország, 19.00: Egyesült Államok

Szeptember 2., szombat: 20.30: Görögország

Szeptember 3., vasárnap: 20.00: Izrael