cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor kijelölte a vb-keretet!

2015. július 13. 10:46

A férfiválogatott a kazanyi világbajnokságon a címvédésért harcol, a kapitány centerposzton Bedő Krisztián mellett döntött.

A szövetségi kapitány úgy határozott, nem várja meg a keddi, Ausztrália elleni felkészülési mérkőzést (ezt Miskolctapolcán rendezik 17 órától, a Digi Sport 1 is közvetíti), már hétfőn, a konditermi edzést követően megnevezte azokat, akikkel nekivág a kazanyi világbajnokságnak.

A névsort végignézve kiderül, hogy centerposzton végül Bedő Krisztiánnak szavazott bizalmat Benedek Tibor, a többi poszton nagyjából már eldöntött volt a kérdés korábban.

„Tegnap volt időm jobban átgondolni a még nyitott kérdéseket, kérdést, illetőleg szeretném az ausztrálok elleni három kétkaput, benne a hivatalos mérkőzést már azzal a kerettel játszani, akik ott lesznek a kazanyi világbajnokságon.

Bedő Krisztián kiválasztásában nyilván közrejátszott az is, hogy ő már ott volt a barcelonai világbajnokságon, ilyen értelemben tapasztaltabb játékos. Hozzá kell viszont tennem, hogy ahogyan ő, úgy Német Toni is nagyon sokat tett az elmúlt időszakban azért, hogy bekerüljön az utazókeretbe.


Hosnyánszky Norbi vállsérülése nehezíti a héten a dolgomat, nem biztos, hogy ő játszani fog az ausztrálok elleni keddi mérkőzésen. Varga Dénes vállsérülése rendbe jött. Az elkövetkezendő napokban már arra helyezzük a hangsúlyt, hogy ez a tizenhárom játékos minél egységesebbé váljon minden tekintetben.


A keretből kimaradó három játékost, így Német Tonit, Manhercz Krisztiánt és Lévai Mártont elengedem, Nagy Ádám viszont velünk készül majd a legvégéig” –
indokolt Benedek Tibor a kerethirdetést követően.

A magyar válogatott kerete a kazanyi világbajnokságra:

Nagy Viktor, Decker Attila – kapusok

Gór-Nagy Miklós, Angyal Dániel, Madaras Norbert, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Hárai Balázs, Bedő Krisztián - mezőnyjátékosok

A világbajnokság csoportmérkőzései:

Július 27., hétfő, 17 óra 30 (magyar idő szerint 15 óra 30):


Magyarország-Kazahsztán

Július 29., szerda, 12 óra 10 (magyar idő szerint 10 óra 10):

Magyarország-Dél-Afrikai Köztársaság

Július 31., péntek, 10 óra 50 (magyar idő szerint 8 óra 50):

Magyarország-Argentína

A világbajnokság csoportjai:

A csoport: Horvátország, Brazília, Kanada, Kína
B csoport: Görögország, Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország
C csoport: Dél-Afrika, Magyarország, Argentína, Kazahsztán
D csoport: Szerbia, Japán, Montenegró, Ausztrália

A negyeddöntőt augusztus 4-én rendezik majd. Ha a magyar válogatott megnyeri a csoportját, akkor a negyeddöntőben az A csoport 2. és a B csoport 3. helyezettje mérkőzésének a győztesével játszik.
 
-ds-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
kazany 2015
kazany