Mento Kupa: legyőztük Montenegrót is!

2017. április 14. 16:25

A Székely Bulcsú, Kovács Róbert irányította 2002-es válogatott a rangos miskolci utánpótlástornán az olaszok után újabb riválisát győzte le (14–10), így egy nap alatt két sikert aratott! Szombaton Szerbia ellen mérkőzik.

Fotók: MVLC

Az olaszok elleni 8–7-es délelőtti siker után Montenegró ellen ugrott vízbe a miskolci Kemény Dénes Sportuszodában a magyar válogatott. Székely Bulcsú a győztes meccsen a kapuban remeklő Hörömpő Botondot állította ezúttal is kezdőként a kapuba, aki ismét élt a lehetőséggel: a nagyszünetben például 83%-os védési hatékonyság állt a neve mellett. Persze az, hogy csupán hat lövés ment addig a kapujára, nagyban volt köszönhető a védekezésnek, amely ezúttal is igazi csapatmunkával elsőrangúan dominált. És elől meg jöttek a gólok, az első negyedben rögvest négy. Lantos István kezdte a gólgyártást (kiharcolta a fórt, majd pontosan célzott), majd Várkonyi Ádám megúszásból talált be, majd Pető Attila (akció), és Nyíri Balázs (a Molnár Erik által kiküzdött ötöst érékesítve) következett.

A második negyedben ismét Lantos villant egyet, s már 5–0 állt a táblán! A montenegróiak a 11. percben szépítettek, de jött Várkonyi, aki emberelőnyből (Lőrincz Ákosról küldték ki a védőt) jegyezte második találatát. Jól játszottak a mieink, ám a folytatásban érhetően csökkent valamelyest a dominancia, de az előny cseppet sem forgott veszélyben. A harmadik játékrészben – amikor is lehetőséget kapott a kapuban Gyapjas Brendon – ugyanis Böröczky Marcell is gólt jegyzett fórból, Szabó Bence akcióból, majd a KSI tarthatatlan játékosa, Lantos brusztolt ki egy ötöst, amelyet Pető váltott gólra. S miután Molnár nem csak labdát szerzett hátul, hanem aztán centergóllal igazolta tehetségét, még nőtt is az előnyt (10–3)!

A negyedik negyedet 10–4-ről kezdte a szépreményű társaság, amely nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Sőt a szolnokiak játékosa, Szeghalmi Zsombor kétszer is betalált (fór, illetve a Lantos által kiharcolt újabb ötös után), így nem tudott igazán közelebb férkőzni a meccs második részében már eredményesebben támadó montenegrói alakulat. Nyíri „betett” még egy fórt, amelyet ismét az egész nap remeklő Lantos harcolt ki, majd Várkonyi is feltette a koronát pénteki teljesítményére. A vége így 14–10 lett, nem véletlen szólt a vastaps. A meccset a miskolci pólóklub első emberének, Bachner Andrásnak a társaságában a helyszínen tekintette meg dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda szövetség elnöke is - örülhetett, hogy így játszik a válogatott.

Csapatunk szombaton 17 órától Szerbia ellen játszik. Figyelem, a meccsekre a belépés díjtalan!

Mento Kupa nemzetközi fiú utánpótlástorna (2002-ben születettek részére), Miskolc
1. játéknap

Magyarország–Montenegró 14–10 (4–0, 2–1, 4–3, 4–6)
Gólszerzők:
Várkonyi Á. 3, Pető A. 2, Lantos I. 2, Szeghalmi Zs. 2, Nyíri B. 2, Molnár E., Böröczky M., Szabó B., ill. Milics 4, Gopcsevics 2, Hudecek, Vujovics, Mrsics, Vukotics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Horvátország–Olaszország 6–6

Szerbia–Montenegró 5–6
Korábban közölt eredmények
Magyarország–Olaszország 8–7
Szerbia–Horvátország 8–6

A Mento Kupa további programja:
Április 15., szombat
Szerbia–Olaszország, 11:00
Montenegró–Horvátország, 15:30
Magyarország–Szerbia, 17:00

Április 16., vasárnap
Olaszország–Montenegró, 9:30
Magyarország–Horvátország, 11:00

A Mento Kupa magyar kerete
Hörömpő
Botond (Cegléd)
Gyapjas Brendon (FTC)
Kevi Bendegúz (Honvéd)
Molnár Erik (UVSE)
Szabó Bence (FTC)
Gábor Lőrinc (Százhalombatta)
Lantos István (KSI)
Várkonyi Ádám (FTC)
Pető Attila (KSI)
Bőröczky Marcell (Vasas)
Szeghalmi Zsombor (Szolnok)
Nyíri Balázs (KSI)
Fótos Tamás (Vasas)
Lőrincz Ákos (Eger)
Dávid Zoltán (BVSC)19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok