Hesz Máté: „Szép feladat, nagy kihívás”

2016. október 26. 10:48

A Magyar Vízilabda Szövetség új főtitkára volt a vendége a Digi Sport reggeli magazinjának szerdán.

Ahogyan arról írtunk, a Magyar Vízilabda Szövetség szombaton, frissen megalakult új elnökségének első ülésén Kemény Dénes elnök kezdeményezésére Hesz Mátét nevezték ki a szervezet új főtitkárává.

Az MVLSZ jelenlegi kommunikációs vezetője november 1-jétől látja el ezeket a feladatokat. Mint elmondta, az eddigi főtitkár, Nemcsik Balázs ügyvezetőként a kiemelt projektekért (így például a 2017-es világbajnokság előkészületeiért, a 2020-as Európa-bajnokság szervezési feladataiért és a TAO-pályázatok felügyeletéért) felel majd.

„Megnövekedtek a feladatok a magyar vízilabdában, ezért van szükség a két pozícióra. Én úgy szeretnék dolgozni, hogy korosztálytól és nemtől függetlenül a mindenkori magyar válogatottak bármilyen világversenyen is indulnak, minimum éremesélyesek, de lehetőleg az aranyéremre esélyesek legyenek” – fogalmazott Hesz Máté.

„Szép feladat, nagy kihívás és nagyon nagy megtiszteltetés” – mondta arról, milyen lesz együtt dolgozni az MVLSZ új elnökségével, amelyben olimpiai bajnokok sora dolgozik majd, köztük a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter és Molnár Tamás.

A klubokkal való kapcsolattartás, a versenyeztetés, az MVLSZ apparátusa, a napi ügyek koordinálása – címszavakban ezek lesznek feladatai Hesz Máténak, illetve egyelőre a szervezet kommunikációs feladatai is hozzá tartoznak majd.

„Meglepne, ha befolyásolni lehetne az elnökség tagjait a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatos eljárásról” – utalt arra, hogy még nincs kialakult metódus arra vonatkozóan, hogy pályázat kiírásával vagy felkérés útján nevezik ki a férfiválogatott új szövetségi kapitányát.

A beszélgetés az alábbiakban hallgatható és nézhető meg.Női OB I

BVSC-Zugló Diapolo - Szegedi V. T&N SZTE

2016. okt. 30. 16:00

E.ON Férfi OB I

FTC PQS Waterpolo - PannErgy-MVLC

2016. nov. 02. 16:00

Arcok és pillanatok Biros Péter búcsúmeccséről (Fotó: Dobos Sándor)
Biros Péter búcsúmeccse (Fotók: Dobos Sándor)
E.ON ob 1.: BVSC-Zugló-ZF-Eger (Fotók: Fehér Anna)
E.ON ob 1: ZF-Eger-FTC-PQS Waterpolo 10-10 (Fotók: Fehér Kálmán)
BENU MK: Pannergy-Miskolci VLC-VasasPlaket (12-10, fotó: Fehér Kálmán)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok