cover image
Egyéb
Utánpótlás

U15-ös fiú Európa-bajnokság: aranyérmes Magyarország!

2021. július 11. 19:45

A Dávid Zoltán irányította csapatunk a fináléban is folytatta menetelését, Spanyolország legyőzésével a csúcsra jutott. Mindez azt jelenti, hogy a korosztályban a leányoknál és a fiúknál is győzelmet ünnepelhettünk, avagy jó kezekben az utánpótlás!

Magyarország: a horvátok ellen 13-10, a georgiaiak/grúzok ellen 23-3, a lengyelek ellen 32-3, majd a negyeddöntőben a törökök ellen 20-5, míg az elődöntőbe a görögök ellen 10-8.
 
Spanyolország: a románok ellen 10-9, az olasz ellen 11-10, a máltaiak ellen 14-8, majd a negyeddöntőben a szerbek ellen 9-8, az elődöntőben a horvátok ellen 10-8.
 
A két csapat útja a döntőig különböző volt: amíg a mieinknek voltaképpen a horvátok elleni csoportmeccs és a görögök elleni elődöntő volt nehéz, addig a spanyoloknak az olaszok, a szerbek és a horvátok ellen kellett győzniük, miközben a csoportban még a románok ellen is megszenvedtek. Mindez azonban a magyar szakmai stáb is igyekezett a parti előtt hangsúlyozni, semmit sem jelentett, a felek tiszta lappal, egyenlő esélyekkel várták az aranycsatát.
 
4A2A1057.JPG A Dávid Zoltán, Regős Áron, Bisztritsányi Dávid trió (a szakmai vezető Cseh Sándor, aki az Utánpótlás Bizottség elnökével, Székely Bulcsúval együtt szintén a helyszínen volt) irányította csapatunk a változatos 3-3-as első negyedet követően a másodikban robbantott. Gólt jegyzett sorrendben Dorozslai Zalán, Tóth András, Haverkampf Bence és Balogh Botond, 7-3-as volt az előny, nem véletlen, hogy a rivális időt kért. Jó volt a védekezés, jó volt Kiss Gergely kapusteljesítménye.
 
A nagyszünetre 7-4-es előnnyel ment a társaság, és Balogh Botond, majd Mérő Alex révén hamar rátett kettőt erre. Nyugodtan mondhatjuk, kézben tartotta a partit, őrizte 9-4-es előnyét, taktikusan haladt célja felé. A vége 10-5 lett, megnyerte az Európa-bajnokságot a csapat! Szívből gratulálunk!

„Elmondhatatlanul boldog vagyok! Nem számítottam ekkora különbségű győzelemre, de a srácok ezúttal is megcsinálték azt, amit kértünk tőlük, nagyon okosan vízilabdáztak. Köszönöm nekik, és köszönöm a stábnak, remek csapatot alkottunk. A játékosok mellett ki kel emelnem Regős Áront és Bisztritsányi Dávidot, a segítőimet, Cseh Sándort, aki sokszor éjt nappallá téve dolgozott, vágott videókat azért, hogy sikeresek legyünk, és Székely Bulcsút, aki mindenben támogatott itt kint is bennünket. Köszönöm a Magyar Vízilabda Szövetségnek azt a profizmust, ami körülvesz bennünket, a kluboknak, a kollégáknak a munkát, a szurkolóknak a szeretetet. Tehetséges társaság, bízom benne, mindezt a jövőben is bebizonyítja majd” – értékelt csuromvizesen a medencéből kijövet után Dávid Zoltán.
 
4A2A1111.JPG U15-ös fiú Európa-bajnokság, Loulé
Döntő

Magyarország-Spanyolország 10-5 (3-3, 4-1, 2-0, 1-1)
Gólszerzők: Balogh B. 2, Mérő A. 2, Doroszlai Z. 2, Haverkampf B. 2, Tóth A. 1, Simon S. 1, ill. Granados 2, Gomila 1, Perrone 1, Feliu 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A 3. helyért: Görögország-Horvátország 11-7
Az 5. helyért: Olaszország-Oroszország 8-10
A 7. helyért: Törökország-Szerbia 5-11

Az Európa-bajnok magyar válogatott:

Kapusok:
Horváth Solt (BVSC)
Kiss Gergely (KSI)

Mezőnyjátékosok:
Balogh Botond (BVSC)
Bötkös Patrik (KSI)
Budai István (UVSE)
Doroszlai Zalán (BVSC)
Haverkampf Bence (Spandau)
Lugosi Csongor (Eger)
Mérő Alex (KSI)
Nagy Zalán (KSI)
Regős Vince (FTC)
Simon Sebestyén Gergely (FTC)
Tátrai Tamás (BVSC)
Tóth András (Pécs)
Tóth Martin Zétény (Vasas)

Edzők: Dávid Zoltán, Regős Áron, Bisztritsányi Dávid
Szakmai vezető: Cseh Sándor
Utánpótlás Bizottság elnöke: Székely Bulcsú
Vízilabda hírek
Utánpótlás
u15