Elindult a MOB és a Pöttyös olimpiai kampánya

2021. június 08. 13:01

IGAZI BÜSZKESÉGEK címmel startolt a Magyar Olimpiai Bizottság és a Pöttyös országos szurkolói programja. Rióhoz hasonlóan ismét sportolói kártyákat rejtenek a Pöttyös-csomagok, ezeket gyűjthetik a sportbarátok.

Fotó: Dobos Sándor

A 176 darabos kollekcióban (és a 22 és fél millió kártyában) természetesen ott vannak vízilabdázóink is - az egyetlen olyan csapatsportág képviselői, akik a férfi és a női mezőnyben is képviselhetik a magyar színeket.

A kártyán szereplő sportolók között akadnak legendák és a jövő reménységei közé tartozó fiatalok is.

A keddi ünnepélyes kampányindítón Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, Szautner Péter, a FrieslandCampina Hungária vezérigazgatója mellett ott volt Csernoviczki Éva cselgáncsozó és Nagy Viktor is. Viktor elmondta, nemcsak sportolóként, hanem családapaként is jelen van az eseményen, a kártyagyűjtés ugyanis náluk is jellemző, mellesleg a vízilabdaszurkolók még évekkel később is autogramgyűjtésre használják ezeket a darabokat - a közösségépítés tehát nagyon is működik.

Nagy Viktor kérdésre válaszolva elmondta, remek formában érzi magát, és nem is kérdés, hogy határozott célokkal érkezik majd Tokióba.Tokió 2020: Magyarország-Dél-Afrikai Köztársaság 23-1 (Fotók: Szalmás Péter/Magyarock)
Tokió 2020: Magyarország-Egyesült Államok 10-9 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok