Euro Kupa: az A-Híd VasasPlaket és a BVSC-Zugló a két induló

2020. szeptember 24. 15:14

A második számú európai kupasorozat sorsolását november 17-én tartják a svájci Nyonban.

A LEN a héten elkészítette a Bajnokok Ligája 2020/21-es szezonja selejtezőjének sorsolását, és ennek közzétételekor derült ki, hogy a két továbbjutó, ezzel a főtáblára kerülő csapat mellett az összes többi résztvevő folytathatja a nemzetközi szereplést - az Euro Kupában.

Ez 16 csapatot jelent, hozzájuk csatlakozik újabb 16 együttes, amelyik nevezett a kupára. A 32 csapat nyolc négyes csoportban küzd a két továbbjutó helyért, ezután pedig oda-visszavágós alapon dől el a továbbjutás, egészen a döntőig.

A Magyar Vízilabda Szövetség döntése alapján az A-Híd VasasPlaket, valamint a BVSC-Zugló indulhat a sorozatban, méghozzá az aktuális Magyar Kupa-kiírásban nyújtott teljesítménye alapján. Bízunk abban, hogy ez a két magyar résztvevő lesz ott a mezőnyben, mert ez azt jelentené, hogy a Szolnok és az OSC is kiharcolta a továbblépést a BL-selejtezőkből. Ha nem így tesz(nek), akkor is hasznos sorozat lehet számukra az Euro Kupa, amelynek első csoportkörét december 4. és 6. között rendezik.

A csoportbeosztásnál figyelembe veszik a BL-selejtezőben elért pozíciókat.Elindult Japánba a férfi- és női válogatott (Fotók: Derencsényi István)
SEAT Kupa HUN-CAN 13-7, 2021.07.06. (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok