cover image
Szövetség
Utánpótlás

Fiú utánpótlás-bajnokságok: új lebonyolítás, sorsolás pénteken!

2020. augusztus 26. 16:30

Tekintettel a kialakult, illetve továbbra is fennálló Covid-helyzetre, az MVLSZ az UP Bizottság javaslatára megváltoztatta az országos fiú utánpótlás-bajnokságok lebonyolítását. A cél a folyamatos játék. Abban az esetben, ha egyes csapatok a jogos halasztás sorsára kerülnek, a többi egyesület le tudja játszani a soron következő mérkőzéseit.

A bajnokság az eredeti tervek szerint szeptember 6-án, vasárnap elindul, de a selejtezők helyett egy 15 fordulót magába foglaló alapszakasszal indul. Ezalatt a kör alatt, mindenki játszik mindenkivel, egy alkalommal, a házigazda személye minden esetben sorsolással dől el. Az alapszakasz végéhez érve már valószínűleg kiderül, hogy a járványhelyzet mennyire befolyásolja a bajnokságokat, ezért a folytatásra a szövetség három lehetséges tervet is kidolgozott, melyeket az aktuális Covid-helyzet alapján fog érvénybe helyezni.

A klubok pontos értesítést kapnak a sorsolásról (amelynek napja augusztus 28., péntek), az esetleges halasztási kérelmek rendszeréről, illetve a lebonyolítási tervekről. Amelyik klub az említett szeptember 6-ai 1. fordulóban igazoltan nem tud otthon játszani, péntekig, a sorsolásig jelezze ezt!

Szövetségi hírek
Utánpótlás
Fiú utánpótlás-bajnokságok: új lebonyolítás
sorsolás pénteken!