cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Íme, a női válogatott rotterdami 16-os kerete!

2023. április 8. 9:24

Bíró Attila kihirdette a Világkupa-selejtezőre utazó csapatát, amelynek a Görögország, Ausztrália és Hollandia elleni mérkőzéseken a minitorna első két helyének megszerzése, a Szuperdöntőbe jutás a célja.

Meglehetősen sűrű napok után (hétfőtől edzett együtt a csapat) jött el az idő, hogy Bíró Attila névsorolvasást tartson, avagy a szövetségi kapitány megnevezte azt a 16 játékost, akik a jövő héten a Világkupa rotterdami selejtezőjében szerepet kaphatnak. Hollandiában sorrendben Görögország, Ausztrália és a házigazda lesz az ellenfél, a cél pedig kimondatott: a minitornán az első két hely egyikén kell végezni, ezzel a szuperdöntős helyet megszerezni. Persze akkor sincs gond, ha ez nem jön össze, hiszen adott esetben Athénban lehet javítani.
 
No, de előbb nézzük a neveket, avagy a szövetségi kapitány a szombati szabadnap után az alábbi kerettel találkozik vasárnap a ferihegyi repülőtéren:
 
Női válogatott
Keret a Világkupa rotterdami selejtezőjére
 
Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Leimeter Dóra (FTC), Keszthelyi Rita (Mataro, spanyol), Mahieu Geraldine (Dunnaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Pőcze Panna (FTC), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Padova, olasz)
 
szruha.JPG Azaz a 20-as keretből ezúttal Torma Luca, Rybanska Natasa, Dömsödi Dalma és Tiba Panna marad itthon - az indoklás ekképpen hangzik: „A kísérletezésbe ezúttal ennyi fért bele, ugyanakkor a következő selejtezőre, az athéni tornára biztosan lesznek változások. Azt hozzá kell tennem, hogy Tiba Panna sajnos a hét második felében beteg volt, Natasa Rybanskának pedig még kell idő, hogy játékban is utolérje magát. Utóbbi esetében fontos hangsúlyozni, hogy türelemmel kell lenni vele, sokat hagyott ki, a fokozatosság elve mentén edzett velünk, s noha klubjában, az UVSE-ben már bizonyította, hogy fizikálisan rendben van, sokat kell dolgoznia, hogy jobb és jobb legyen."
 
A mester hangsúlyozta, hogy keretében nem véletlenül hemzsegnek az utánpótláskorú játékosok, avagy az elmúlt évek tudatos munkája fokozatosan kezd beérni - mindazonáltal hatalmas szükség van a rutinos, sokat megélt játékosokra, akiktől továbbra is meccseldöntő produkciót vár.
 
„A játékosok becsülettel dolgoztak végig a héten, sokat haladtunk előre. Szeretném megköszönni az UVSE és a Ferencváros segítségét, hiszen mindkét csapattal rendkívül hasznos edzőmérkőzéseket játszottunk. Az új szabályokkal még barátkozunk, a két kapufás játékosnak, nálunk elsősorban a centereknek és a védőnek a kétméteres mozgása kulcskérdés, ezeket sokat gyakoroltuk" - tette hozzá Bíró Attila, aki hétfőn, Rotterdamban az olasz válogatott elleni kétkapus edzésen tesztelheti még a meccsek előtt csapatát.
 
A pénteki, konditermi edzést meglátogatta Madaras Norbert, a szövetség elnöke is, néhány bíztató szó kíséretében kvázi újtára engedte a csapatot, amely első 2023-as tétmérkőzését kedden 20:30-tól Görögország ellen vívja.
 
szpannnn.JPG Világkupa, nők:

Április 11-13.: selejtező, 1. forduló, Rotterdam
A-csoport: Görögország, Hollandia, Magyarország, Ausztrália
B-csoport: Spanyolország, Egyesült Államok, Olaszország, Kína
 
A program
Április 11., kedd
14:00: Spanyolország - Egyesült Államok
16:00 Olaszország- Kína
18:30: Hollandia- Ausztrália
20:30: Görögország - Magyarország

Április 12., szerda
14:00: Spanyolország - Olaszország
16:00: Egyesült Államok - Kína
18:30: Hollandia - Görögország
20:30: Magyarország - Ausztrália

Április 13., csütörtök
14:00: Görögország - Ausztrália
16:00: Spanyolország - Kína
18:30: Hollandia - Magyarország
20:30: Egyesült Államok - Olaszország

Április 19-21: selejtezők, 2. forduló, Athén
A-csoport: az 1. forduló két csoportjának 1-2. helyezettjei
B-csoport: az 1. forduló két csoportjának 3-4. helyezettjei

Május 1-7.: a 2-es divízió selejtezői (Berlin)

Június 23-25.: Szuperdöntő (Long Beach, Egyesült Államok)

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila