cover image
Egyéb

Nekem a vízilabda – Trokán Nóra

2021. június 11. 8:33

Interjúsorozatunkban közismert személyiségeket kérdezünk sportágunkhoz fűződő viszonyukról. Tizenegyedik vendégünk Trokán Nóra színművésznő.

A Domján Edit- és Junior Príma Díjas Trokán Nóra az egyik legnépszerűbb fiatal színésznő, színházi és filmszerepei mellett sokan televíziós sorozatokból ismerik (a Tanár című produkció például megdobta népszerűségét). 2020-ban a Glamour-gálán az Év színésznőjének választották.

A lovaglás nagy szerelem számára (korábban kosárlabdázott), emellett pár éve a snowboardozás lett kedvelt időtöltése, és a SUP-olásra is rákapott. A vízilabdát jó néhány éve szereti és követi, és természetesen szurkol majd a magyar válogatottaknak a tokiói olimpián.

„Az a csapatsportág, amibe beleszerettem, amit nézni is nagyon szeretek, és amin szurkolni is, az a vízilabda. A Kemény Dénes vezette válogatott menetelését például nagyon jó élmény volt végig követni. Az, hogy kialakult bennem ez a vonzalom, köszönhető annak is, hogy még gimnáziumban volt egy vízilabdás párom, miatta pedig teljesen képben voltam, klubszinten is. Ma is követem a sportágat, de nyilván már nem olyan mértékben.”

A kérdésre, miszerint a három olimpiai arany közül melyik volt a legemlékezetesebb, így válaszol:

„Az, amit Kiss Gergely góljával nyertünk meg. Mivel a korábbi párom a Vasasban játszott, a csapattársait illetve más klubok tagjait is ismertem, így például Gergőt vagy a Varga- és Steinmetz-testvéreket, Nagy Viktort. Akkor még nagyon fiatal voltam, de szerencsés vagyok, mert nagyon jó meccseket nézhettem és szurkolhattam végig a Komjádiban, a Kőér utcában, vagy épp Egerben, mert oda is lejártunk a rangadókra.”

Adódik a kérdés: a személyes érintettségen túl miért érdemes igazán vízilabdameccset nézni?

„Iszonyú izgalmas szerintem ez a játék. Kevés olyan, az elejétől a végéig izgalmas és látványos csapatsport van, mint a vízilabda, talán a kézi vagy a kosárlabda. De például, ha a focihoz kellene hasonlítanom, ott előfordul olyan meccs is, ami alatt az ember megfőz egy vacsorát, és csak akkor figyel, ha a kommentátor felemeli a hangját. A vízilabdában minden pillanat számít, gyors az oda-vissza játék, szóval izgalmas nézni. Mivel a hangulat is jó, tényleg ez az egyik kedvencem” – fogalmaz Trokán Nóra, aki a Varga-testvéreket, Nagy Viktort és Kállay Márkot emeli ki az egykori Vasasból, mint kedvenc játékosait.

S ami a jelenlegi válogatottat illeti:

„Ebben a csapatban is van olyan, akivel képben vagyok, korábbi párom révén, akivel ma is jó barátságban vagyok. Jansik Szilárd vagy épp Manhercz Krisztián. Tudom, hogy jól megy a válogatottnak, remélem, az olimpián is így lesz. Nagyon hiányzott már az olimpia, nagyon szeretem nézni, és hát csodás emlékeket idéz fel bennem, a vízilabda vagy épp az úszás közvetítéseire is emlékszem.”

Trokán Nóra egyébként számos sportágat kipróbált, és űz a mai napig is.

„A lovaglás elég intenzíven jelen van az életemben, van egy saját lovam, akihez sokat járok ki. Szerencsére megérkezett a jó idő is, pénteken egy SUP-túrára megyünk, megtetszett ez a sport is. Az új szenvedélyem a snowboardozás, korábban síeltem, de most úgy tűnik marad a deszka. Nagyon szeretem, ezt fejleszteném majd tovább, nyilván az utóbbi időben nem nagyon lehetett menni és gyakorolni. Kosaraztam korábban elég komolyan, tiniként a BEAC igazolt játékosaként, de nem akartam élsportoló lenni, így egy idő után megmaradt a gimiben játszás élményeként. Van egyébként egy csapatunk, színészekből, zenészekből, színházi dolgozókból verődik össze és vasárnaponként úgymond „örömjáték folyik” a pályán. Igaz, másfél éve elég durván kiment a bokám, majdnem a szalagjaim bánták, azóta még óvatosan járok vissza.”

Ami pedig előttünk áll a nyáron, az olimpián túl:

„Lesz néhány szabadtéri előadásom, forgatás viszont kivételesen csak júniusban és július elején. Három éven át végigforgattam a nyarat a Tanár című sorozatban, most végre el tudok menni Görögországba, július végén. Nagyon készülök már erre az útra. Van egyébként egy görög rokonunk, akinek a fia – ha jól emlékszem – a Vouliagmeni női pólócsapatának volt az edzője. Szóval családi vonalon is felbukkan nálam a vízilabda.”
 
Sorozatunk korábbi interjúi:

Nekem a vízilabda - Aranyosi Péter
Nekem a vízilabda - Lovász László
Nekem a vízilabda - Miklósa Erika
Nekem a vízilabda - Marco Rossi
Nekem a vízilabda - Hirtling István
Nekem a vízilabda - Berkesi Judit
Nekem a vízilabda - Laklóth Aladár
Nekem a vízilabda - Hajas László
Nekem a vízilabda - Fülöp László
Nekem a vízilabda - Miller Dávid

Vízilabda hírek
nekem a vízilabda