cover image
Egyéb

VB 2017, 8. NAP: MINDEN EGY HELYEN – ÉLŐ HÍRFOLYAM!

2017. július 23. 9:31

A 17. FINA Világbajnokság vízilabda küzdelmeinek nyolcadik napján történtek egy helyen - így semmiről sem maradhatnak le. Ma a férfiak nyolcaddöntőit rendezték: Ausztrália, Olaszország, Görögország és Oroszország jutott a nyolc közé. Eldőlt ezzel az is, hogy az oroszok lesznek a mienk ellenfelei a keddi negyeddöntőben.

2017. július 23, vasárnap

9:30

A világbajnokság teljes eredménysorát itt találja: http://waterpolo.hu/hir/7410/vb-2017--az-eredmenyek---elo/hun

10:00
Íme, a vasárnapi férfiprogram:
A 13-16. helyért:

10:30: Kanada-Franciaország
12:00: Dél-Afrika-Egyesült Államok
A nyolc közé jutásért:
13:30: Brazília-Ausztrália
15:00: Kazahsztán-Olaszország
20:30: Görögország-Japán
22:00: Spanyolország-Oroszország

10:26
Sokan kérdezgetik egymást a Hajósan, „Te mit tudsz az óvásról?”. A válasz mindenkitől ugyanaz: „Semmit.” Avagy várja a szakma, és az érintettek a hivatalos hírt azok után, hogy Hollandia megóvta az Oroszország elleni női nyolcaddöntőt, amelyet 11–10-re veszítette el, ám menet közben volt egy felettébb kérdéses orosz időkérés, amely után meglehet, ötméterest kellett volna ítélni a hollandoknak…

10:55
nagyviktormolnar.jpgVilágbajnok kapus üzent a kapuslegendának: Nagy Viktor Facebook-oldalán ekképpen köszöntötte az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Molnár Endrét! Isten éltesse a 71 esztendős kedvencünket!

11:03
kondivb5.jpgFérfiválogatottunk tagjai ezúttal is a Naphegy felé vették az irányt, az Oxygen Wellnessben regenerálódtak, edzettek Zala György erőnléti edző irányításával.

11:41
A vb-n 26 év után szereplő Franciaország nyerte a nap első mérkőzését: a harmadik negyed után 7–6-ra vezetett Kanada ellen, de aztán a negyedikben két Ugo Crousillat-gól eldöntött mindent, így Lucas Heurtier együttese a 10–6-os sikere után a 13. helyért játszhat majd. A Kazanyban 9. kanadaiak a 15. helyért küzdhetnek.

11:59
Giuseppe Porzio, a kanadaiak szövetségi kapitánya nem lehet elégedett, csapata a 15. helyért játszhat csak: „A harmadik negyedik végéig küzdöttünk, sok lehetőségünk volt, de nem tudtuk gólra váltani őket. Ezt követően pedig túl sokat hibáztunk, többek közt a passzokban is. A franciák sokkal okosabbak és tapasztaltabbak voltak és megnyerték a meccset.”

12:18
omv_fiu_2017_03.jpgA szerbek legyőzése után 8-8-as döntetlen után ötméteresekkel Horkai György csapata győzött (13-11), így a BENU-kupa után újabb rangos tornán bizonyított. Jó előjelek az augusztusi, belgrádi világbajnokság előtt! Beszámolónkat itt találják.

12:36
antidoppingprogramfina.jpgA FINA hivatalos oldala többek között ezzel a képpel (balról jobbra Illés Anna, Czigány Dóra, Takács Orsolya) népszerűsíti az antidopping programját.

12:44
A hollandok tájékoztatása szerint elutasították óvásukat, így csapatuk a 9. helyért küzdhet, és olasz-orosz negyeddöntőt rendeznek a hölgyeknél.

13:15
Az amerikaiak 13–4-re végeztek Dél-Afrikával, így a 13. helyért Franciaország–Egyesült Államok, a 15. helyért pedig Kanada–Dél-Afrika mérkőzést rendeznek.

13:49

VB_20170717_AUS_HUN_ffi_Madar_David_024.jpgHorkai György az OMV-kupa megnyerése után megnevezte 13 játékosát, akik szerepet kapnak majd Belgrádban, az augusztusi junior világbajnokságon. A csapatban ott lesz Manhercz Krisztián is, aki a vb után csatlakozik. Itt nézheti meg a keretet, és olvashatja a szakvezető értékelését.

14:34
Ausztrália a tarthatatlan Joseph Kayes vezérletével 8–3-ra nyerte meg Brazília ellen az első férfi nyolcaddöntőt, így kedden Szerbiával küzdhet a negyeddöntőben.

14:49
aaron.jpgJó ismerősünk, a Szolnokkal Bajnokok Ligáját nyerő Aaron Younger mosolyogva, magyarul értékelt az interjúzónában („Teljesítettük a célt, jól védekeztünk, ez volt a brazilok legyőzésének a kulcsa”), majd hamiskás mosollyal jelezte a mieinknek: „A beígért sörrel még adósak a srácok!”. No, igen, az ausztrálok olaszokkal szembeni helytállása után mondták tőlünk többen is, meghívják majd őket egy körre – meglesz majd, az biztos. A szerbek elleni negyeddöntő kapcsán nem kertelt, őszintén fogalmazott: „Tíz új játékosunk van, fiatal a csapat, jó kis edzőmeccs lesz számunkra ez a találkozó.”

15:03
Angelo Coelho,
a brazilok szövetségi kapitány panaszkodott kicsit: „Nagyon nehéz meccs volt ez a számunkra. Ausztrália erősebb és tapasztaltabb nálunk. A kapu előtt sok gondunk volt, rengeteg helyzetet kihagytunk. Ami a védekezésünket illeti, három komoly hibát vétettünk. Nem vagyunk hozzászokva továbbá ahhoz, hogy kétnaponta meccset játsszunk. Ennek az az oka, hogy csak napokkal a vb kezdete előtt tudtam elkezdeni felkészíteni a csapatomat, ami nem volt elegendő.”
 
16:00
huncanedzes0723.jpg A pénteki szabadnap és a szombati csapatépítés után vasárnap már gőzerővel készült a Kanada elleni hétfői negyeddöntőre a női válogatott, amely azt is gyakorolta, hogy mi a teendő a rivális speciális védekezése ellen.

16:05
Olaszország érezhetően tartalékolva a negyeddöntőre, az utolsó negyedben négy gólt is kapva (ezeket már a jól teljesítő Tempestit váltó Volarevic szedte be) 12–7-re verte Kazahsztánt. A keddi negyeddöntőben Horvátországgal vív várhatóan hatalmas találkozót.

16:11
VB_HUN_ITA_ffi_Madar_David_010.jpgAlessandro Campagna, az olaszok szövetségi kapitány már előre tekintett: „Irányítottuk a mérkőzést, nem volt azonban könnyű ilyen melegben játszani. A védelmünket illetően fejlődnünk kell még, azonban jó meccset játszottunk. Most Horvátországgal fogunk megmérkőzni, kemény összecsapás lesz. A fiúknak így megadatik a lehetőség, hogy olyan tapasztalatokat szerezzenek, amelyek hasznosak az elkövetkezendő évekre kitűzött céljaink szempontjából.”

16:14
Az kazahok elleni két gólt jegyző Francesco Di Fulvio fővárosunkat is dicsérte:„Bár ellenfelünk nem volt olyan erős, jó meccset játszott ellenünk. Nekünk védekezésben javulnunk kell, most pedig már csak a horvátok elleni döntő fontosságú meccsre készülünk. Amit viszont meg kell, említsek, hogy akárcsak a torna szervezése, maga Budapest is csodálatos.

16:17
Csend honol estig a lelátókon és a versenymedencében, hiszen véget ért ez időre a mai pólóprogram. Folytatás este a Görögország-Japán (20:30) és a Spanyolország-Oroszország (22:00) összecsapásokkal. Utóbbi parti győztese vív majd negyeddöntőt kedden a magyar válogatottal.
 
19:00
VB_FRA_HUN_ffi_20170721_Madar_David_013.jpg Van még másfél óra az esti program kezdetéig, addig olvassák el a Manhercz Krisztiánnal készített interjúnkat.

19:01
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 17. FINA Világbajnokság első magyar érme! A férfi 4x100 méteres úszó gyorsváltójának döntőjében a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású magyar csapat szenzációs úszással bronzérmes lett! A pólótársadalom nevében szívből gratulálunk!
 
19:25
vamo5zalesz4.jpg Egy kis lazítás.
(fotó: Vámos Márton facebook-oldala)

21:34
Az esti pólóprogram első meccsén Görögország nem ismert kegyelmet: Fountoulis négyet, Gounas és az Egerbe igazoló Vlachopoulos három-három gólt jegyzett, a trió vezérletével 14–4-re legyőzte Japánt, így kedden Montenegró ellen negyeddöntőzhet.

21:45
Theodorus Vlachos,
a görögök szövetségi kapitánya így értékelt: „Örülünk, hogy bent vagyunk a negyeddöntőben, így magabiztosan reménykedhetünk, hogy még tovább jut a csapat. Montenegró kemény csapat, talán az egyik legjobb. Egy igazán kemény meccs áll előttünk, de úgy gondolom, képesek leszünk a győzelemre.”

21:56
Märcz Tamás, Gerendás György és Németh Zsolt a Hajós uszoda lelátóján – a stáb a spanyol-orosz meccset jött megnézni. Tippelni egyikük sem akart, és abban is teljes az egyetértés, hogy bármelyikük is lesz kedden a rivális a negyeddöntőben, ha nagy csatában is, de le kell majd győzni.

22:27
Oroszország két negyed után 7–4-re vezet Spanyolország ellen!

23:04
Fotó: MTI/Czagány Balázs

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Miképpen Madaras Norbert, az M4 szakértője, kétszeres olimpiai bajnokunk is mondta, a spanyol játékosok nem tűntek olyan tüzesnek, mint a klubcsapataikban… Ivan Nagaev és társai ezt jól kihasználták, a második negyedtől kezdve végig vezetve 11–10-re nyertek a nyolcaddöntőben, így Oroszország lesz az ellenfelünk a keddi negyeddöntőben!

23:05
Így néz ki tehát a keddi férfi negyeddöntők párosítása

14:50: Montenegró-Görögország
16:10: Szerbia-Ausztrália
20:30: Magyarország-Oroszország
22:00: Horvátország-Olaszország

23:15
Az uszoda kiürült, véget ért a vb-n az 8. nap a pólótornán. A férfiaknak hétfőn szünnap lesz, és színre lépnek újra a hölgyek. Íme, a program:
A 15. helyért:

9:30: Dél-Afrika-Kazahsztán
A 13. helyért:
10:50: Brazília-Japán
A 9-12. helyért:
12:10: Új-Zéland-Hollandia
13:30: Kína-Franciaország
Negyeddöntő:
14:50: Olaszország-Oroszország
16:10: Egyesült Államok-Ausztrália
20:30: Magyarország-Kanada
22:00: Görögország-Spanyolország


Vízilabda hírek
FINA VB 2017 - Hírek
vb
hírfolyam
8. nap