VB 2017: fókuszban Kanada

2017. július 23. 15:57

Vasárnap már csak a kanadaiakra koncentrált a női válogatott, amely a két edzésen a rivális védekezéséből és támadójátékából is felkészült, hogy sikerrel vehesse a negyeddöntőt.

Könnyebb, de nem könnyű. „A könnyebb utat igazából arra értettem, hogy egy meccsel kevesebbet kell játszani és több idő van felkészülni a negyeddöntőre" – mondta Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya, utalva arra, hogy az utóbbi időben jó formát mutató Kanada semmivel sem könnyebb ellenfél, mintha mondjuk a görögökkel, vagy az olaszokkal játszana a gárda.

A magyar válogatott testközelből tapasztalta, hogy Kanada kemény ellenfél, hiszen a világligában 9–9-re végeztek a felek. Ezen a találkozón ráadásul a mieink is szembe találhatták magukat a rivális speciális zónavédekezésével, amelynek lényege, hogy egy mezőnyjátékos a kapus mellett segít, s a maradék öt védekezik a hat támadó ellen – viszont rengeteg kéz tornyosul a kapu előtt.

A lányok erre is készülnek, a délelőtti edzésen többek között azt gyakorolta a válogatott, hogy mi a teendő ilyen helyzetben, de Bíró Attila hozzátette, arra is kiemelt figyelmet fordítanak, hogy Kanadának két balkezes szélsője van, akik meghatározzák a negyeddöntőbeli ellenfél játékát.

„A kanadai centerek nem jobbak a mieinknél, a kapusuk sem jobb, a két balkezes semlegesítése lesz a mérkőzés kulcsa – hangsúlyozta Bíró Attila.Ha ezt nem tudjuk megoldani, illetve nem tudjuk feltörni a védekezésüket, akkor semmi keresnivalónk a négy között.”
 
Élő hírfolyam a 8. napról: ITT.Férfi OB I

PVSK-Mecsek Füszért - PannErgy-MVLC

2017. okt. 04. 18:00

Férfi OB I

VasasPlaket - Kaposvári VK

2017. okt. 12. 20:30

Női OB I

DUE-Maarsk Graphics - FTC

2017. okt. 14. 17:45

Női OB I

FTC - BVSC-Zugló Diapolo

2017. okt. 18. 18:00

OSC-Marseille BL-selejtező, 2017. 10.01. - Fotók: Fehér Anna
OSC-C. Napoli BL-selejtező, 2017. 09.30. - Fotók: Fehér Anna
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok