cover image
Egyéb

Legyűrte a Szeged a Vasast

2013. december 6. 19:39

Nem kapott ki sorozatban háromszor az A-Híd Szeged, és nem nyert sorozatban négyszer a Lactiv-Vasas-Plaket a férfi ob I.-ben.

Több mint fontos volt a mérkőzés a kupagyőztes számára. Valami ugyanis nem stimmel a Szegednél, ezt az Eger elleni súlyos hazai vereség, valamint a Honvéd elleni újabb fiaskó bizonyítja.

A Vasas viszont egyre jobb, így Földi Lászlónak esze ágában sem volt feltett kézzel vízbe „löknie” csapatát, sőt. Azt mondta, ha kicsi esélyt is látnak a bravúrra a fiatal csapattal, azt bizony meg fogják ragadni.

Kettős emberelőnybe került, rögvest az elején a hazai csapat, Katonás Gergelyt és Takács Bálintot küldték ki, de Tóth Márton lövése elakadt Barabás Botondban. Maradt a labda a Szegednél, Szivós Márton pedig lövésével megszerezte a vezetést is (1-0).

A második lökete már nem sikerült a világbajnoknak, és hibázott emberelőnyben Drasko Brguljan is, két alkalommal, Nagy Viktor is kellett ehhez, persze. Hőna Dávid már nem tévesztett, egyenlített, majd a montenegrói használt ki egy előnyt, előtte Földi László időkérés mellett magyarázta el a figurát.

Juhász volt az egyik nyerőember (Fotó: MTI)

Juhász volt az egyik nyerőember (Fotó: MTI)

Juhász Zsolt ejtett a negyed végén, 2-2 után jöhetett a második játékrész. Amelynek derekán ismét megszerezte a vezetést a Vasas (előtte nem céloztak jól egyik oldalon sem, és a Nagy-Barabás kettős is jól állta a sarat), Katonás ötméterese nyert utat a kapuban. Mindeközben Takács Bálintnak kellett kimásznia a medencéből, vérzett az orra.

Ezúttal is a negyed végén egyenlített a Szeged, most Szivós Márton akciógólja révén (3-3). Nagy Viktor még védett egy hatalmasat Brguljan lövése után, következhetett a nagyszünet.

Csapó Miklós lövése nyomán ismét a Vasasnál volt az előny (3-4), de Kiss Csaba remek labdát adott azon nyomban Aljosa Kunacnak, ő pedig nem hibázott ziccerben. Angyal Dániel remek próbálkozása után már azt hihettük, újra vezet a Vasas, csakhogy Juhász Zsolt a kapufára blokkolta a lövést, ezen a meccsen jól védekezett a Szeged, legalábbis a korábbi két mérkőzéshez képest mindenképp.

Sok kontrát ítélt a meccs ezen szakaszában, a harmadik negyed közepétől a két játékvezető, és ennek is köszönhető, hogy rendkívül izgalmas volt a találkozó. Alig három perccel a negyed vége előtt Decker Ádám blokkolt, majd a megúszó Szivóst indította volna, de ehelyett kiállították. A szegediek nem értették, miért, a reklamáló Vincze Balázs sárga lapot kapott a szituációt követően.

Aztán Brguljant küldték ki, és az emberelőnyt dr. Molnár Tamás centerből kihasználta – hosszú idő után vezetett a hazai csapat (5-4). Sőt, ötméterest kapott a Vasas, de Katonás próbálkozását Nagy Viktor védte, ezek a pillanatok a Szegedé voltak.

Brguljan próbálkozott rendületlenül a Vasasból a negyedik negyedben is. Előbb Nagy Viktor hárított, majd a kapust és Juhászt is kiállították. Hegedüs vette át Nagy szerepét, de „Drazsé” lövését nem tudta védeni (5-5).

Szivós harmadik góljával 6-5-re ment a Szeged, majd a mérkőzés során először, Decker góljánál két gólra hízott a szegediek előnye (7-5). Dr. Steinmetz Ádám hozta közelebb a Vasast emberelőnyből, majd Katonás kiállítása után Tóth Márton talált be (8-6).

S hogy mi alapozta meg a végén a szegedi sikert? Hisz ekkor még két és fél perc hátravolt a mérkőzésből. Nos, Juhász (remekül játszott az egész meccsen) és Szivós labdaszerzése. A Vasas a végén nem tudott megfelelően koncentrálni, utolsó emberelőnyös helyzete is kimaradt (Fazekas lőtt pontatlanul), így végül vereséggel a zsebében fordulhatott rá az M5-ös autópályára. Pedig megfoghatták volna a Szegedet, de a rutin most még kifizetődőbb volt.

A Vasasban nagy potenciál van a jövőre nézve, péntek este viszont a Szeged még jobb volt, ezzel levegőhöz jutott a Vincze-csapat.

A nap másik mérkőzésén a bajnok ZF-Eger rendkívül magabiztosan verte a BVSC-t

Eredmény – ob I.-es férfibajnokság, 12. forduló:

A-Híd Szeged – Lactiv-Vasas-Plaket 8-6 (2-2, 1-1, 2-1, 3-2)


Újszegedi sportuszoda, 400 néző. Játékvezetők: Németh, Fekete


A-Híd Szeged: Nagy V. – Decker Á. 1, Juhász 1, Seman, Szivós 3, Kiss Cs., Tóth M. 1. Csere: Molnár T. 1, Hegedűs, Sánta, Jansik Sz., Kunac 1. Vezetőedző: Vincze Balázs

Lactiv-Vasas-Plaket: Barabás – Csapó 1, Brguljan 2, Angyal, Katonás 1 (1), Takács, Steinmetz Á. 1. Csere: Hőna 1, Fazekas, Manhercz Á., Manhercz K., Sedlmayer. Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 4/12, illetve 2/12 
Ötméteresek: -, illetve 1/2
Kipontozódott: Decker Á. (28.), Tóth M. (30.), illetve Hőna (23.), Katonás (30.)
Kapusok: Nagy V. 8/14 (57%), illetve Barabás 6/14 (43%)
 
ZF-Eger – BVSC-Zugló 19-5 (6-1, 4-2, 4-1, 5-1)

Eger: Meixner – Bátori 4, Graham, Salamon, Kovács Gábor, Bundschuh 2, Hárai 1. Csere: Sántavy, Bedő 2, Varga Zs. 1, Lőrincz 2, Zalánki 3. Vezetőedző: Gerendás György

BVSC: Szakonyi – Nyéki 1, Nagy S., Mezei 1, Létay 1, Kotsidis 1, Mészáros. Csere: Tatár, Ambrus 1, Telegdy, Szabó Bence. Vezetőedző: Märcz Tamás

Gól/emberelőny: 4/4, illetve 1/10
Ötméteresek: -
Kipontozódott: -
Kapusok: Meixner 9/14 (64%), illetve Szakonyi 7/26 (27%)
 
watch?v=Kb6u5hfDAis  
Vízilabda hírek
férfi ob 1-es bajnokság
ob 1
lactiv vasas
vasas
a híd szeged
szeged
juhász zsolt