cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Egyöntetű vélemény: az Eb-ig még javulni kell

2018. június 29. 22:00

Bíró Attila nem szépített, az amerikaiak elleni támadójátékot nagyon gyengének minősítette. Ő és játékosai is kiemelték, a barcelonai Európa-bajnokságig (ahol persze nem lesz ott a mindenkinél jobb USA) sokat kell még dolgozni. A jövő héten egy rotterdami tornán szerepel a csapat.

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk második helyen zárt a Vodafone-kupán, miután a torna „fináléjában” 12–3-as vereséget szenvedett az olimpiai- és világbajnok Egyesült Államoktól.

Bíró Attila szövetségi kapitány így értékelt a mérkőzést követően: „Gyakorlatilag mindenben nagyságrendekkel jobbak voltak… Nagyon jól védekeztek, ez volt az alap, ráadásul azt a kevés helyzetünket, amit sikerült ledolgozni, gondolok itt a fórokra vagy az ötméteresekre, nem tudtuk belőni. Ilyen értelemben a támadójátékunk totálisan gyenge volt, nincs mit szépíteni. Sajnos nem túlzó az eredmény. Az amerikai válogatott mindenkit megver öt-hat góllal, most mi ennél súlyosabban zakót kaptunk, amit kozmetikázhattunk volna, de nem sikerült. Azt a fizikai munkát, amit elkezdtünk, folytatni kell, dolgozni tovább, és nagyobb önbizalommal játszani. Az Európa-bajnoki csapatkijelölésben kapusposzton és a mezőnyjátékosok esetében sem lett könnyebb a dolgom, megyünk most majd a rotterdami tornára, utána remélem, okosabb leszek…”

A Vodafone-kupán a két legjobb teljesítményt Keszthelyi Rita és Gurisatti Gréta nyújtotta – ők így nyilatkoztak.

Keszthelyi Rita: „Az amerikai válogatott teljesen más szinten játszik, ez most is látszódott. Akkor tudunk partiban lenni, ha sokat edzünk együtt. Más sebesség, ez európai csapatok nem ilyen szintet képviselnek. Fejben kell gyorsabbnak lennünk, és mindenben javulni, mindenkinek fejlődni, mert ez így édeskevés lesz.”

Gurisatti Gréta: „Sajnálom, hogy így alakult a vége. Ebben a meccsben is több lehetett volna, de sokat hibáztunk. A hollandiai tornán lesz még három meccsünk, ezeken lehet javulni. Japán ellen magabiztosan játszottunk, ausztrálok elleni győzelemnek pedig különösen örültem, mert az olimpia óta most a legjobbak fizikálisan, sok rutinos játékosuk van, nagy győzelem volt ellenük. A maiból is lehet pozitívumokat keresni, de sokat kell még javulni. Az Európa-bajnokságig van két hetünk, most jön a finomhangolás.”

Vodafone-kupa, nemzetközi női torna, 3. forduló
Magyarország-Egyesült Államok 3-12 (1-3, 0-2, 1-3, 1-4)
Hajós-uszoda, vezette: Flahive (ausztrál), Udagawa (japán)
 
MAGYARORSZÁG: Kasó - Szilágyi 1, Parkes, Gurisatti 1, Keszthelyi, Leimeter, Garda. Csere: Szücs, Máté Zs., Horváth B., Gyöngyössy, Csabai 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Longan - Musselmanm 1, Steffens, J. Neushul 3, K. Neushul 1, A. Fischer 2, Williams 2. Csere: Games, Haralabidis, Hauschild 1, Gilchrist 1, M. Fischer 1. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmény
Japán-Ausztrália 9-14
 
A torna végeredménye: 1. Egyesült Államok 9, 2. Magyarország 6, 3. Ausztrália 3, 4. Japán 0
 
A női válogatott Európa-bajnoki kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE),  Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
vodafone
Vodafone-kupa