cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Ez egy jó lecke volt"

2018. június 29. 21:25

Vereséggel kezdte a duisburgi Négy nemzet tornáját a magyar férfiválogatott. Märcz Tamás tanítványai jól kezdtek, ám a második negyedtől sorra maradtak ki a nagyszerűen kidolgozott helyzetek, Egyesült Államok pedig könyörtelenül kihasználta a pontatlanságot.

Mint arról beszámoltunk, péntektől vasárnapig Duisburg ad otthont a Négy nemzet tornájának, melyen Märcz Tamás együttese mellett a házigazda német válogatott, Egyesült Államok és Kína száll harcba. Férfiválogatottunk nagyszerűen nyitotta a németországi torna első játékrészét, ám a második negyedben egalizált, majd fordított és győzött Dejan Udovicics legénysége (12-5). 

Märcz Tamás így értékelt: „Jól kezdtünk, de a második negyedtől fogva kicsúszott a kezünkből a mérkőzés, méghozzá a saját hibáink miatt. Nagyszerűen kidolgozott, tiszta helyzeteket hagytunk ki - csak a második játékrészben legalább négyet-ötöt -, amely megbosszulta magát és fordított Egyesült Államok. Sajnos ezt követően több egyénieskedést láttam, és kevésbé működtünk csapatként, a harmadik, negyedik negyedben pedig jónéhány fegyelmezetlenség is becsúszott. Úgy gondolom a végsőkig tartani tudtuk volna a lépést az amerikaiakkal, ha a meccs közepén jobban gazdálkodunk a helyzeteinkkel. Több játékosunk is hiányzik, de ezt akkor sem engedheti meg magának a csapat, hogy elpuskázza az adódó lehetőségeket, mert azok nem feltétlenül térnek vissza... Hiányoltam bizonyos szituációkban a higgadtságot, és a jobb helyzetfelismerést, de nem szabad elfelejteni, hogy fiatal alakulatunk van – 23 év az átlag életkora a duisburgi tornán résztvevő együttesünknek. Mindemellett ellenfelünk jó csapat, fizikailag nagyon keményen beleálltak a meccsbe. Most ez egy jó lecke volt számunkra, én is le tudok mérni egy-két dolgot, a folytatásban pedig várom a reakciókat. Holnap Kína következik, akit nem lebecsülve, de szeretnénk egy jó mérkőzésen legyőzni, majd meglátjuk mire megyünk a németekkel vasárnap.”
 
„Az egész mérkőzésen megvoltak a helyzeteink, figurák, melyeket megjátszottunk, de nem sikerült őket belőnünk, Amerika pedig ezt könyörtelenül kihasználta. Szerencséjük is volt, s mint tudjuk, amellé áll a szerencse, aki megdolgozott érte. Ezzel nem azt mondom, hogy mi nem dolgoztunk meg érte keményen, de valamiért ez ma nem jött össze. Hátra van még egy Kína, illetve egy Németország elleni meccs, melyeken a becsületünkért is játszunk! Nem lebecsülve ellenfeleinket, de mindét mérkőzésen a győzelem a minimum elvárás saját magunktól, szeretnénk a hibáinkat kijavítani, ezt a csúnya vereséget pedig mihamarabb elfeledtetni" - fogalmazott csüggedten Sedlmayer Tamás.
 
Négy nemzet férfitorna, Duisburg

Egyesült Államok-Magyarország 12-5 (1-2, 4-0, 3-2,  4-1)
Vezette: 
Mirko Arntzen, Henning Schürrmann
 
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Baron (kapus), Carniglia 2, Vavic, Obert 1, Hallock 2, Lynde, Daube 1, Roelse 1, Bowen 2, Ramirez, Smith 1, Irving. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
 
MAGYARORSZÁG: Vogel (kapus), Török 2, Manhercz 1, Sedlmayer 1, Vadovics, Német, Nagy Á., Kovács G., Erdélyi 1, Angyal, Bedő, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
További eredmény  
Németország-Kína 17-5
 
További program
Június 30., szombat 
18:30 Magyarország-Kína 
20:15 Németország-Egyesült Államok

Július 1., vasárnap 
12:00 Egyesült Államok-Kína 
13:45 Németország-Magyarország
Vízilabda hírek
Férfi válogatott