cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Négy nemzet tornája: amerikai győzelem a nyitányon

2018. június 29. 19:50

Férfiválogatottunk nagyszerűen nyitotta a duisburgi torna első játékrészét, ám a második negyedben egalizált, majd fordított és győzött Dejan Udovicics legénysége (12-5). Folytatás holnap, Kína nemzeti együttese ellen.

Miként arról korábban beszámoltunk, péntektől vasárnapig a németországi Duisburg ad otthont a Négy nemzet tornájának, melyen Märcz Tamás együttese mellett a házigazda német válogatott, Egyesült Államok és Kína száll harcba.

Férfiválogatottunk szerdán, kora este találkozott a reptéren, ahonnan késve ugyan, de felszállt a csapat Düsseldorfba tartó gépe. A késő esti landolást követően, miután mindenki felmarkolta a csomagját, az együttest és a stábot kisbuszokkal szállították Duisburgba előbb vacsorázni, majd az erdő közepén eldugott szálláshelyére - Märcz Tamás a reggelinél viccesen meg is jegyezte amerikai kollégájának: "Ez minden edző álma". Távol mindentől és mindenkitől, csendben, nyugalomban, és a levegőt is harapni lehet. A kisbuszok sebességmérőire azonban senki sem mert rápillantani az autópályán és a városban sem, s a német kaland a nyugovóra térés után sem ért véget. Reggel újabb nehézségek fogadták a csapatot, ám ezeket fedje inkább jótékony homály. Mindezek ellenére a kapitány elmondta, több szempontból is hasznosnak tartja a háromnapos tornát.
 
A négycsapatos megméretés nyitómérkőzése gyors gólváltással vette kezdetét, az első magyar támadás végén Manhercz Krisztián talált be az amerikaiak kapujába, míg a túloldalon Jesse Smith tüzelt. A következő magyar roham újfent góllal ért véget, ezúttal Török Béla volt eredményes. Nem sokkal később büntetőhöz jutott Egyesült Államok - Erdélyi Balázs szabálytalankodását torolták meg a játékvezetők -, ám Vogel Soma biztos kézzel hárította a portáját célzó ötméterest. Az első játékrész 2-1-es vezetésnél ért véget.
 
A második negyedben megrázták magukat Dejan Udovicsics tanítványai, és kihasználva a magyar rövidzárlatot, zsinórban négy gólt rámoltak be. Előbb Irving Maxwell egalizált, majd Daube Hannes átvette a vezetést, Carniglia Nicholas és Alex Roelse pedig tovább növelte a különbséget. A csapatok 5-2-es amerikai vezetésnél cseréltek térfelet.

Nagyszünet után Irwing Maxwell góljával tovább hízlalta előnyét az amerikai együttes. A másfél negyedes magyar gólcsendet a negyedik minutumban Sedlmayer Tamás törte meg, aki távolról köszönt be az ellenfél kapujába. Rövidesen érkezett azonban a válasz a túloldalon, Alexander Obert váltotta gólra csapata emberelőnyét. Erdélyi Balázs találatával zárkózott Märcz Tamás legénysége, ám Hallock Benjamin centergóljával újra ötgólos különbséget mutatott az eredményjelző.
 
Míg magyar oldalon semmi sem akart sikerülni, addig a túloldalon kis túlzással minden lövés beakadt: Alex Bowen, Halloch Benjamin és Carniglia Nicholas villantak. Az amerikai hármas után ötmétereshez jutott Märcz Tamás csapata, melyet Erdélyi Balázs váltott gólra. Büntetőt ítéltek Dejan Udovicsics együttesének is - a végrehajtó pedig nem más volt, mint a miskolciak légiósa, Alex Bowen. A vége 12-5-ös amerikai siker lett. Holnap Kína következik!

Négy nemzet férfitorna, Duisburg

Egyesült Államok-Magyarország 12-5 (1-2, 4-0, 3-2,  4-1)
Vezette:
Mirko Arntzen, Henning Schürrmann
 
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Baron (kapus), Carniglia 2, Vavic, Obert 1, Hallock 2, Lynde, Daube 1, Roelse 1, Bowen 2, Ramirez, Smith 1, Irving. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
 
MAGYARORSZÁG: Vogel (kapus), Török 2, Manhercz 1, Sedlmayer 1, Vadovics, Német, Nagy Á., Kovács G., Erdélyi 1, Angyal, Bedő, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
  
További eredmény
Németország-Kína 17-5

További program
Június 30., szombat 
18:30 Magyarország-Kína 
20:15 Németország-Egyesült Államok

Július 1., vasárnap 
12:00 Egyesült Államok-Kína 
13:45 Németország-Magyarország
 
A duisburgi torna magyar kerete 
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC),  Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)



Vízilabda hírek
Férfi válogatott