cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Märcz Tamás: „Nagyot küzdöttünk”

2018. április 5. 20:15

Döntetlennel ért véget az Európa Kupa Szuperdöntőjének nyitómérkőzése, melyen Magyarország és Görögország nemzeti együttese nézett farkasszemet egymással. Märcz Tamás és Vámos Márton a hibákat, és a pozitívumokat egyaránt kiemelte a találkozót követően. Folytatás holnap, Olaszország ellen.

Amint arról beszámoltunk, Märcz Tamás világbajnoki ezüstérmes csapata nagy küzdelem után 9-9-es döntetlennel zárta a rijekai Európa Kupa Szuperdöntőjének nyitómérkőzését, Görögország ellen. 

A szövetségi kapitány a hibákat és a pozitívumokat egyaránt kiemelte: "Annak ellenére, hogy az utolsó másodpercekben mi támadhattunk és talán még a győzelmet is behúzhattunk volna, a játék képe alapján mégsem nekünk állt a zászló, a győzelemtől távol álltunk. Nagyot küzdöttünk, hogy egyáltalán a döntetlenbe visszajöjjünk. Nem kezdtünk rosszul, jó volt a védekezésünk, de sajnos a meccs elejépn nem sikerült jól megjátszanunk az emberfórokat, és elég hatékonyan kihasználni azokat, úgy ahogyan kellett volna. Eközben a görögök belőtték az előnyöket, hiába védekeztük ki őket az elején, és a hibáinkat is kihasználták. Mégis azt mondom, hogy egy ilyen görög csapat ellen visszajönni, pláne ekkora hátrányból, ritka. Kellett hozzá egy nagyon jó, és még dinamikusabb védekezés, gyors felúszások és bátor lövések. Nem feltétlenül számítottunk rá, hogy nehezebben kapjuk meg a kiállításokat, mint az ellenfél, de ez természetesen benne van a játékban, és mivel nagyon fiatal a csapat, meg kell tanulni ezt is kezelni. Nem gondolom, hogy ha kiharcoljuk magunknak a tiszteletet, akkor ez nem fog majd megváltozni. Sokat kivett belőlünk a meccs, de mentálisan biztosan sokkal rosszabb lett volna, ha nem tudunk kihozni belőle legalább egy pontot. Ez átlendítheti a fiúkat a fáradtságon, hogy holnap bele tudjanak állni az olasz mérkőzésbe, ami szerintem még nehezebb lesz."

A meccset döntetlenre mentő Vámos Márton így emlékezett vissza: "Nagyon harcos, brusztos és fárasztó mérkőzés volt. Egész meccsen futottunk az eredmény után, mégis a legvégén a kezünkben volt a sorsunk és az esély a győzelemre. Talán fel is örlődtünk, hiszen többször kellett háromgólos hátrányt ledolgozni, ami jócskán kivesz az emberből, és elfárad. Örülünk a döntetlennek, tudtuk, hogy nehéz derbi lesz, és az utolsó pillanatban fog eldőlni. Kihasználták a hibáinkat és figyelmetlenségeinket, kaptunk olyan elkerülhető gólokat, amiket megbeszéltük, hogy nem kaphatunk - ezeket ki kell kijavítanunk. A csoport továbbra is nyitott - ha azt a teljesítményt át tudjuk menteni, amit az utolsó két negyedben nyújtottunk, és jól játszunk, akkor lehet keresnivalónk az olaszok ellen. A mai, Spanyolország elleni találkozójukból nem szabad kiindulni, mert nagyon-nagyon rosszul játszottak, és egyetlen helyzetük sem ment be, míg a spanyoloknak minden bejött, és topformát mutattak. Holnap biztosan paprikás hangulatban szállnak harcba ellenünk, nekünk is így kell vízbe ugranunk." 
 

Férfi Európa Kupa Nyolcas Döntő - 2018. április 5-8., Rijeka
1. forduló
A-csoport:

Magyarország-Görögország 9-9 (1-1, 2-5, 3-1, 3-2)

Vezette: Vlasic (horvát), Stanojevics (szerb)
 
MAGYARORSZÁG: Nagy - Török, Manhercz, Zalánki 1, Vámos 2, Mezei 1, Jansik D. 1, Jansik Sz. 1, Angyal, Bátori 3, Bedő, Kovács. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.

GÖRÖGORSZÁG: Flegkas - Genidounias 1, Skoumpakis 1, Dervisis 2, Fountoulis, Kapotsis 2, Pontikeas, Argyropoulos, Mourikis, Kolomvos, Gounas 1, Vlachopoulos 2. Szövetségi kapitány: Vlachos Theodoros.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények:
Olaszország-Spanyolország 4-11
 
A csoport állása:
1. Spanyolország 3 pont
2. Görögország 1 pont
3. Magyarország 1 pont
4. Olaszország

B-csoport:
Franciaország-Horvátország 5-20
Szerbia-Montenegró 9-5
 
A csoport állása: 
1. Horvátország 3 pont
2. Szerbia 3 pont
3. Montenegró 0 pont
4. Franciaország 0 pont
                                                                                                            
Április 6., 2. forduló
A-csoport:
Magyarország-Olaszország, 16:00 - tv: M4 Sport

Spanyolország-Görögország, 20:30
B-csoport:
Horvátország-Montenegró, 17:30
Szerbia-Franciaország, 19:00

Április 7., 3. forduló
A-csoport:

Olaszország-Görögország, 16:00
Magyarország-Spanyolország, 20:30 - tv: M4sport.hu - élő, M4 Sport - 23:00 felvételről
B-csoport:

Franciaország-Montenegró, 17:30
Szerbia-Horvátország, 19:00

Április 8., helyosztók
Mérkőzés a 7., 5., 3., 1. helyért 
- 16:00, 17:30, 19:00, 20:30 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott