cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Európa Kupa: nagy csatában döntetlen a görögök ellen

2018. április 5. 17:15

Csütörtökön délután a rijekai Kantidra-uszodában kezdetét vette a Férfi Európa Kupa Szuperdöntője. A nyolcas finálét a Magyarország-Görögország nyitotta, amely óriási küzdelem és számos fordulat után 9-9-es döntetlennel zárult.

Mint arról korábban beszámoltunk, balszerencsésen indult csapatunk első játéknapjának délelőttje, ám Märcz Tamás világbajnoki ezüstérmes alakulata ennek ellenére korántsem borúsan várta az Európa Kupa Szuperdöntőjének első összecsapását. 

A mérkőzés, és egyben a nyolcas finálé első találatára egészen a hatodik percig kellett várni, mikor az Eger görög légiósa, Vlachopoulos Angelos vette be akcióból Nagy Viktor kapuját. Märcz Tamás tanítványaitól rögtön fordulás után jött a válasz, Bátori Bence egalizált. A nyitó játékrész utolsó másodperceiben még Genidounias Konstantinos próbálkozott fórban - a betegségből felépülő és visszatérő Angyal Dánielt állították ki -, ám távoli lökete a kapu felett hagyta el a játékteret, 1-1.
 
A második negyedben a görögök lerohanták a mieinket, Kapotsis Marios góljával, és Dervisis Georgios duplájával meglépett hárommal Vlachos Theodoros együttese. Amilyen gyorsan hátrányba került a magyar csapat, olyan gyorsan fel is zárkózott, előbb Zalánki Gergő iratkozott fel a gólszerzők közé, majd Jansik Szilárd lőtte ki a hosszút - máris egy volt a különbség. Nem sokáig örülhetett azonban a magyar kispad, a hátralévő másfél percben újra Görögország került fölénybe, és Gounas Alexandros Evgenios fórgóljával, valamint Skoumpakis Dimitrios centergóljával 6-3-as görög vezetés mellett következett a nagyszünet.
 
Akárcsak az első két ráúszást, úgy a harmadikat is a magyarok nyerték, előbb Zalánki Gergő és Vámos Márton, míg ezúttal Manhercz Krisztián kaparintotta meg a labdát. Sőt, a lendület a folytatásban sem tört meg, Mezei Tamás harcolt ki egy ötméterest, melyet Vámos Márton atombiztos kézzel értékesített, miközben a túloldalon Nagy Viktor állta útját a görög lövéseknek. Hamarosan pedig újabb találatot szállított a világbajnoki ezüstérmes Märcz-legénység, Jansik Dávid másolta le fivére gólját, Szilárdhoz hasonlóan kiszaggatta a hosszút, majd újfent Bátori Bence módosított döntetlenre. A negyed végén Kapotsis Marios még megduplázta találatainak a számát, melynek köszönhetően csapata 7-6-os vezetés mellett várhatta a mindent eldöntő, utolsó etapot. 

Fotó: Deepbluemedia/Giorgio Scala

Fotó: Deepbluemedia/Giorgio Scala

Hiába kezdtük kiválóan a negyedik negyedet - Kovács Gergő hozta el a játékszert, majd menetrendszerűen Bátori Bence szállította az újabb egyenlítő találatunkat, a görögök megint elhúztak kettővel. Genidounias Konstantinos és Vlachopoulos Angelos villant, ám Mezei Tamás góljával egyre zárkóztunk, 48 másodperccel a találkozó vége előtt pedig Vámos Márton balosa sült el, avagy egy fordulatos mérkőzésen, nagy küzdelem után 9-9-es döntetlennel zártunk Görögország ellen!
 
Folytatás holnap 16 órától Olaszország ellen - a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!
 
Férfi Európa Kupa Nyolcas Döntő - 2018. április 5-8., Rijeka

1. forduló
A-csoport:

Magyarország-Görögország 9-9 (1-1, 2-5, 3-1, 3-2)

Vezette: Vlasic (horvát), Stanojevics (szerb)
 
MAGYARORSZÁG: Nagy - Török, Manhercz, Zalánki 1, Vámos 2, Mezei 1, Jansik D. 1, Jansik Sz. 1, Angyal, Bátori 3, Bedő, Kovács. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.

GÖRÖGORSZÁG: Flegkas - Genidounias 1, Skoumpakis 1, Dervisis 2, Fountoulis, Kapotsis 2, Pontikeas, Argyropoulos, Mourikis, Kolomvos, Gounas 1, Vlachopoulos 2. Szövetségi kapitány: Vlachos Theodoros.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények:

Olaszország-Spanyolország 4-11

A csoport állása:

1. Spanyolország 3 pont
2. Görögország 1 pont
3. Magyarország 1 pont
4. Olaszország 0 pont

B-csoport:
Franciaország-Horvátország 5-20
Szerbia-Montenegró 9-5

A csoport állása:
1. Horvátország 3 pont
2. Szerbia 3 pont
3. Montenegró 0 pont
4. Franciaország 0 pont
                                                                                                            
Április 6., 2. forduló
A-csoport:
Magyarország-Olaszország, 16:00 - tv: M4 Sport

Spanyolország-Görögország, 20:30
B-csoport:
Horvátország-Montenegró, 17:30
Szerbia-Franciaország, 19:00

Április 7., 3. forduló
A-csoport:

Olaszország-Görögország, 16:00
Magyarország-Spanyolország, 20:30 - tv: M4sport.hu - élő, M4 Sport - 23:00 felvételről
B-csoport:

Franciaország-Montenegró, 17:30
Szerbia-Horvátország, 19:00

Április 8., helyosztók
Mérkőzés a 7., 5., 3., 1. helyért 
- 16:00, 17:30, 19:00, 20:30 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott