cover image
Egyéb

Szolnok: tényleg királyok

2017. december 4. 18:52

Miként Kis Gábor mondta, a korona a csapat fején – nem először, és ha így folytatja, nem utoljára. A Magyar Kupát újfent megszerző együttes másik centere, Mezei Tamás is kiemelte, a siker kulcsa az előrelépés folytonos keresése.

Mint itt és itt is beszámoltunk róla, a BENU Férfi Magyar Kupa döntőjében a Szolnok semmit sem bízott a véletlenre, az első pillanattól kezdve magabiztos, ellenállhatatlan játékkal egyértelműen nőtt az OSC fölé, s védte meg címét újra.

A hatodik kupagyőzelmét ünneplő csapatban mindenki odatette magát, nehéz is kiemelni valakit. A kapuban parádézó Nagy Viktor mellett ezúttal a társaság két ütésálló játékosát, az ellen kapuja előtt hatalmas csatát vívó, kiállítások garmadát szerző centerét, Kis Gábort és Mezei Tamást bírtuk szóra.

MVLSZ_BENU_MK_OSC_Szolnok_20171203_Madar_David_002.jpg„Én csak azt tudom mondani, hogy Tomi megállíthatatlan volt, és ennek köszönhetően megnyertük a mérkőzést" – fogalmazott féli viccesen, félig komolyan a „Kicsi” becenévre hallgató olimpiai bajnok, majd így fogalmazott: „Nem hittük volna, hogy ilyen lesz ez a mérkőzés. A szombati OSC nagyon különbözött a döntőben látottól. Ettől függetlenül inkább azt kell kiemelnem, hogy nagyon sok munkát tettünk a mérkőzésbe, nagyon összeszedtük magunkat. Fárasztó héten vagyunk túl. Megtettünk mindent azért, hogy így alakuljon a mérkőzés. Gratulálok az OSC-nek az ezüstéremnek, de most mi vagyunk a királyok!”

Vitathatatlan. Csak ebben a naptári évben magyar bajnokságot, Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és Magyar Kupát nyert az együttes – mindent, amit meglehetett.

„Amiben az elődöntőben gyengébbek voltunk, az emberelőnyös helyzetek kihasználásában, abban a döntőben sikerült előrelépnünk" – említette a vb-ezüstérmes centertárs. Mezei Tamás is megerősítette, folyamatos a fejlődési akarat, aminek hála mindig talál motivációt a csapat. A fináléról még ezt mondta: „Az első negyedben el is léptünk ennek köszönhetően, valamint nagyon jól védekeztünk, Viktor pedig fantasztikusan védett. Úgy érzem, a négy-egy, öt-egy, hat-egy alaposan elbizonytalanította őket, és a második negyedben már azt láttuk bent a vízben és a kispadon is, hogy hajtanak, kaparnak, de továbbra is jól védekeztünk, és nagy szívvel játszottunk. Szerdán kikaptunk ugye Berlinben, elég meredek görbét mentünk most, én sem gondoltam volna, hogy a Magyar Kupa döntőjében ennyire szétnyílik majd az olló. Sokkal harciasabb OSC-re számítottam, bár centerben természetesen azt éreztem, hogy odateszik rendesen magukat, de a végére nagyon elfáradtak. Gratulálok az ezüstéremhez nekik! Nekünk meg ehhez a lendülethez, amely remélem, kitart még a BL-re, így a Recco meccsre is, és az Eger elleni Szuperkupa-meccsre.”

BENU Férfi Magyar Kupa, döntő
A-Híd-OSc-Újbuda–Szolnoki Dózsa 4–13 (1–4, 0–3, 1–3, 2–3)

Komjádi-uszoda, vezette: Székely B., Németh A.

OSC: Bisztritsányi – Brguljan, Kovács G., Hegedüs 1, Erdélyi, Bundschuh, Ubovics. Csere: Gór-Nagy, Randjelovics, Salamon, Seman, Juhász, Tóth M. 3, Barabás (kapus). Vezetőedző: Petik Attila

watch?v=gBYFq0DmpBESZOLNOK: Nagy V. – Gocics, Bátori 3, Zalánki 3, Mezei, Prlainovics 3, Jansik D. Csere: Hangay, Alekszics 1, Younger 1, Csuk 2, Kis G., Fülöp., Kardos (kapus). Edző: Kovács István
Vízilabda hírek
magyar kupa
szolnok
osc
döntő