cover image
Egyéb

Subasitz Mihály tovább szolgálja a magyar pólót

2021. január 2. 12:52

Tízéves gyermekként került az uszodába, előbb úszott, majd a vízilabda varázsolta el a Vörös Meteorban, olyan korszakos nagyságokkal játszott együtt, mint Szívós István, Kásás Zoltán, Steinmetz János, Konrád Ferenc, Görgényi István vagy Sárosi László, mint egy korábban közölt interjúnkban fogalmazott: „Parázs meccseket vívtunk egymással fiatal játékosokként."
 
Tekintettel arra, hogy alaposan kitanulta az építőipari szakmát, 1970-ben döntés elé kényszerült: elvállalt egy líbiai munkát, ami voltaképpen befejezettnek nyilvánította pályafutását. Az uszodai közeg azonban olyannyira magába szippantotta, miként az említett cikkünkben említette: „A szívem persze visszahúzott a vízilabdához, így a legendás Soma bácsinál, Somóczy Lórántnál, a magyar vízilabda korszakos alakjánál letettem a játékvezetői vizsgát, hogy aztán el is kezdjek ezzel és a versenybírói munkával foglalkozni."
 
Nos, azóta itt van közöttünk, a Magyar Vízilabda Szövetségben különböző funkciókat betöltve 30 esztendeje dolgozik a magyar pólóért. Az Ellenőri Bizottságot 2018 óta vezette (tegyük hozzá, már második alkalommal), 2021. január 1-től azonban Székely Zoltán veszi át a helyét.
 
„Örülök, hogy ezen időszak alatt is sikerült előre lépnünk, több dolgot véghez vinnünk. Említhetem a létszám fejlesztését, a pontozási rendszer átalakítását, a játékvezetői minősítések átdolgozását - gyorsan hozzáteszem, mindent egyeztetve a többi bizottsággal. Most új korszak kezdődik, meg is történt az átadás-átvétel. Természetesen szurkolok az utódomnak is, akinek felajánlottam, hogy bármikor állok rendelkezésére, bármilyen kérdés, kérés esetén számíthat rám, harminc év tapasztalatával a legjobb tudásom szerint szívesen segítek neki" - mondta Subasitz Mihály.
 
Az uszodák világában csak „Subaként" ismert szakember, mondani sem kell, nem szakad el a sportágtól, mint "búcsúzás" gyanánt említette: „A jövőben úgy tudok segíteni a vízilabdának, hogy az ellenőri munkát odaadással, a póló iráni elkötelezettséggel szolgálom."
 
A Magyar Vízilabda Szövetség nevében Vári Attila elnök honlapunkon is méltatta őt, mint fogalmazott: „Suba a vízilabdacsalád nem véletlenül kedvelt alakja, tevékenységét csak elismeréssel említhetjük. A szövetség továbbra is számít rá, a tapasztalatira, lelkiismeretes munkájára."
 
 
 

Vízilabda hírek
subasitz mihály