cover image
Egyéb

Egyetemi Európa-bajnokság: ezüstérmes a Budapesti Gazdasági Egyetem csapata

2019. július 29. 10:00

A Budapesti Gazdasági Egyetem csapata a dobogó második fokán zárt a szlovéniai Koperben megrendezett Egyetemi Európa-bajnokságon, miután a döntőben 12-9-re kikapott lengyel ellenfelétől.

Mint arról beszámoltunk, április végén a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) 13-6-ra legyőzte a címvédő Debreceni Egyetemet a Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Vízilabda Bajnokság döntőjében (MEFOB), így a fővárosi intézmény csapata képviselhette Magyarországot a július 21. és 27. között, a szlovéniai Koperben megrendezésre kerülő kontinensbajnokságon. 

Akárcsak a kétnapos, hazai rendezésű megméretés fináléjába, az Európa-bajnokság döntőjébe is úgy menetelt a Budapesti Gazdasági Egyetem csapata, hogy addig nem talált legyőzőre. A macedónok felett kiütéses, 32-0-s sikert arattak, majd a németek (12-10), a szlovénok (10-8), és a lengyelek (14-11) sem tudták megállítani a Bálint Ákos irányította együttest. A veretlenül döntőbe jutó BGE legénységére az a lengyel gárda várt, akit előző nap három találattal legyőzött. A bravúrt sajnos nem sikerült megismételni (12-9), így a magyar csapat a második helyen zárta a szlovéniai kontinensviadalt.
 
„Tudtuk, hogy mi fog történni a döntő mérkőzésen, hiszen az előző meccsünket szintén a lengyelekkel játszottuk és nyertünk - itt meg kell jegyeznem, egy nagyon jó lengyel csapatról van szó, három-négy felnőtt válogatottal a keretükben. Megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk belőni őket és végig rohantunk az eredmény után. Összességében megérdemelten nyertek a lengyel barátaink. Mindemellett nagyon büszke vagyok a fiúkra, hiszen első alkalommal hoztunk el érmet magyar vízilabdacsapatként. Szeretném megköszönni a Magyar Vízilabda Szövetségnek, hogy indulhattunk ezen a tornán és a Budapesti Gazdasái Egyetemnek minden támogatását amit kaptunk tőlük" - értékelt büszkén a Magyar Egyetemi- és Főiskolai Sportszövetség honlapjának Bálint Ákos, edző.

ÚT AZ EZÜSTÉREMIG 
BGE

–Macedónia (Skopje) 32-0 
–Németország (Aachen) 12-10
–Szlovénia (Koper) 10-8
–Lengyelország (Lodz) 14-11
–Lengyelország (Lodz) 12-9
 
A magyar csapat tagjai: Bálint Ákos (edző), Dorogi Balázs (csapatvezető), Csillagh Bence, Dolnay Botond, Fülöp Richárd, Szám Tamás, Vági Dániel, Rébeli Máté, Seeler Botond, Kardos Benedek, Konczi Márton, Garancsy András, Seres János, Mihályi András, Veres Norbert
koper4.jpg
Vízilabda hírek