cover image
Egyéb

Kezdődik az Egyetemi Európa-bajnokság: a BGE képviseli hazánkat!

2019. július 23. 15:00

Április végén a Budapesti Gazdasági Egyetem 13-6-ra legyőzte a címvédő Debreceni Egyetemet a Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Vízilabda Bajnokság döntőjében, így a fővárosi intézmény csapata képviseli Magyarországot a július 21. és 27. között, a szlovéniai Koperben megrendezésre kerülő kontinensbajnokságon.

Miként arról korábban beszámoltunk, a szlovéniai Koperben megrendezésre kerülő Egyetemi Európa-bajnokságon a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) csapata képviselheti hazánkat. A csapat a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Egyetemi- és Főiskolsai Sportszövetség (MEFS) támogatásával kapta meg a lehetőséget arra, hogy hazánk hírnevét öregbítse, mint a 2019-es Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Vízilabda Bajnokság (MEFOB) győztese. Április utolsó hétvégéjén hibátlan mérleggel zárta a BGE a küzdelemsorozatot - ezt a bravúrt szeretné a csapat megismételni a Szlovéniában megrendezett kontinensviadalon. A magyar csapat ellenfelei a lengyel, német, macedón valamint a házigazda szlovén egyetemek legjobbjai lesznek!

A magyar fiatalok az Európa-bajnokság előtt háromhetes felkészülésen vettek részt, így Koperben már csak a taktikai elemeket kell csiszolni - áll az együttes beszámolójában. Erre a torna helyszínére szombaton érkező együttesnek volt is ideje, mivel nap mint nap volt lehetősége edzeni a társaságnak. A csapat kedden a macedónok ellen kezdi a tornát, ahol mindenki játszik mindenkivel, és a csoportmérkőzések után az első és a második a döntőben folytatja, míg a harmadik, s a negyedik helyezett csapatok a bronzéremért ugranak medencébe!
 
Az esemény hivatalos oldala elérhető: ezen a linken
 
A magyar csapat tagjai: Bálint Ákos (edző), Dorogi Balázs (csapatvezető), Csillagh Bence, Dolnay Botond, Fülöp Richárd, Szám Tamás, Vági Dániel, Rébeli Máté, Seeler Botond, Kardos Benedek, Konczi Márton, Garancsy András, Seres János, Mihályi András, Veres Norbert

A magyar csapat programja
Július 23., kedd
19:20 BGE-Skopje
Július 24., szerda
20:45 BGE-Aachen
Július 25., csütörtök
20:45 BGE-Koper
Július 26., péntek
19:20 BGE-Lodz 19.20
Július 27., szombat
Döntő/Bronzmérkőzés

Vízilabda hírek