cover image
Női
Klub

MOL Női OB I: Minden a jövő héten fog eldőlni

2024. április 13. 18:10

A MOL Női OB I 17., azaz utolsóelőtti fordulójában nem kerültünk sokkal közelebb a megoldáshoz. Mindenhol érvényesült a papírforma, azaz az élen folytatódott az UVSE és az FTC-Telekom versenyfutása, mögöttük pedig vesztett pontok tekintetében ugyanúgy áll a Dunaújváros, az Eger és a BVSC triója.

Az Eurokupa négyes döntője miatt az ott érintett BVSC-Zugló már szerdán megnyitotta az utolsóelőtti alapszakasz-fordulót a III. Kerületi TVE-vel kézen fogva. A két együttes nagyon sokáig a meccsen sem engedte el egymás kezét, vagy ha az egyik igen, a másik egyből utánanyúlt. A negyedik negyed hozta a fordulópontot, amit 7–6-os BVSC-vezetéssel kezdtek a felek, és a hazaiak ekkor el is tudtak lépni az üldözőjüktől, ugyanis három góllal megnyerték a játékrészt és végül 12–8-as diadallal hangoltak a trieszti Final Fourra.

Szombat délelőtt folytatódott a program, amikor az elődöntőért hajtó Dunaújváros a sereghajtó Győrt fogadta. A kötelező győzelem felé vezető út eleje meglehetősen göröngyös volt, ugyanis a vendégek szereztek vezetést, míg a hazaiak csak bő három perc elteltével tudtak betalálni. Ez viszont átszakította a gátat, mert még az első játékrészben további négyszer köszöntek be, majd jött a második etap, ami szinte tökéletes másolata volt az elsőnek: korai győri gól, aztán ötszörös válasz az Újvárostól. Garda Krisztina félidőkor ötnél járt, a folytatásra – ami 10–2-ről indult – pedig érkeztek a cserék is. A 3. és a 4. negyed jóval szorosabban alakult, előbbit csak eggyel tudta behúzni Vad Lajos együttese, utóbbit pedig kihozta egálra a Győr, így összességében kilenc találattal, 16–7 arányban bizonyult jobbnak a DFVE.

A listavezető UVSE buldózerrel érkezett Tatabányára, legalábbis már az első negyedben igyekezte földbe döngölni ellenfelét. Nyolc perc után 0–7 állt az eredményjelzőn, a végül ötig jutó Peresztegi-Nagy Kinga már ekkor hárommal állt, félidőben pedig 10-zel vezetett az UVSE (1–11). A térfélcserét követően visszavett a tempóból az újpesti gárda, de csak támadásban, mert védekezésben továbbra is kőkeményen dolgozott és a második félidőben is csak egy gólt engedett a házigazdának. Viszont „csak” ötöt dobott, ám így is magabiztos, 14 gólos győzelmet aratott és továbbra is az első helyen áll.

A címvédő Eger szintén az elődöntőért kepeszt, de a Szentes képében nem éppen egyszerű ellenfél jutott neki ebben a körben. Eleinte jól is küzdött a vendégcsapat, amely 2–1-re is vezetett, azonban a nyitóetap végén már 5–3-as hátrányban volt. Innen persze lehetett volna még visszaút, viszont a bajnok begyújtotta a rakétákat és egy 5–0-s negyeddel végleg leszakította a csongrádiakat. A második félidő sem hozott fordulatot, de még csak szorosabb küzdelmet sem, az egriek futószalagon gyártották a gólokat, végül 23-nál álltak meg, míg a szentesiek összesen hétszer találtak be. Szilágyi Dorottya hatszor, Parkes Rebecca és Szellák Csenge pedig 5-5 alkalommal volt eredményes.

Ferencváros sem akart lemaradni az UVSE-től, nemcsak pontszámban, hanem az „elsöprő idegenbeli meccskezdés” kategóriában sem. Az első negyedben berámolt hetes itt is megvolt, igaz, az otthon játszó Szeged azért egyszer megvillant. A félidei állás is megegyezett (1–11), viszont jobban eloszlottak a gólok, mert azok után, hogy Tóth-Csabai Dóra hármat vállalt az első négyből, a továbbiakat hat különböző játékos szállította. 1–13 után egy 4–1-es szériával „ébredeztek” a hazaiak, de a hajrához közeledve előbb visszaállt a közte 10, majd a 15-öt is elérte a különbség, ebből végül egyet lecsípett a Szeged, azaz a Fradi 20–6-ra nyert.

A helyzet lényegében nem változott, az UVSE és az FTC-Telekom 45-45 ponttal áll az első két helyen, mögöttük sorakozik 36-36 egységgel a Dunaújváros és az Eger, míg a BVSC-nek 33 van, de a BVSC és az UVSE majd csak szerdán pótolja az őszről halasztott csörtéjét.

Az alapszakasz zárókörében a BVSC a Fradihoz, a Dunaújváros Szegedre, míg az Eger az UVSE-hez látogat.

Eredmények, MOL Női OB I, 17. forduló:
Dunaújvárosi FVE–UNI-Győr 16–7 (5–1, 5–1, 4–3, 2–2)
Tatabányai VSE–UVSE 2–16 (0–7, 1–4, 0–3, 1–2)
DIGI-Eger–Valdor Szentes 23–7 (5–3, 5–0, 7–2, 6–2)
Zue.hu Szegedi VE–FTC-Telekom 6–20 (1–7, 0–4, 4–4, 1–6)

Szerdán játszották:
BVSC-Zugló–III. Kerületi TVE 12–8 (3–2, 3–2, 1–2, 5–2)

(az eredményekre kattintva részletes jegyzőkönyv nyílik)