cover image
Női
Klub

MOL Női OB I: Hajdú Kata nyolcat, Szilágyi Dorottya hatot szórt

2024. április 3. 21:10

Április első szerdáján egy őszről halasztott fordulót pótoltak a MOL Női OB I-ben, az erőviszonyok viszont nem rendeződtek át. A nyolcadik körben az UVSE és az FTC-Telekom is magabiztosan tartotta otthon a három pontot, a Dunaújváros és az Eger sem hibázott, a BVSC-nek viszont hatalmasat kellett küzdenie, hogy ott maradjon az elődöntős helyekért vívott versenyben.

Az előző hétvégén a rivális FTC-Telekomot legyőző és ezzel a tabella élére törő UVSE-re ezúttal sokkal könnyebb feladat várt, ugyanis a Tatabánya vizitált a Hajósban. Benczur Márton tanítványai már az első negyedben jelezték, hogy senki se számítson meglepetésre és már ebben a periódusban hat találatot jegyeztek – ezekből a nyolccal záró Hajdú Kata egymaga négyet –, a következő etapban pedig további néggyel lépkedtek a domináns győzelem felé. A vendégek a második félidő harmadik percében vették be először Golopencza Szonja kapuját, aztán néhány perccel később még egyszer, ezt a negyedet szorossá tudták tenni (3–2). A negyedik viszont ismét nagyobb különbséget hozott (6–2), és a végeredmény is komoly differenciát mutatott, hiszen 15 góllal, 19–4-re nyert az újpesti gárda.

Az előrefelé menekülő Dunaújváros a sereghajtó Győrhöz látogatott, ahol némi meglepetésre a házigazda szerzett vezetést. A tavalyi ezüstérmes ekkor eszmélt fel és egy 5–0-s szériával megkezdte a maga részéről is a találkozót, majd a nagyszünetre ötgólosra növelte az előnyét. A folytatásban a DFVE felhúzta a falat a kapuja elé, a vendégek ugyanis a második félidő első 11 és fél percében gólképtelenek maradtak. Addigra a hazai csapat már 14-nél járt és 11-gyel vezetett, a győriek viszont szépen hajráztak és ők szerezték a meccs utolsó három gólját. Az újvárosiaknál Maczkó Lilla 70%-ot hozott a kapuban.

A bajnok Eger gyakorlatilag mintaszerű első félidőt produkált Szentesen, hiszen 5–0-val nyitott, félidőben pedig 2–10 állt az eredményjelzőn. Ebben főszerepet játszott Szilágyi Dorottya, aki négyet dobott az első két játékrész alatt, végül hatnál állt meg. A hazaiak egy remek harmadik negyeddel jelentkeztek, amit 3–0-ra megnyertek, de egyrészt így is csak mínusz ötre kapaszkodtak vissza, másrészt a záró felvonást 5–2-re hozta a címvédő, azaz a végére visszaállt a nyolcgólos különbség.

A III. Kerület otthonában már az Eger és az UVSE is megizzadt korábban, most pedig a BVSC járt hasonlóképpen. A zuglóiak hamar megszerezték a vezetést, onnantól viszont gól nélkül maradtak hosszú percekre, nem úgy a hazaiak, akik hárommal válaszoltak. A második etapban növelni is tudta az előnyét a Kerület, amely rendkívül masszívan védekezett, a szünet után viszont egyből fordított a BVSC, köszönhetően egy 3–0-s futásnak. Sőt, kettővel is el tudott lépni az elődöntőre pályázó vendég együttes, de 9-nél utolérte őket az óbudai társaság. Az utolsó percre 10–10-zel fordultak, innen a BVSC tudott elmozdulni 41 másodperccel a vége előtt, és bár még támadhatott az egyenlítését a III. Kerület, nem tudott élni a lehetőséggel. A vendégek 11–10-re diadalmaskodtak, Ármai Zita ötször volt eredményes, Stieber Mercedes csapata pedig továbbra is bízhat abban, hogy odaérjen a legjobb négybe.

A forduló zárómeccsén az FTC-Telekom fogadta a Szegedet, és már az első negyedben komoly gólfesztivált rendezett, hiszen hétszer is zörgetett, de a csongrádiak is beköszöntek háromszor. A vendégek tudták tartani a termést a második negyedben is, és két gólra zárkóztak, de a félidő végére visszaállította a közte négyet Gerendás György alakulata. Aztán a harmadik nyolcpercben még feljebb kapcsolt és végleg leszakította ellenfelét a zöld-fehér csapat, a negyedikben pedig a 10-et is elérte a különbség, végül 11-nél állt meg. Ezzel a sikerrel a Fradi továbbra is üldözi az UVSE, amellyel pontegyenlőséggel áll, igaz, egy meccsel többet játszott.

Eredmények, MOL Női OB I, 8. forduló:

UVSE–Tatabányai VSE 19–4 (6–0, 4–0, 3–2, 6–2)
UNI-Győr–Dunaújvárosi FVE 6–14 (1–4, 2–4, 0–2, 3–4)
Valdor Szentes–DIGI-Eger 7–15 (1–6, 1–4, 3–0, 2–5) 
III. Kerületi TVE–BVSC-Zugló 10–11 (3–2, 2–1, 1–4, 4–4)
FTC-Telekom–Zue.hu Szegedi VE 18–7 (7–3, 3–3, 5–1, 3–0)

(az eredményekre kattintva részletes statisztika nyílik)