cover image
Női
Klub

MOL Női OB I: Fontos skalpot szerzett a bajnok, még élesebb lett a harc

2024. április 6. 20:05

A rájátszás szempontjából különösen fontos mérkőzéseket hozott a MOL Női OB I 16. fordulója, viszont a kép nemhogy nem tisztult, de inkább még kuszább lett. Az Eger idegenben visszavágott a Dunaújvárosnak, az UVSE viszont legyőzte a BVSC-t, így vesztett pontok tekintetében hármas holtverseny van jelenleg a 3-4-5. helyen.

Rendkívül fontos rangadóval indult a játéknap, az első összecsapáson a Dunaújváros az Egert fogadta, ami nemcsak a tavalyi bajnoki döntő visszavágójaként számított presztízsmeccsnek, hanem az elődöntős helyekért vívott harc alakulását is döntően befolyásolhatta. Viszonylag gyors gólváltással indult az ütközet, három perc után 2–1-re vezettek a vendégek, ekkor megérkeztek a kapusok és a védelmek is. A bajnok már nem is tudott további gólokat szerezni a félidőig, míg az újvárosiak is csak kettőt, azokat is a második etapban. A térfélcsere a játék képén is 180 fokot fordított, a harmadik játékrészt ugyanis az egriek nyerték 2–0-ra, akik elképesztő módon elkapták a ritmust védekezésben, és ugyanez folytatódott az utolsó felvonásban is, a fordítás után el tudták kezdeni a távolodást is. Az utolsó percek az elsőket idézték, potyogtak a gólok, a DFVE többször is visszajött két gólra, ennél közelebb viszont már nem tudott, az Eger 7–5-re győzött idegenben és nagyon értékes három pontot vitt haza, valamint (részben) visszavágott az őszi, háromgólos vereségért. A hazaiaknál Mackó Lilla 61%-kal hozott 11 védést, a túloldalon Torma Luca 64%-kal 9-et.

BVSC akár ki is használhatta volna, hogy az egyik közvetlen riválisa pontokat hullajt, azonban ezt a lehető legnehezebb környezetben, az UVSE otthonában, azaz a Hajósban kellett volna megvalósítania. A friss éllovasnak viszont esze ágában sem volt megkockáztatni az első helyét a tabellán, és ezt már az első félidőben bebizonyította, 16 perc alatt hatgólos differenciát alakított ki úgy is, hogy az elején még 2–1-re vezettek a zuglóiak. A nagyszünet után rendezték a sorokat a vendégek, ám ez csak annyira volt elég, hogy ne nyíljon ki jobban az olló, ezt a negyedet 4–4-re hozták a felek, a negyedikben viszont még egy lapáttal rá tudott tenni a listavezető, és végül 17–8-as diadalt könyvelhetett el. Lendvay Zoé 4/4-es lőlapot produkált, de többen is eljutottak 3-ig, Magyari Alda pedig 14/22-t hozott az UVSE kapujában. A BVSC így 3 ponttal van lemaradva a DFVE és az Eger mögött úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, igaz, azt pont az UVSE ellen kell pótolnia.

Az FTC-TelekomIII. Kerület vendégeként iramodhatott az UVSE után. Három percig nem találtak fogást egymáson a csapatok, aztán a Fradi kezdte meg a gólgyártást és rögtön kettővel el tudott lépni. A Kerület egészen 3–4-ig tartotta a tempót, ám akkor egy 79 másodperc alatt rittyentett 3–0-val leszakította ellenfelét a Ferencváros, igaz, a négygólos lemaradást félidőre le tudta felezni az óbudai alakulat. A fordulás után bő egy perc alatt visszaállította a közte négyet Gerendás György együttese, de a Kerület nem adta magát könnyen és a negyed végére megint visszajött kettőre. A hajrára viszont több ereje maradt a Fradinak, amely a záróetapot hárommal nyerte, így végül öttel, 15–10-re nyert Óbudán; Dömsödi Dalma 4 találattal zárt a zöld-fehéreknél.

Az „alsóházban” is rendeztek két mérkőzést. Az elsőn a Szentes alaposan bekezdett otthon a Tatabányával szemben, egy negyed után 4–1-re, félidőben már 7–3-ra vezetett. Volt honnan zárkóznia a vendégcsapatnak, és ezt kezdetben eredményesen is tette meg, ugyanis a harmadik negyedben a felére csökkentette a hátrányát. A Szentes nem pánikolt, és nemhogy újra közétette a négyet, hanem még ötre is tudta növelni a fórját, onnantól pedig magabiztosan gazdálkodott ezzel és végül 13–9-es sikert aratott, Kövér-Kis Réka öt találattal vezette győzelemre csapatát.

Szeged a sereghajtó, de vele pontegyenlőséggel álló Győrnél vizitált, és már az első félidőben nyomatékosította, hogy pontszámban is le akarja hagyni vetélytársát. 16 perc után 2–5 állt az eredményjelzőn, és a különbséget még növelni is tudta a vendégcsapat a folytatásban. Az utolsó negyedben aztán magukra találtak a hazaiak és el is vitték azt két góllal, de ez már túl kevés volt és túl későn, a Szeged 9–6-ra nyert és megszerezte szezonbeli harmadik sikerét, valamint utolérte a Tatabányát.

Eredmények, MOL Női OB I, 16. forduló

Dunaújvárosi FVE–DIGI-Eger 5–7 (1–2, 2–0, 0–2, 2–3)
UVSE–BVSC-Zugló 17–8 (5–2, 4–1, 4–4, 4–1)
III. Kerületi TVE–FTC-Telekom 10–15 (2–3, 4–5, 3–3, 1–4)
Valdor Szentes–Tatabányai VSE 13–9 (4–1, 3–2, 2–4, 4–2)
UNI-Győr–Zue.hu Szegedi VE 6–9 (1–2, 1–3, 1–3, 3–1)

(az eredményekre kattintva részletes jegyzőkönyv nyílik)