cover image
Női
Utánpótlás

Leány gyermekdöntő: újvárosi diadal

2024. május 5. 10:43

Egyoldalúnak induló, ám hallatlanul izgalmassá váló finálét követően a Dunaújvárosi Főiskola nyerte a leány gyermek nyolcas döntőt. A korosztályos finálék első, győri felvonása remek csatákat hozott, az újvárosiak végül legyűrték a szentesieket, a bronz a KSI-nek jutott.

A negyeddöntőt és az elődöntőt is ötgólos sikerrel vette a Dunaújváros a leány gyermekdöntő első két napján – sem a Fradinak, sem a házigazda győrieknek nem volt esélyük az újvárosiakkal szemben. A nyitónapon egyébként egyoldalú találkozók zajlottak, a győriek simázták le a BVSC-t, a Szentes nem adott esélyt az UVSE-nek, a KSI pedig nyomasztó fölényben vízilabdázott az Egerrel szemben.

Az elődöntőkben már sokkal forróbb hangulatú csaták zajlottak. A győriek remek második negyedüknek köszönhetően 6-4-re vezettek a DFVE-vel szemben, a harmadikban aztán egy korai újvárosi gólt követően óriási gyürkőzés indult, majd öt góltalan percet követően a “vendégek” 36 másodperc alatt fordítottak. Bár a győriek még egyenlítettek, egy emberelőnyös gól újfent az újvárosiakat juttatta előnyhöz. További három és fél perc gyürkőzést követően Mihók Mandula (nem, egyáltalán nem véletlen egybeesés, ő a szövetségi kapitány lánya) centergóljával 7-9-re alakult az állás, és ez megtörte a győrieket. A lefújásig újabb három gólt kaptak, a második félidő 1-8-cal ment el, így az újvárosiak hajóztak a döntőbe.

A másik ágon még egetverőbb izgalmak zajlottak, a KSI az első félidőben uralta a terepet, és 6-3-ra vezetett. Ám a szentesiek felpörögtek a folytatásra, előbb 6-5-ig zárkóztak, majd 7-5-öt követően Mácsai Kincső két emberelőnyös góljával visszajött 7-7-re a zárórész előtt. A zárórészben a KSI háromszor szerzett újfent vezetést, ám egyszer sem sikerült megdupláznia az előnyt, a Szentes pedig mindannyiszor egyenílteni tudott. És végül a vidékiek örülhettek, ők egyszer hibáztak a párbajban, a KSI viszont kétszer is, így a Szentes – noha egyszer sem vezetett a rendes játékidőben – lépett tovább.

A bronzcsatában a KSI az első félidőben magához tért a sokkból, majd a másodikban lesöpörte a győrieket, így megszerezte a harmadik helyet. A fináléban a Dunaújváros szenzációsan kezdett, két 2-0-ás negyeddel gyakorlatilag győzelemre álltak a félidőben. Egy ideig a harmadikban sem utalt semmi arra, hogy itt izzasztó izgalmakban lehet részük a feleknek: bár 18 perc után valahára betaláltak a szentesiek, ám még 3:24-gyel a duda előtt is 6-2 állt a táblán. Három perccel később már 6-4, de Schalpp-Molnár Annamari akciógólja két másodperccel a negyed vége előtt visszaállította a háromgólos különbséget.

A negyedik részt gyors góllal indították a Kurca-partiak, ám öt perccel a zárás előtt ismét hárommal ment a DFVE Nagy Enikő előnygóljával. Kevesen gondolták volna, hogy az újvárosiak már nem lőnek több gólt, Dömsödi Döniz viszont 3:45-tel a zárás előtt eggyel közelebb lopta a szentesieket. Akadt több esélyük is a szentesieknek, hogy egyre zárkózzanak, ám ez végül csak 34 másodperccel a duda előtt sikerült. 0:05-nél még egy időkérés után nekilódulhattak, ám nem sikerült lövésig jutni és kierőszakolni az újabb büntetőpárbajt, így a dunaújvárosiak örülhettek.

 

Leány gyermek nyolcas döntő, Győr

Negyeddöntő: GYVSE Uni-Győr–BVSC-Zugló 11-3, KSI–Digi-Eger 18-7, Prolnterier-Szentes–UVSE 8-3, DFVE–FTC-Telekom 13-8

Elődöntő: Győr–DFVE 7-12, KSI–Szentes 10-10, büntetőkkel: 2-4. Az 5-8. helyért: BVSC–FTC 6-11, Eger–UVSE 7-14

Helyosztók

Döntő: DFVE–Szentes 8-7

Bronzmérkőzés: Győr–KSI 5-14

Az 5. helyért: FTC–UVSE 10-12

A 7. helyért: BVSC–Eger 6-7

(Részletes jegyzőkönyvek az Adatbank/Műsor menüpontban.)