cover image
Férfi
Klub

E.ON Férfi Ob I: a Pécs már biztosan bennmarad

2024. április 27. 22:23

A férfibajnokságban a keresztbejátszások és a kiesési párharc volt műsoron szombaton. Az Euro-kupa szereplés okán fontos, 5-8. helyért zajló play-offban a Szolnok biztosan verte meg a Kaposvárt, azaz már csak egy győzelem kell ahhoz, hogy az 5. helyért játszhassanak. A 9-12. hely volt a tét a Miskolc és az UVSE találkozóján, ahol a hazaiak kikényszerítették a döntő mérkőzést. A Pécs harmadszor is legyőzte a KSI-t a playout-ban, így elvben a KSI búcsúzott az élvonaltól.

Az 5-8. helyért zajló párharcban a Szolnok kőkeményen belekezdett a Kaposvár ellen, s bár a vendégek 3-0 után visszakapaszkodtak 4-3-ig, újabb három szolnoki gól úgymond helyretette a meccset. A félidőben 9-4 állt a táblán, aztán a harmadikban kissé kiegyenlítettebb játék folyt, de csak annyiban, hogy ekkor nem nőtt a különbség. A negyedikben aztán a szolnokiak még egyszer felpörögtek négy gól erejéig, így simán behúzták a győzelmet, azaz még egy győzelem kell nekik, hogy a Honvéddal vívhassanak az 5. helyért.

Eggyel „lejjebb”, a 9-12. helyért zajló keresztbejátszás miskolci összecsapásán a hazaiak fokozatosan őrölték fel az UVSE fiataljait. Az első negyedben a Miskolc rögtön az első támadásából gólt szerzett – aztán az első negyedben ezzel be is fejeződött a „termelés”. A hazaiak indultak be hamarabb, a másodikban szereztek még kettőt, míg az újpestiek csaknem tíz és fél perc után találtak be először, ám elöl sehogysem találták a ritmust, így félidőben a borsodiak vezettek 5-2-re.

Ahhoz képest, hogy hét gólt esett az első félidőben, a harmadik negyedben kiszakadt a zsák, nyolc esett, igazságos elosztásban, ám igazán az mutatta a két csapat közti különbséget, hogy az UVSE egyszer sem tudott három gólon belülre kerülni – így ebben a párharcban lesz még egy meccs, ami dönt a továbbjutóról.

Ellenben a kiesés elkerüléséért vívott párviadal lezárult. Az eddigi szoros csaták után a KSI elfogyott a harmadik, pécsi találkozóra: az első nyolc percben még tarották magukat a sportiskolások, a második vége felé viszont megrogytak. Ekkor a pécsiek három támadásból három gólt szerzett 91 másodperc alatt, elment 6-1-re, és innen nem maradt sok kérdés.

Másfajta kérdés persze van: nevezetesen, hogy az ob I/B élcsoportjában állók közül van-e olyan gárda, amelyik vállalja az élvonalbeli szereplést. A zuhanyhíradó szerint a hajlandóság csekély – jelenleg egyébként a VIWA OSC vezet –, azaz a KSI ugyanúgy megőrizheti ob I-es tagságát, mint tavaly, amikor szintén nem tudták elkerülni az utolsó helyet a sportiskolások. Ez ugyanakkor csakis a másodosztály bajnokságának végén válhat hivatalossá.

 

E.ON Férfi ob I

Az 5-8. helyért

Szolnoki Dózsa-Praktiker–Kaposvári VK 14-6

A 7. pont eléréséig tartó párharc állása: 6-3 a Szolnok javára

A 9-12. helyért

PannErgy-Miskolc–UVSE 11-6

A 7. pont eléréséig tartó párharc állása: 6-6

A kiesés elkerüléséért (play-out)

PVSK-Mecsek-Füszért–KSI 11-5

A három nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 3-0