cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: döntőben az FTC - az Olympiakosz lesz az ellenfele!

2019. június 7. 21:41

A hannoveri elődöntőben Varga Zsolt együttese 9-7-re legyőzte a spanyol bajnok Barcelonetát.

Papírforma márpedig nem létezik ilyen szintű csapatok csatáin. Így lehet, hogy sokan meglepődtek azon, hogy az Olympiakosz 12-11-re legyőzte az elődöntő első összecsapásán a Pro Reccót, de tulajdonképpen nem lehet csodálkozni. Nem, hiszen a görög bajnok a címvédője a sorozatnak, a szezonban ugyan nem kis hullámvölgyben volt, de Hannoverben is bizonyította erejét. Az olaszok sztárcsapata hibátlan volt eddigi a szezonban, ám Ratko Rudics együttese ezen fontos pillanatban rontott, így marad számára a bronzmeccs.
 
Ezek után ugrott medencébe az FTC és a Barceloneta. A spanyolok a csoportban 9-8-ra nyertek a Komjádi-uszodában, majd 8-5-re odahaza, de mindenki tisztában volt azzal, hogy nem ebből kell kiindulni.
 
A meccset a spanyol bajnok kezdte jobban, Fernandez és Granados góljával 2-0-ra vezetett, sőt emberelőnyben a 3-0-ért adogatott. Több kivédekezett hátránnyal, Vogel Soma védéseivel is jelezte Varga Zsolt együttese, hogy még ekkor sem esett kétségbe, majd Kállay Márk remek elhajlásos lövése emberelőnyben hozta az első gólt. A másodikat Nikola Jaksics a dudaszót megelőzve harcolta ki szó szerint - így 2-2 állt a táblán.
 
A második negyedben még kevesebb gólt született (szám szerint egy Granados- és egy Vámos Márton-találat), a centerek nem nagyon tudtak beállni, a védelmek stabilan álltak a lábaikon. Emellett Vogelt kellett kiemelni, aki nagy védésekkel rukkolt ki.
 
Nagyszünet után sem változott karakterében a csata, ráadásul ezúttal sem sikerült vezetni. Ellenben hiába játszott többször is emberelőnyben a Barceloneta a plusz kettőért, Vogel és a védelem remek volt. Famera találatát Jaksics, Perrone gólját Pohl Zoltán egyenlítette ki, ám sajnos Vrlic centerakciójára nem érkezett válasz.
 
A záró menetben Perrone ötöst harcolt ki, Granados belőtte, így 7 perccel a vége előtt 7-5-re vezetett a rivális. Mezei Tamás nagy helyzetét a szintén jól védő Lopez Pinedo szedte le, de a háromgólos spanyol vezetést sikerült elkerülni. Sőt Varga Dénes bevert egy fórt, ott loholt az FTC ellenfele nyakán. Majd az olimpiai bajnok csapatkapitány újabb villanásával egyenlíteni is sikerült! S ha egy üzlet beindul: Varga álompasszát Jansik Szilád húzta be fórból, 8-7-re már a magyar bajnok vezetett! A hátrányokat sikerült kivédekezni, majd Varga negyedben szerzett harmadik góljával mindent eldöntött a Fradi. Kétgólos hátrányból fordítva 9-7-re nyert az FTC, így szombaton 20:30-tól finálét vívhat az Olympiakosszal! 
A Nemzeti Sport kiküldött tudósítójának beszámolóját ezen a felületen olvashatják!
 
FÉRFI VÍZILABDA NYOLCAS DÖNTŐ
ELŐDÖNTŐ 

FTC-Telekom Waterpolo-CNA Barceloneta 9-7 (2-2, 1-1, 2-3, 4-1)
 
A másik elődöntőben
Pro Recco (olasz)-Olympiakosz (görög) 11-12
Az 5-8. helyért
Waspo Hannover (német)-AN Brescia (olasz) 8-11
Jug Dubrovnik (horvát)-BPM Sport Management (olasz) 11-8


További program
SZOMBAT
15.00: 
a 7. helyért: Waspo Hannover-BPM Sport Management
16.30: az 5. helyért: AN Brescia-Jug Dubrovik
19.00: a 3. helyért: Pro Recco-Barceloneta
20.30: döntő: Olympiakosz-FTC

Vízilabda hírek
bl
Bajnokok Ligája
ftc