cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő: „A hollandok könyörtelenül kihasználták a hibáinkat"

2019. június 7. 20:20

A magyar női vízilabda-válogatott a 12-10-re kikapott Hollandiától a negyeddöntőben. Bíró Attila és tanítványai egyaránt csalódottan értékeltek a meccs után.

Mint arról beszámoltunk, a Bíró Attila irányította válogatottunk 12-10-es vereséget szenvedett a negyeddöntőben, így az 5-8. helyért csatázhat tovább.

Bíró Attila csalódottan nyilatkozott a kamerák előtt: „Egy jó kezdés után még a harmadik negyedben is vissza tudtunk jönni a hollandokra, egy-két gólra, ott még lett volna sanszunk. De ott volt néhány olyan egyéni, felelőtlen hiba, elől és hátul egyaránt, ami aztán megbosszulta magát. Hiába volt előnyünk és jöttünk fel a hollandokra, ők vannak annyira erősek, hogy ki tudják védekezni ezeket a támadásokat. Az ellenfelünk nem mutatott extrát, vagy legalábbis olyat nem, amit ne tudtunk volna róluk és ne lettünk volna felkészülve rá. Inkább a játékvezetés lepett és zavart minket, kevésbé engedték a testkontaktot, holott az előző napokban sokkal inkább hagyták. Mára megváltozott a bírói felfogás, bár erről előzetesen kaptunk információt, hogy ez változni fog, de meccs közben kevésbé tudtunk ehhez alkalmazkodni, a hollandoknak viszont egyértelműen jobban sikerült. A továbbiakban a csapat összecsiszolásán fogunk dolgozni és azon, hogy az esetleges egyéni hibákat, hiányosságokat kijavítsuk. Arra is most kell fényt derítenünk, hogy valóban a megfelelő emberek vannak-e bent a keretben, hogy a világbajnokságra egy tényleg ütőképes csapat álljon össze."
 
„Kemény mérkőzés volt a hazai pályán játszó magyar válogatott ellen. Azt hiszem, jól játszottunk, messze ez volt a legjobb meccsünk, amióta ezt a tornát elkezdtük. Még van néhány dolog, amin csiszolnunk kell, de mindenesetre nagyon sok tapasztalatot szereztünk ma a játékkal kapcsolatban. Most várjuk a holnapi elődöntős meccset. Ma este kielemezzük, felkészülünk rá, és így várjuk a következő ellenfelet" - értékelt Arno Havenga, holland kapitány.

De csalódott volt a két gólt szerző Szilágyi Dorottya is: „Természetesen csalódott vagyok, nem az volt a cél, hogy az 5-8. helyért játszunk. Ma végre sikerült jól kezdenünk egy mérkőzést, de aztán olyan könnyelmű hibákat vétettünk, melyekből nagyon könnyen gólt tudtak szerezni a hollandok. Ez nagyon bosszantó… Vért izzadtunk egy-egy gólért, míg ők ajándékba kapták szinte az összes találatukat. Ez mondjuk már tegnap is kijött belőlünk, azért sem tudtunk annyira örülni a győzelemnek, mert rengeteg hibával játszottunk. Most nincs más hátra, mint koncentrálni a hátralévő két mérkőzésünkre, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárjunk hazai közönség előtt.”
MVLSZ_VL_NED_HUN_noi_20190607_Madar_David_012.jpg  
„Sajnos a hollandok könyörtelenül kihasználták a hibáinkat, a sok kiállítás és konta miatt felvettünk egy kapkodó játékstílust, melyből tapasztalatok hiányában rosszul jöttünk ki. Ma este le kell zárni ezt a mérkőzést, és a következő meccsre koncentrálni, mindenkinek a maximumra kell törekednie annak érdekében, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a hátralévő találkozókból" - fogalmazott elszántan Gyöngyössy Anikó
 
„Magyarország ellen mindig kemény meccseket játszunk, ez ma sem volt másként. Az elejétől kezdve úgy éreztem, hogy a mi csapatunk jobban kommunikál, mi irányítottuk a mérkőzést az első néhány percet leszámítva. A védekezésünk nagyon jól működött az első sípszótól kezdve, a támadásaink befejezésével viszont akadtak problémák. Azt hiszem, az eddigi legjobb mérkőzésünket játszottuk a tornán, nagyon boldog vagyok, hogy bejutottunk az elődöntőbe. Mivel Magyarországon játszom, mindig érdekes a klubcsapatomban játszó társaim ellen vízbe ugrani. Egyrészt előny, hiszen ismerem a játékukat, viszont ők is éppen ennyire ismernek engem. Mindenesetre magabiztosnak kell mutatnom magam velük szemben is, másképp nem lehet esélyünk ellenük. Természetesen szomorú vagyok, amiért veszítettek, de jelenleg a saját csapatomra kell koncentrálnom. Nagyon boldog vagyok, hogy a családom és a legjobb barátnőm is eljöttek és szurkoltak nekem, azt hiszem, a mi drukkereink voltak a leghangosabbak az elmúlt napok folyamán" - mondta Laura Aarts, az összecsapás legjobbjának választott holland kapus. 
MVLSZ_VL_NED_HUN_noi_20190607_Madar_David_019.jpg  
Női Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Negyeddöntő
 
HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG 12-10 (2-2, 4-1, 3-4, 3-3)
Vezette: Möller (argentin), Ohme (német)
 
Hollandia: Aarts - Megens 3, Genee, van der Sloot, Stomphorst 1, Rogge 2, Sevenich 2. Csere: Wolves 2, Keuning 1, Koolhaas, van der Kraats, Sleeking 1. Szövetségi kapitány: Arno Havenga
 
Magyarország: Gangl - Szilágyi 2, Parkes, Szücs 1, Illés, Keszthelyi 2, Vályi 1. Csere: Gurisatti, Horváth B., Gyöngyössy 3, Csabai 1, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények 
Ausztrália-Oroszország 8-9 
Kanada-Olaszország 10-15 
Kína-Egyesült Államok 6-21
 
A szombati helyosztók programja
Az 5-8. helyért
Magyarország-Kína, 15:00
Ausztrália-Kanada, 16:45
Elődöntő
Hollandia-Egyesült Államok, 18:30
Oroszország-Olaszország, 20:15

A 4. NAP HÍRFOLYAMA ITT OLVASHATÓ! 

Vízilabda hírek
Női válogatott