cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

NŐI VILÁGLIGA SZUPERDÖNTŐ – MÁR CSAK 4 NAP! „ A vízilabda ünnepe!”

2019. május 31. 12:16

Négy nappal a budapesti Női Világliga Szuperdöntő kezdete előtt az esemény hivatalos sajtótájékoztatóját tartották meg a mérkőzéseknek helyszínt adó Duna Arénában.

„Nagy öröm számunkra, hogy újra Budapest lehet ennek a vízilabda-ünnepnek a helyszíne. Idén Európa sportfővárosa, ennek keretein belül a Női Világliga Szuperdöntő a magyar vízilabda-család és a FINA vízilabda-család közös szervezésében, a Nemzeti Sportügynökséggel karöltve valósul meg. Az ilyen események túlmutatnak a sporton, fontosnak tartjuk a fiatalok nevelését – ekképpen nem csupán a tagszervezeteink, hanem gyermekotthonok lakói, gyermekei számára is ingyen biztosítjuk a részvételt, hogy átérezzék a hangulatot, szurkolhassanak a magyar válogatottnak. Mindenkit szeretettel várunk!” – fogalmazott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki beszámolt arról is, hogy a Világliga Szuperdöntő keretein belül június 3-án a portugáliai női junior világbajnokság, június 7-én pedig a kuvaiti férfi junior világbajnokság sorolását tartják meg.

MVLSZ_VL_Sajtotajekoztato_20190531_MaD_002.jpg„Mozgalmas időszak van mögöttünk és előttünk, a Világliga Szuperdöntője a FINA egyik fő eseménye. Sűrű volt a program, amíg eljutottak eddig a csapatok, hiszen több mint 160 mérkőzés volt a selejtezőben. Ebben az esztendőben a győztes olimpiai kvótát szerez, ami még magasabb szintre helyezi a kihívásokat” – mondta Kárpáti Gábor, a FINA vízilabda menedzsere, aki szólt az új szabályokról, amelyeknek eddig jók a visszajelzései a csapatoktól, edzőktől, játékosoktól, valamint megemlítette, hogy a videó-rendszert is használják majd az eseményen. Ezen kívül szóba hozta a nyári, kvangdzsui világbajnokságot is: „Fél szemmel érthetően már Dél-Koreában vagyunk, ahol a világbajnoki érmek mellett szintén olimpiai kvótákat osztunk. Két év telt el a nagyon sikeres, felejthetetlen budapesti világbajnokság óta, óhatatlanul elkerülhetetlen az összehasonlítás. Maradjunk annyiban, rettentő nehéz dolga van a koreaiaknak, komoly kihívás vár rájuk.”

MVLSZ_VL_Sajtotajekoztato_20190531_MaD_007.jpgA sajtótájékoztatón részt vett a címvédő amerikai válogatott szövetségi kapitánya és csapatkapitánya is. A szakvezető, Adam Krikorian a korábban elhangzottakra reagálva elmondta: „Valóban nehéz dolga lesz a koreai vébé szervezőknek, hiszen Budapest nagyon magasra tette a mércét. Két éve minden idők legjobb világbajnokságát szervezte Magyarország, ha rajtam múlna, minden világbajnokság itt lenne. Imádjuk ezt az országot, ezt a várost, minden alkalommal lenyűgöző tapasztalni azt a respektet, ami körülveszi itt a vízilabdát. Bízom benne, hogy ebben a gyönyörű, fantasztikus uszodában csodás hét vár ránk.”

MVLSZ_VL_Sajtotajekoztato_20190531_MaD_006.jpgSzinte szó szerint megismételte kapitánya szavait Maggie Steffens, aki korábban az UVSE játékosaként szerepelt hazánkban. A világ egyik legjobbja szerint: „Nagy kihívás számunkra, hogy rögvest az első mérkőzésen a magyarok ellen játszunk. Ebben a méltó környezetben szeretnénk meccsről meccsre jobban játszani, folyamatosan előbbre lépni.”

MVLSZ_VL_Sajtotajekoztato_20190531_MaD_005.jpg„A játékosok nevében is mondhatom, mérhetetlen büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a tavalyi, sikeres férfi Világliga Szuperdöntő után női válogatottunk is megmutathatja itt a kvalitásait” – vette át a szót Bíró Attila, csapatunk szövetségi kapitánya. – Példaértékű, hogy a női vízilabdát is ilyen szinten kezelik, ami nagy lehetőség számunkra. És ne feledjük, januárban az Európa-bajnokság lesz itt, a Duna Arénában! Ami a felkészülésünket illeti: amit ebben a két hétben elvégezhettünk, azt megtettük, bízom benne, hogy a jövő hét második felében látjuk majd igazán az eredményét!”

MVLSZ_VL_Sajtotajekoztato_20190531_MaD_009.jpgMaggie Steffens mellett a női vízilabda szintén legnagyobb alakjai között tartják számon (joggal!) Keszthelyi Ritát, aki így foglalta össze gondolatait: „Sokat léptünk előre a riói olimpia óta: fiatalodtunk, egységesebbek vagyunk, mint az elmúlt években – igaz, még sok munkánk van, ha a tokiói olimpiát nézzük. A Világliga Szuperdöntőn saját magunkkal kell foglalkozni, a maximumot kell nyújtanunk, hiszen hatalmas lehetőséget kaptunk azáltal, hogy itthon, a legfantasztikusabb városban, a hazai közönség adta plusz erővel játszhatunk. Bízom benne, hogy ez feldob bennünket, és nem nyomasztólag hat. Az új szabályok megkavarták az állóvizet, mindenki képes lehet mindenre, az lehet a befutó, aki a leggyorsabban alkalmazkodik majd ehhez.”

MVLSZ_VL_Sajtotajekoztato_20190531_MaD_001.jpgA mieink a Világliga Szuperdöntő első napján is az amerikaiakkal találkoznak június 4-én 18 óra 30 perctől a Duna Arénában. Az eseményre az eventim.hu oldalon, ezen a felületen zajlik a jegyértékesítés! A napijegyekkel a magyar válogatott mérkőzései mellett a másik három találkozó is megtekinthető!  

Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna
A csoportbeosztás
A-csoport

Hollandia
Ausztrália
Olaszország
Kína

B-csoport
Egyesült Államok
Oroszország
Magyarország
Kanada

A program
Csoportmérkőzések
1. forduló, június 4., kedd

Oroszország-Kanada, 14:30
Hollandia-Kína, 16:15
Egyesült Államok-Magyarország, 18:30
Ausztrália-Olaszország, 20:15
2. forduló - június 5., szerda
Ausztrália-Kína, 15:00
Egyesült Államok-Kanada, 16:45
Hollandia-Olaszország, 18:30
Oroszország-Magyarország, 20:15
3. forduló - június 6., csütörtök
Oroszország-Egyesült Államok, 15:00
Hollandia-Ausztrália, 16:45
Kanada-Magyarország, 18:30
Kína-Olaszország, 20:15
Június 7., péntek, negyeddöntő (a meccsbeosztás a televízió-közvetítés függvényében változhat)
A2-B3, 15:00
A3-B2, 16:45
A1-B4, 18:30
A4-B1, 20:15
Helyosztók - június 8., szombat
Az 5-8. helyért, 15:00 és 16:45
Elődöntő, 18:30 és 20:15
Helyosztók - június 9., vasárnap
A 7. helyért, 15:00
Az 5. helyért, 16:45
A 3. helyért, 18:30
watch?v=SUtSpn7PrPw&feature=youtu.beDöntő, 20:15
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga