cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: a Szolnok a bronzérmes és BL-induló

2019. május 17. 20:13

A 3. helyért zajló csatában Zsivko Gocics együttese az egriek otthonában is nyerni tudott, így a bajnokság bronzérmese lett.

Az eredmény alakulása             
1. negyed: Prlainovics (emberelőnyből, 0-1). Sánta (akcióból, 1-1). V. Rasovics (emberelőnyből, 1-2).

2. negyed: Prlainovics  (akcióból, 1-3). Vlachopoulos (akcióból, 2-3). V. Rasovics (kettős emberelőnyből, 2-4). Alekszics (akcióból, 2-5). Hosnyánszky (emberelőnyből, 3-5). Sz. Rasovics (akcióból, 4-5). 

3. negyed: Angyal (akcióból, 4-6). Bátori  (emberelőnyből, 4-7). Zalánki (emberelőnyből, 4-8). Vlachopoulos  (ötméteresből, 5-8). Prlainovics (emberelőnyből, 5-9). 

4. negyed: Alekszics (akcióból, 5-10). Kis G. (akcióból, 5-11). Vlachopoulos (akcióból, 6-11). Prlainovics (emberelőnyből, 6-12). Vlachopoulos  (emberelőnyből, 7-12). Jansik D. (akcióból, 7-13). 

4Y3A7114.JPG Természetesen totálisan ellentétes céllal léptek a felek a Bitskey-uszodába. A vendégek a szezon utolsó meccsére készültek, Kis Gábort hazai medencében már el is búcsúztatták, bízva abban, vasárnap nem kell már játszani az egriekkel. Akik persze az egyenlítés, a harmadik, ki-ki összecsapás reményében ugrottak vízbe, miként ellenfelük, a teljes arzenált bevetve.
 
Nos, eleinte úgy tűnt, Zsivko Gocics csapatának akarata érvényesül - annyiban feltétlenül, hogy sikerült masszív falat húzni Nagy Viktor kapuja elé, pluszban a világbajnok is kitett magáért, többször védett - akár emberhátrányban - olyan lövéseket, amelyek rendesen helyezve voltak. S miután szép lassan elöl is bejöttek a szolnoki elképzelések, 5-2-re léptek el a vendégek, így hiába írhattuk fel Sánta Dániel neve mellé az elején a pazar centergól jelzőt, maximum szépségtapasznak tűnt egri szempontból...
4Y3A7005.JPG  
No, de a vízilabda is gyors játék, a harmadik hazai górt értékesítő Hosnyánszky Norbert, majd a pillanatnyi káoszt a medencében felismerő, leforduló és gólt jegyző Sztrahinja Rasovics révén pillanatok alatt zárkózott fel egy gólra Dabrowski Norbert legénysége.
4Y3A7407.JPG  
Térfélcsere után amilyen gyorsan felépítette újra a saját meccsét az Eger, olyan gyorsan romba is döntötte - vagy a Szolnok kapcsolt magasabb fokozatba, nézőpont kérdése. Ami biztos: míg hazai oldalon zsinórban három emberelőny kimaradt, odaát az Angyal Dániel, Bátori Bence, Zalánki Gergő válogatott trió góljával 8-4-es előnyt harcolt ki csapata javára. Ez éreztette hatását az egri lelkeken, és tulajdonképpen magán a párharcon.
4Y3A7660.JPG  
Mert ugyan küzdött, harcolt az Eger a folytatásban is, de a magabiztosabb, acélosabb, rutinosabb Szolnok Andrija Prlainovics vezérletével uralta a mérkőzést, a pályafutása utolsó meccsét játszó, korábbi kedvenc Kis Gábor pazar góljának még az egri szurkolók is tapsoltak. Másnak most nem igen tudtak, csapatuk 2005 után nem lett érmes - tegyük hozzá, ebben az esztendőben jelentősen átalakult a keret, a munkának még érnie kell. A következő szezonban nemzetközi porondon az Euro-kupában indul az Eger, a Bajnokok Ligájában a szintén átalakuló, a még hivatalosan be nem jelentett hírek szerint a következő szezonban jelentősen fiatalító Szolnok indulhat. Egyértelmű, a két, korábban bajnoki finálékat egymás ellen vívó csapattal számolni kell továbbra is az élmezőnyben.

A jól megérdemelt bronzérmeket Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke akasztotta a szolnokiak nyakába.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: "Nem ez a szezon legfájóbb veresége, mert azt gondolom, sajnos teljesen reális eredmény született. Szolnokon három, most két negyedig tartott a küzdelem. Gratulálnék a Szolnoknak nemcsak a bronzéremhez, hanem az egész idényhez. Kis Gábornak is gratulálok a csodálatos pályafutásához!"

Zsivko Gocsics, a Szolnok vezetőedzője: "Szeretnék gratulálni mind a két együttesnek, nagyon kemény bronzcsata volt, főleg Szolnokon. A mai mérkőzésen végre komplett csapattal tudtunk játszani, és ez szerintem meg is látszott a medencében. Az egymás elleni eredmények azt mutatják, idén jobb csapat voltunk az Egernél. Nagyon jól védekeztünk, és a végére kijött az extra-kvalitás, amely megvan a mi csapatunkban."
 
E.ON Férfibajnokság, rájátszás
A 3. helyért, 2. mérkőzés
ZF-Eger-Szolnoki Dózsa 7-13 (1-2, 3-3, 1-4, 2-4)

Bitskey-uszoda, vezette: Vogel G., Marnitz M.
 
EGER: Valics - Sz. Rasovics 1, Hosnyánszky 1, Murisics, Gyárfás, Vlachopoulos 4, Sántavy. Csere: Lukács, Avramovics, Sánta 1, Decker Á., Magyar, Biros B. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
 
SZOLNOK: Nagy V. - Angyal 1, Bátori 1, Zalánki 1, V. Rasovics 2, Prlainovics 4, Lazics. Csere: Szatmári, Szeghalmi, Alekszics 2, Kis G. 1, Teleki, Jansik D.  1. Vezetőedző: Zsivko Gocics 

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0, a Szolnok javára

Vízilabda hírek
szolnok
eger
férfibajnokság