cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő - MÉG 18 NAP! Újoncok lehetnek

2019. május 17. 17:15

Bár női válogatottunk keretét a Világliga Szuperdöntőre csak május végén jelöli ki Bíró Attila, a felkészülést megkezdő 18 fős csapatban négyen is első FINA világversenyükre készülhetnek. Ráadásul amennyiben nevezi őket a szakember, akkor a Duna Arénában hazai közönség előtt debütálhatnának a június 4-9. közötti eseményen.

Faragó Kamilla (UVSE)
Klubszinten sikeres szezont tudhat maga mögött Faragó Kamilla, ugyanis 18 évesen bajnoki címet szerzett az UVSE-vel. Ráadásul a döntő három felvonásán öt gólt is szerzett a fiatal tehetség. Egyértelműnek tűnik, hogy hamarosan a válogatott meghatározó embere lehet. A bajnokságban a 13. helyen zárt a góllövőlistán 37 góllal, ami 65 lövésből jött össze neki. Az 57 százalékos lövési hatékonysága kimagaslik a mezőnyből. Csak példaként, nála ketten voltak biztosabb kezűek az élmezőnyből: Bujka Barbara 59 százalék, Keszthelyi Rita 58 százalék.

Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)
A Honvéd 18 esztendős kapusa tavaly még az utánpótlás-válogatottakkal készült világversenyekre, idén viszont a felnőttekkel kezdi meg a felkészülést. Magyari januárban már bemutatkozott Bíró Attila együttesében, amikor a Világliga-selejtezőben 12-5-re diadalmaskodtak a mieink Franciaországban. Bár jelenleg még komoly riválisai vannak a posztján, de hosszú távon övé lehet a jövő. Ráadásul ebben a szezonban a bajnokság alapszakaszában a harmadik legtöbb védést mutatta be a mezőnyben.
 
Máté Zsuzsanna (BVSC)
A BVSC-vel bronzérmet szerző 23 éves játékos már többször is ott volt a nagy világversenyek kapujában. Tavasszal a torinói Európa-kupa hatos döntőjében aztán már ő is jelen volt a csapattal. Igaz, az utolsó pillanatban került be, miután klubtársa, Leimeter Dóra lebetegedett. Aztán a márciusi torna jól sikerült számára, hiszen bronzérmes lett az együttessel. A BVSC-ben már alapembernek számít a fiatal védő, ezen a nyáron pedig akár a válogatottban is bizonyíthat.
 
Vályi Vanda (Dunaújváros)
A Dunaújvárosban meghatározó játékos a 19 éves vízilabdázó, ami nem véletlen, ugyanis a bajnokságban a góllövőlistán kilencedikként zárt 45 találattal. Ráadásul Keszthelyi Rita mögött ő dobta a legtöbb akciógólt a mezőnyben. Vályi Mátéhoz hasonlóan tagja volt a Torinóban Európa-kupa bronzérmet szerző válogatottnak, így az is lehet, hogy a nyári világversenyeken eljön az ideje, hogy bizonyítson.
 
A magyar női válogatott 2019-es nyári kerete:
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)
 
A női válogatott nagyon számít a szurkolók biztatására! Az eseményre az eventim.hu oldalon, ezen a felületen elindult a jegyértékesítés! A napijegyekkel a magyar válogatott mérkőzései mellett a másik három találkozó is megtekinthető! 

Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna 
A csoportbeosztás 
A-csoport 

Hollandia 
Ausztrália 
Olaszország 
Kína 

B-csoport 
Egyesült Államok 
Oroszország 
Magyarország 
Kanada 

A program 
Csoportmérkőzések 
1. forduló, június 4., kedd 

Oroszország-Kanada, 14:30 
Hollandia-Kína, 16:15 
Egyesült Államok-Magyarország, 18:30 
Ausztrália-Olaszország, 20:15 
2. forduló - június 5., szerda 
Ausztrália-Kína, 15:00 
Egyesült Államok-Kanada, 16:45 
Hollandia-Olaszország, 18:30 
Oroszország-Magyarország, 20:15 
3. forduló - június 6., csütörtök 

Oroszország-Egyesült Államok, 15:00 
Hollandia-Ausztrália, 16:45 
Kanada-Magyarország, 18:30 
Kína-Olaszország, 20:15 
Június 7., péntek, negyeddöntő (a meccsbeosztás a televízió-közvetítés függvényében változhat) 
A2-B3, 15:00 
A3-B2, 16:45 
A1-B4, 18:30 
A4-B1, 20:15 
Helyosztók - június 8., szombat 
Az 5-8. helyért, 15:00 és 16:45 
Elődöntő, 18:30 és 20:15 
Helyosztók - június 9., vasárnap 
A 7. helyért, 15:00 
Az 5. helyért, 16:45 
A 3. helyért, 18:30 
Döntő, 20:15

Vízilabda hírek
Női válogatott