cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő - MÉG 20 NAP! Tovább a fiatalítás útján

2019. május 15. 21:06

A hazai közönség erejét kihasználva tréfálná meg Bíró Attila szövetségi kapitány csapata a nagy esélyes Egyesült Államok válogatottját a Világliga Szuperdöntőjében. A magyar szakmai stáb folytatja a tavaly megkezdett fiatalítást. Jegyértékesítés az eventim.hu oldalon!

Az Európa-kupa bronzérem után optimistán tekint Bíró Attila szövetségi kapitány a női válogatott nyári szereplése elé. Ráadásul a 2017-es vizes-vb óta megfiatalított csapat tavaly az Európa-bajnokságon a negyedik helyen zárt. A legnagyobb falat a Világliga Szuperdöntőben az ötszörös címvédő Egyesült Államok lehet, de a szakember bízik benne, hogy itthon őket is le tudják győzni.

„Úgy gondolom, ha valamikor el lehet kapni az Egyesült Államok csapatát, az talán most még könnyebb lehet. Természetesen idézőjelben van ez a könnyebbség, hiszen mindent megnyertek az elmúlt években. Náluk is vannak olyan játékosok, akik Európában - többek között Magyarországon - játszottak, valamint talán ők is jobban fókuszálhatnak a világbajnokságra. Utóbbival egy probléma van csak, hogy most először a Világligák történetében az aranyérem olimpiai kvalifikációt ér. Így minden csapat úgy készül, hogy mikor, ha nem most. Mi is ebben bízunk és a hazai közönség erejében" - árulta el Bíró Attila a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában, amely itt nézhető meg:
https://www.digisport.hu/37979/a-vilag-legjobbjaival-edz-mikoezben-legyozesuekre-keszuel-a-megfiatalitott-vizilabda-valogatott

Fiatal, jó szellemű, egységes csapatnak tartja a válogatottat a kapitány, amely szerinte okozhat meglepetéseket a következő világversenyeken.

„Tavaly elkezdtünk egy fiatalítást, aminek jó előszele volt a negyedik hely az Eb-n. Ezt az utat folytatva idén a Világliga-selejtezőkkel és az Európa-kupa bronzéremmel úgy gondolom, többet mutattunk, mint csak az oroszlánkörmeinket. Úgyhogy szerintem ez a csapat képes arra, hogy akár még az olimpiai selejtezők előtt egy győzelemmel kivívja az olimpiai kvalifikációt."

Ráadásul a Világliga Szuperdöntőben és a jövő évi Európa-bajnokságon hazai közönség előtt szerezhetné meg a tokiói kvótát jelentő aranyérmet a magyar csapat, közte pedig júliusban a dél-koreai világbajnokságon van erre még lehetősége az együttesnek.

A női válogatott nagyon számít a szurkolók biztatására! Az eseményre az eventim.hu oldalon, ezen a felületen elindult a jegyértékesítés! A napijegyekkel a magyar válogatott mérkőzései mellett a másik három találkozó is megtekinthető! 

Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna 
A csoportbeosztás 
A-csoport 

Hollandia 
Ausztrália 
Olaszország 
Kína 

B-csoport 
Egyesült Államok 
Oroszország 
Magyarország 
Kanada 

A program 
Csoportmérkőzések 
1. forduló, június 4., kedd 

Oroszország-Kanada, 14:30 
Hollandia-Kína, 16:15 
Egyesült Államok-Magyarország, 18:30 
Ausztrália-Olaszország, 20:15 
2. forduló - június 5., szerda 
Ausztrália-Kína, 15:00 
Egyesült Államok-Kanada, 16:45 
Hollandia-Olaszország, 18:30 
Oroszország-Magyarország, 20:15 
3. forduló - június 6., csütörtök 

Oroszország-Egyesült Államok, 15:00 
Hollandia-Ausztrália, 16:45 
Kanada-Magyarország, 18:30 
Kína-Olaszország, 20:15 
Június 7., péntek, negyeddöntő (a meccsbeosztás a televízió-közvetítés függvényében változhat) 
A2-B3, 15:00 
A3-B2, 16:45 
A1-B4, 18:30 
A4-B1, 20:15 
Helyosztók - június 8., szombat 
Az 5-8. helyért, 15:00 és 16:45 
Elődöntő, 18:30 és 20:15 
Helyosztók - június 9., vasárnap 
A 7. helyért, 15:00 
Az 5. helyért, 16:45 
A 3. helyért, 18:30 
Döntő, 20:15
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga