cover image
Egyéb

… és akkor rajt! 18:45-től a Hajós-uszodában kezdődik a női bajnoki döntő!

2019. április 26. 11:40

Az UVSE és a Dunaújváros párharca az egyik fél harmadik győzelméig tart. Az összecsapásokat az M4 Sport élőben közvetíti.

A bajnokságban kétszer 11-8, a Tippmix Szuperkupában 10-7, avagy a szezonban egyértelműen az UVSE dominált a Dunaújváros ellen (is). És ha ehhez hozzávesszük, hogy a tavalyi bajnoki döntőben a párharcot 3-0-ra hozta le Benczur Márton csapata, kijelenthetjük, esélyesebb az idei fináléban is.

No, de ki lehet-e abból indulni, hogy a Dunaújváros az elmúlt időszakban rendre gratulálhatott ellenfelének?

Az UVSE szakvezetője szerint nem! Nem, mert miként megjegyezte: „Kiváló csapat ellen nagyszerű döntőre számítunk, három nyert meccsel. Hogy ezt hányadik nekifutásra érjük el, az nekünk teljesen mindegy.” Benczur Márton tisztában van az újvárosiak képességeivel, jól tudja, a válogatottban is pallérozódó játékosok rendkívül veszélyesek, és egy fináléban ugye bármi megtörténhet. Mindazonáltal természetesen nem félti övéit, hiszen Keszthelyi Rita és társai egyértelműen megérdemlik a bizalmat, a LEN-kupa négyes döntőjében is igazolták, ott vannak a kontinens, ezáltal a világ legjobb klubcsapatai között.

watch?v=z7LvfC6FYU8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR274atMI3MZdvXdrmWU9v3OedS6bOfeWWsdPOVi95YsKbsV0Bm3CnEd5xkA feltett kérdésre a másik oldalon sem az igen a válasz, ugyanakkor Mihók Attila vezetőedző (aki csapatával egy rapid római edzőtáborral igyekezett megalapozni a remélt jó játékot) nem ment el szó nélkül a múlt mellett, mert miként fogalmazott: „Nem vagyunk olyan helyzetben, hogy optimistán nyilatkozzunk a döntő előtt, hiszen nehéz figyelmen kívül hagyni a realitást… Az elmúlt időszakban megszorítani sem tudtuk az UVSE-t. Elsősorban azt várom, hogy vegyük fel a kesztyűt, higgyük el, méltó ellenfelei tusunk lenni, és ha meccsben tudunk maradni, bármi megtörténhet. Győzni megyünk, ám tisztában vagyunk a valós helyzetünkkel…”

Tekintettel arra, hogy az újvárosiak uszodája felújítás alatt áll, a Dunaújváros a szezonban idegenben, vagy éppen semleges medencében vívja mérkőzéseit. Miután a Dunaújváros a döntő első hazai pályaválasztással bíró összecsapását a Hajós-uszodában rendezi, így az biztos, hogy az első három mérkőzés egyaránt itt lesz, hiszen ez az UVSE hazai pályája. Az esetleges negyedik mérkőzés – mert ne feledjük, a párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart! – helyszíne még nem ismert. A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti!

Szombaton a BVSC és az FTC között az egyik fél második győzelméig tartó bronzmeccs is kezdetét veszi – tét az érem mellett az, hogy melyik csapat indulhat az Euroligában.

Női OB I.
A döntő műsora
1. mérkőzés, 2019. április 26., péntek

UVSE-Hunguest Hotels–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, Hajós-uszoda, 18:45
2. mérkőzés, 2019. április 30., kedd
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–UVSE-Hunguest Hotels, Hajós-uszoda, 18:45
3. mérkőzés, 2019. május 4., szombat
UVSE-Hunguest Hotels–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, Hajós-uszoda, 15:00
4. mérkőzés, 2019. május 11., szombat – ha szükséges
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–UVSE-Hunguest Hotels, helyszín és időpont később
5. mérkőzés, 2019. május 15., szerda – ha szükséges
UVSE-Hunguest Hotels–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, Hajós-uszoda, időpont később

A 3. helyért
A műsor
1. mérkőzés, 2019. április 27., szombat

BVSC-Zugló–FTC-Telekom, Laky-uszoda, 17:00
2. mérkőzés, 2019. május 1., szerda
FTC-Telekom–BVSC-Zugló, Komjádi-uszoda, 18:30 
3. mérkőzés, 2019. május 4., szombat
BVSC-Zugló–FTC-Telekom, Laky-uszoda, időpont később
Vízilabda hírek
női bajnokság
döntő