cover image
Egyéb

Nyolcas döntőben a Ferencváros - kétgólos egri vereség Moszkvában

2019. április 24. 21:15

Álmos kezdést követően hengerelt Varga Zsolt együttese, a Steaua Bukarest legyőzésével pedig már biztosan ott van a Bajnokok Ligája hannoveri fináléjában. Az Eger az orosz fővárosban szenvedett kétgólos, 15-13-as vereséget.

A Bajnokok Ligája főtáblájának tizenharmadik fordulójában Dabrowski Norbert együttese (5.) a hatodik pozíciót elfoglaló Dinamo Moszkva otthonába látogatott. Novemberben a Bitskey-uszodában 12-10-re győzött az Eger - nem volt tehát más a cél ezúttal sem, ámbár a vendégek tudták, nagy csata vár rájuk az orosz fővárosban. A találkozót a vendéglátó Dinamó kezdte jobban, az első negyed 5-1-es hazai vezetés mellett ért véget. A folytatásban rákapcsolt a hevesi alakulat, és félidőre felzárkózott 7-5-re. A játék képe a térfélcserét követően sem változott, mindkét együttes óriásit küzdött a győztesnek járó három pontért. Hosnyányszky Norbert és Viktor Rasovics vezérletével nagyon nagyot hajrázott a negyedik negyedben az Eger, de döntetlenre módosítania már nem sikerült, a hevesieknek. A Dinamo Moszkva 15-13-ra legyőzte, diadalával pedig megelőzte a vendégeket.

Eközben a Ferencvárosra lélektani szempontból igen fontos összecsapás várt szerdán este, melyen a magyar bajnok az A-csoport hetedik helyén tanyázó, román Steaua Bukarest csapatát látta vendégül a Komjádi-uszodában. Varga Zsolt legénysége győzelem esetén a hannoveri nyolcas döntő biztos résztvevőjeként várhatja a Bajnokok Ligája főtáblájának utolsó, tizennegyedik fordulóját.

Nos, ennek ellenére álmosan és tompán kezdték a mérkőzést a házigazda zöld-fehérek. Az első nyolc perc mérlege két gól - Vámos Márton találatára Szabó István válaszolt a túloldalon -, és számtalan kihasználatlanul maradt helyzet, 1-1.

A második negyedben aztán megrázta magát a Fradi, Stefan Mitrovics rögtön az első minutumban megnyitotta a gólcsapot. Emberelőnyben értékesített találatát Pohl Zoltán akciógólja követte, majd Stefan Mitrovics csapott le újfent. A hajrában még Nikola Jaksics és Slobodan Nikics is feliratkozott a gólszerzők közé, így 6-1-es ferencvárosi vezetés mellett vonulhattak nagyszünetre a csapatok.
MVLSZ_FTC_Pro_Recco_ffi_BL_20190413_Madar_David_020.jpg  
Az elsöprő, 5-0-s második felvonás alaposan felpaprikázta a románokat, Jerko Marinics duplájával, és Mihnea Gheorghe fórgóljával három perc alatt kettőre zárkózott a Steaua. A bukaresti tripla természetesen nem maradt megválaszolatlanul, előbb Aaron Younger kettőzte meg találatainak a számát, majd Kállay Márk helyezett a blokk mellett a rövidbe. Az etap Nikola Jaksics góljával zárult, így a játékrész végére visszaállította magabiztos előnyét a Ferencváros.
 
A negyedik negyedben mindössze a különbség volt a kérdés. A játékrész derekán Sedlmayer Tamás volt eredményes, a 12-4-es végeredményt pedig Kállay Márk állította be, aki ezúttal a hosszút lőtte ki. Győzelmével Varga Zsolt együttese már biztos résztvevője a Bajnokok Ligája júniusi, hannoveri fináléjának!

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA
13. FORDULÓ

A-csoport

Dinamo Moszkva (orosz)–ZF-Eger 15-13 (5-1, 2-4, 4-3, 4-5)
Gólszerzők:
Pijetlovics 3, Lusunov 3, Lazarev 2, Bychkov 2, Kholod 2, Latypov, Subotic, Shepelev, ill. Hosnyánszky 3, Rasovics 3, Sánta 2, Vlachopoulos 2, Magyar, Avramovics, Murisics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC-Telekom–Steaua Bucuresti (román) 12-4 (1-1, 6-1, 4-3, 2-0)
Gólszerzők:
Kállay 2, Jaksics 2, Younger 2, Mitrovics 2, Sedlmayer, Pohl, Vámos, Nikics, ill. Marinics 2, Gheorghe, Szabó
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További program
CNA Barceloneta (spanyol)–Crvena Zvezda (szerb) 14-3
Pro Recco (olasz)–AN Brescia (olasz) 12-6

Az állás: 1. Pro Recco 39, 2. Barceloneta 28, 3. Brescia 26, 4. FTC 22, 5. Dinamo Moszkva 18, 6. Eger 15, 7. Steaua 6, 8. Crvena Zvezda 0

B-csoport
Szolnoki Dózsa–BPM Sport Management (olasz) 6-6
Spandau 04 (német)–Mladost Zagreb (horvát) 14-15
Olympiakosz Pireusz (görög)–Waspo Hannover (német) 17-7

Kedden játszották
Jug Dubrovnik (horvát)–Jadran Split (horvát) 6-7

Az állás: 1. Dubrovnik 29, 2. BPM Sport Management 27, 3. Olympiakosz 27, 4. Szolnok 21, 5. Jadran Split 15, 6. Mladost 11, 7. Hannover 9, 8. Spandau 7 

További program
14. (UTOLSÓ) FORDULÓ - 2019. MÁJUS 15.
A-csoport

ZF-Eger-CNA Barceloneta
AN Brescia-Steaua Bucuresti
Pro Recco-Crvena Zvezda
Dinamo Moszkva-FTC-Telekom
B-csoport
Jadran Split-Szolnoki Dózsa
Waspo Hannover-Mladost Zagreb
Olympiakosz-BPM Sport Management
Jug Dubrovnik-Spandau 04

A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább!
Vízilabda hírek