cover image
Egyéb

Óriásit harcolt a Szolnok, ám lemarad a BL nyolcas döntőjéről

2019. április 24. 20:20

Zsivko Gocics együttese emberfelettit harcolt a mindent bevető olasz Busto ellen, ám a 6-6-ös döntetlen azt jelenti, hogy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül nem sikerül kivívnia a továbbjutást.

A jegyzőkönyvbe már beírt, de centermunkára, játékra még képtelen Kis Gábor, és szerb gólvágója, Andrija Prlainovics nélkül várta a sorsdöntő Busto elleni rangadót is a Szolnok.

Az első pillanatoktól kezdve érződött a nagy tét, nem nagyon hagytak levegőt egymásnak a felek – az első negyedben megítélt három-három emberelőnyös helyzetet is kihagyták. Emeljük ki, Nagy Viktor remekül együtt élt a játékkal, labdákat szerzett a center elöl, plusz védett is nagyokat. Igaz, átellenben Lazovics sem kapott gólt, így 0-0-s etappal indult a parti.

A folytatásban ideig örülhettünk, hiszen Viktor Rasovics törte meg a gólcsendet, majd Teleki András lőtt centergólt. A rendkívül taktikusan játszó, mindent bevető olasz együttes azonban némi szerencsével fordított: Drasovics, Luongo, majd fórból Alesiani talált be.

A Szolnok térfélcsere után sem nagyon találta a fogást ellenfelén, amely Dolce révén 4-2-re növelte előnyét. Miután Zsivko Gocics csapata győzelmi kényszerben pólózott, finoman fogalmazva nem volt könnyű helyzetben.

De a ritmust az utóbbi időben elkapó, szépen fejlődő magyar együttesnek sikerült egyenlítenie. Nem törődött riválisa stílusával, vízilabdázott, és Jansik Dávid, majd Milan Alekszics (ahogy Zalánki Gergő a kezére varázsolta oda nem nézve a labdát…) révén 4-4-re alakította az állást. Lehetett volna mínusz egy, plusz egy is, ám a rettentő nagy feszültség közepette itt is, ott is hiba csúszott a fórmegjátszásba.

A záró menet elején Alekszics higgadtan fejezett be egy emberelőnyös helyzetet, így ismét a házigazda vezetett – a folyamatosan reklamáló Baldinetti mester nehezen viselte… Csapatára is átragadhatott az idegeskedés, hiszen fórban adta el a labdát. A Szolnok fórban a 6-4-ért adogatott, ám Bátori Bence lövését blokkolták, átellenben Mirarchi büntetett. Öt perccel a vége előtt a Zalánkit megütő Loungo nem kapott semmit, ellenben utána eljátszotta a „nagyhalált”, Zalánkit végleg kiállították…

Az olaszok taktikus közjátéka, generált feszültsége a jelek szerint sajnos kizökkentette a Szolnokot, Dolce bezzeg távolról betalált, 6-5-re a Busto vezetett. A Szolnok következő támadása elég hosszúra sikeredett, háromszor támadatott fórban – 1:44-gyel a vége előtt Rasovics bombája végre beakadt. Jansik hátul hátrányban blokkolt zseniálisan, esély volt a győzelemre!

A centerbejátszás azonban nem sikerült, ítélet nem érkezett, a Busto pedig ahogy várható volt, taktikusan őrizte a döntetlent. S miután sikerrel járt, megtartotta ötpontos előnyét a Szolnokkal szemben. Tekintettel arra, hogy az Olympiakosz a Hannovert legyőzte, az utolsó fordulóban már nincs esélye a legjobb három közé kerülni a Szolnoknak, azaz eldőlt, sajnos lemarad a nyolcas döntőről. A hazai közönség mindenesetre nagy tapssal jutalmazta a csapat emberfeletti küzdelmét.


FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA
13. FORDULÓ
B-csoport
Szolnoki Dózsa–BPM Sport Management (olasz) 6-6 (0-0, 2-3, 2-1, 2-2)
Gólszerzők:
Alekszics 2, V. Rasovics 2, Teleki, Jansik D., ill. Dolce 2, Drasovics, Luongo, Alesiani, Mirarchi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Spandau 04 (német)–Mladost Zagreb (horvát) 14-15
Olympiakosz Pireusz (görög)–Waspo Hannover (német) 17-7

Kedden játszották
Jug Dubrovnik (horvát)–Jadran Split (horvát) 6-7

Az állás: 1. Dubrovnik 29, 2. BPM Sport Management 27, 3. Olympiakosz 27, 4. Szolnok 21, 5. Jadran Split 15, 6. Mladost 11, 7. Hannover 9, 8. Spandau 7

A-csoport
Dinamo Moszkva (orosz)–ZF-Eger 15-13 
FTC-Telekom–Steaua Bucuresti (román) 12-4 
CNA Barceloneta (spanyol)–Crvena Zvezda (szerb) 14-3
Pro Recco (olasz)–AN Brescia (olasz) 12-6

Az állás: 1. Pro Recco 39, 2. Barceloneta 28, 3. Brescia 26, 4. FTC 22, 5. Dinamo Moszkva 18, 6. Eger 15, 7. Steaua 6, 8. Crvena Zvezda 0

További program
14. (UTOLSÓ) FORDULÓ - 2019. MÁJUS 15.
A-csoport

ZF-Eger-CNA Barceloneta
AN Brescia-Steaua Bucuresti
Pro Recco-Crvena Zvezda
Dinamo Moszkva-FTC-Telekom
B-csoport
Jadran Split-Szolnoki Dózsa
Waspo Hannover-Mladost Zagreb
Olympiakosz-BPM Sport Management
Jug Dubrovnik-Spandau 04

A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább!
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
bl