cover image
Egyéb

Az FTC legyőzte a Miskolcot - az OSC elleni rangadója dönt a középszakaszról

2019. április 20. 18:10

A harmadik pozíció is nyitva maradt, hiszen a Honvéd pontot szerzett a Szolnok ellen, amelynek így az Eger elleni ütközettől függ a helyezése.

Jól kezdett a Kőér utcában a Szolnok, hiszen 1:16 alatt Szatmári Kristóf és Bátori Bence akciógóljával 2-0-ra vezetett. A Honvéd azonban Juhász Zsolt és Kardos Alexander réván egyenlített, s ugyan Bátori értékesített büntetője (kiharcolta Teleki András) után ismét a vendégek vezettek, s nyerték meg így 3-2-re az első negyedet, többet nem vezettek. Nem, mert Merész András együttese Illés Sándor és Kardos révén fordított, majd minden szolnoki találatra volt válasza. Így ment ez végig, avagy Zsivko Gocics együttesének kellett mindig egyenlítenie. 2:07-tel a vége előtt Jansik Dávid centergóljával is megtette ezt, s végül miután a hátralévő időben nem született több gól (Decker Attila 59, Kardos Gergely 53 százalékkal védett), megosztoztak a felek a pontokon. Mindez azt jelenti, hogy a középszakasz utolsó fordulójában, egy hét múlva 16 órától a Szolnok és az Eger egymás elleni meccse dönti el, melyikük zár a harmadik és melyikük a negyedik helyen.

Illetve akkor, az FTC és az OSC szuperrangadóján (április 27., 19 óra, tv: M4 Sport) dől el az elsőség kérdése, egyúttal az, hogy melyik együttes melyik ellen kezdi meg a hét pont eléréséig tartó elődöntőt 6-0-ról. Merthogy a Fradi és az OSC egyaránt innen indulna a Szolnok és az Eger ellen. Azért maradt nyitva a kérdés, mert szombaton Varga Zsolt csapata 10-7-re legyőzte a Miskolcot. Sike József gárdája sokáig jól tartotta magát, ám az 5-4-es térfélcsere után Varga Dénes gyorsan kettőt tett hozzá a különbséghez, majd a 8-6-ról induló utolsó etapban is jelezte góljával, ki az úr a háznál.  

A középszakasz 5-8. pozíciójában is sok kérdés maradt nyitva, hiszen a BVSC, a Honvéd és a Debrecen is 24 ponttal áll – a Honvéd és Debrecen az utolsó körben egymás ellen csatázik, míg a zuglóiak a rájátszást már biztosam az 5. helyről indító Miskolccal csapnak össze.

E.ON Férfibajnokság, Középszakasz
Felsőház (1-8. helyért), 7. forduló
Budapesti Honvéd-Szolnoki Dózsa 7-7 (2-3, 2-1 2-2, 1-1)
Gólszerzők:
Kardos A. 2, Simon R., Illés, Juhász, Manhercz Á., Szirányi, ill. Bátori 3, Szatmári 2, Jansik D., Alekszics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC-Telekom Waterpolo-PannErgy-Miskolc 10-7 (3-2, 2-2, 3-2, 2-1)
Gólszerzők:
Varga D. 4, Younger 2, Jansik Sz. 2, Kállay, Vámos, ill. Misics 2, Hornyák, Bowen, Milicsics, Sztojanovics, Lőrincz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. OSC 63, 2. FTC 60, 3. Szolnok 46, 4. Eger 44, 5. Miskolc 37, 6. BVSC 24, 7. Honvéd 24, 8. Debrecen 24
Vízilabda hírek
ftc
osc
szolnok
miskolc