cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Kiélezett csatát játszhatunk Spanyolországgal"

2019. április 7. 15:15

Ma délben a zágrábi Európa Kupa nyolcas döntőjének helyszínén elkészítették a július 12. és 28. között, Gwangjuban megrendezésre kerülő világbajnokság sorsolását.

Miként arról korábban beszámoltunk, vasárnap délben, Horvátország fővárosában, az Európa Kupa nyolcas fináléjának otthont adó Zágrábban ünnepélyes keretek között elkészítették a nyári, gwangjui világbajnokság csoportbeosztásait. 

Märcz Tamás legénysége az első, Bíró Attila tanítványai pedig a harmadik kalapba kaptak besorolást - a férfiaknál kettő, a hölgyeknél egy csapat szerezhet kvótát a 2020-as tokiói olimpiára. Elsőként a hölgyek csoportjait sorsolták ki: női válogatottunkat Kanadával, a házigazda Dél-Koreával, valamint Oroszországgal húzták egy kvartettbe (B). Férfiválogatottunk Dél-Afrikával, Új-Zélanddal és Spanyolországgal került egy csoportba (C).

„Elnézve a sorsolást, várható volt, hogy érdekes helyzetek is kialakulhatnak. Két olyan csapattal kerültünk egy csoportba, akik nem tartoznak az élbolyba, gondolok itt Dél-Afrikára és Új-Zélandra. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy Spanyolországgal izgalmas is kiélezett mérkőzést fogunk vívni a csoportelsőségért, amit a folytatás és a keresztbejátszás miatt fontos lenne kiharcolnunk - bár a csoportküzdelmeket követő ágrajzokat még alaposan meg kell vizsgálnunk" - osztotta meg benyomásait rögtön a sorsolást követően férfiválogatottunk kapitánya, Märcz Tamás.

Bíró Attila, női válogatottunk szövetségi kapitánya annak örül, hogy a Világliga Szuperdöntője után ismét egy csoportban lehet csapata az orosz, kanadai duóval: „Kellő tapasztalatokkal mehetünk majd ellenük a csatába, mindenképpen jó erőfelmérő lesz a csapat számára. A világbajnokságon hatványozottan igaz, hogy a negyeddöntő lesz a vízválasztó. Ahhoz, hogy ne kerüljünk a rosszabb ágra, a csoportban a két nagy vetélytárs közül az egyiket feltétlen meg kell vernünk, szóval nagy csatákra számítok. Ha az első feladatot megoldottuk, minden bizonnyal az olasz vagy az ausztrál válogatott várna ránk – mondani sem kell, egyik sem egyszerű, de nem megoldhatatlan feladat.”
 
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint nehéz kvartettbe kerültek a mieink, ám ennek ellenére cél a csoportgyőzelem!
watch?v=8G894NMdoJo  
18. Világbajnokság
Gwangju, 2019. július 12-28.

Nők 
A-csoport

Dél-Afrika (1)
Új-Zéland (2)
Hollandia (3)
Egyesült Államok (4)

B-csoport
Dél-Korea (4)
Magyarország (2)
Kanada (1)
Oroszország (3)
 
C-csoport
Kazahsztán (3) 
Kuba (1)
Görögország (2)
Spanyolország (4)
 
D-csoport
Japán (1)
Olaszország (2)
Kína (3)
Ausztrália (4)
 
Férfiak
A-csoport

Dél-Korea (2)
Görögország (4)
Montenegró (3)
Szerbia (1)

B-csoport
Kazahsztán (3)
Egyesült Államok (1)
Horvátország (2)
Ausztrália (4)
 
C-csoport
Dél-Afrika (1)
Új-Zéland (2) 
Spanyolország (3)
Magyarország (4)

D-csoport
Japán (4)
Olaszország (3)
Brazília (1)
Németország (2)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott