cover image
Egyéb

15 játékos a férfi B-válogatottban

2019. március 27. 15:20

A Horváth János irányította, a nápolyi Universiade-ra készülő csapat hétfőn és kedden edz együtt.

Miként Märcz Tamás szövetségi kapitány az Európa Kupa nyolcas döntőjére készülő keretének megnevezése során elárulta, a jövő héten megkezdi edzéseit egy úgymond B-válogatott, amelyből a nyári Universiade-csapatba is bekerülhetnek játékosok. A csapatot - amelynek szoros lesz az együttműködése a válogatottal - Horváth János vezeti. 
 
Nos, a szakmai stáb kihirdette első keretét, amely hétfőn és kedden összesen három edzésen készül majd együtt. Horváth János ekképpen fogalmazta meg gondolatait: „Ezt egy tájékoztató jellegű keret, amelybe majd a felnőtt válogatott világbajnoki bő keretéből kikerülő Universiade-korú játékosok csatlakozhatnak. A nyári, nápolyi Universiade előtt négyhetes felkészülésünk lesz. Amikor megkaptam erre a munkára a felkérést - amihez nagy kedvem van, hiszen több olyan játékos is van, aki az utánpótlás-válogatottban is megfordult nálam - elmondtam, hogy akkor látom igazán értelmét, ha párhuzamosan készülünk a nagyválogatottal. Méghozzá olyan játékosokkal, akik a szövetségi kapitány noteszébe benn vannak, s akikhez az úgynevezett B-válogatottban olyan edzéseket végeznek, amelynek köszönhetően bármikor hozzájuk lehet nyúlni az A-csapatban is, s nem okoz gondot számukra a feljebb lépés."
 
Férfi Universiade-keret (2019. április 1-2.)
Kapusok: György Dávid (Szentes), Józsa Ottó (Pécs), Szakonyi Dániel (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergő (OSC), Csacsovszky Erik (Pécs), Gyárfás Tamás (Eger), Kardos Alexander (Honvéd), Lukács Dénes Dorián (Eger), Sánta Dániel (Eger), Szabó Bendegúz (BVSC), Szatmári Kristóf (Szolnok), Pellei Frank (Szentes), Teleki András (Szolnok), Várnai Kristóf (BVSC), Zerinvary Lóránd (Pécs)
 
 
 

Vízilabda hírek
universiade