cover image
Egyéb

Az egriek nyerték a rangadót, az UVSE visszavágott

2013. november 2. 19:27

A női bajnokság szombati játéknapján a bajnok 5 góllal jobbnak bizonyult a szentesieknél.

Húszgólos vendégsikerrel kezdődött a forduló, a Dunaújvárosi Főiskola a kupához hasonlóan a bajnokságban is magabiztosan intézte el az ASI-t.

Merész András szövetségi kapitány épp szombaton jelölte ki azoknak a hölgyeknek a névsorát, akikre számít a november 19-i első összetartáson. Nos, a dunaújvárosi különítmény – Kasó Orsolya, Menczinger Kata, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Miskolczi Kitti, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya, Polák Zsófia, Ziegler Diána – teljes egészében szerepet vállalt a szombati sikerben, Ziegler (na, és persze Kasó Orsi) kivételével ráadásul mindenki gólt is szerzett. Kasó egyébként 7 lövésből 6-ot megfogott, ez 84 százalékos teljesítmény.

A BVSC a Honvéd-POLO ellen aratott fontos győzelmet, a válogatott keretben egy honvédos játékos kap majd szerepet, most (is) kiderült, nem véletlenül. A POLO 7 góljából 4-et vállalt magára Kiss Alexandra Erzsébet. A BVSC új válogatottjai is remekeltek, Leimeter Dóra három, Kele Nikolett 2 gólt lőtt, míg a kapuban Horváth Anna 50 százalékos mérleget produkált (7/14).

kelemen.jpgAz egriek az eddig szintén hibátlan szentesieket fogadták a forduló rangadóján. Ugyan Gémes Alexa góljával még vezetett a Szentes, a bajnok fokozatosan húzott el ellenfelétől. A válogatott keretbe meghívót kapó Gémes még 3-2-re szépített az első negyed végén, de a 13. percben már 7-2 állt az eredményjelzőn, Francesca Clayton találatával.

Győri Eszter 10-7-re hozta fel a Tóth-csapatot a harmadik negyed hajrájában, de a meglehetősen pontatlan negyedik etapban már nem sikerült még feljebb kapaszkodnia a vendégeknek.

Ami a válogatott kerettagokat illeti: az egri Gangl Edina 60 százalékkal védett, Czigány Dóra és Somhegyi Noémi 2 gólt szerzett, Ráski Lilla viszont megint megszórta magát: 5 találatig jutott. Pócsi Bianka nem talált be, Vályi Vanda pedig nem játszott ezen a mérkőzésen.

Érdekesség, hogy 4 fordulót követően három egri játékos áll a góllövőlista élén: Somhegyi Noémi 18, Ráski Lilla 17, Czigány Dóra 15 góllal, utóbbi csak három meccsen szerepelt. A Szentes kapusa, Gundl Diána 4 lövést hárított a 12-ből, Rácz Daniella 3, Gémes Alexa és Kövér-Kiss Réka 2 gólt szerzett, Hevesi Anita ezúttal nem talált be.

Két főszereplőt kérdeztünk a rangadóról.

„A védekezés nagyon jó volt a mérkőzésen, sok blokkot kaptam, így azért egyszerűbb volt irányítani a védelmet” – mondta Gangl Edina, az egriek kapusa. „A támadásokat az elején nagyon pontosan fejeztük be, az 5 méteresekről most nem sokat beszélnék. Megkaptuk ugyan őket, de nem azokkal nyertünk, hanem a szép akciógólokkal. A harmadik negyedben szokás szerint jött a kapkodás, nem tudom, mi történik ilyenkor, lehet, hogy el kellene menni a patikába felírni valami gyógyszert a harmadik negyedre. A végén stabilizáltuk magunkat, és győztünk. Remélem, hogy a lendület kitart majd a következő körre, a Dunaújváros elleni rangadóra is” – gondolt már a szerdai csúcsmeccsre is a kapus.

„Sajnálom a vereséget, mert jól kezdtünk, és azt hittem, hogy jó lesz később is a játékunk” – így a szentesi Gémes Alexa, aki csapata első két góljáét szerezte. "Nem tudom még pontosan az okát. Nem jött jól, hogy sok 5 méterest kaptunk, és bár nem mindet értékesítették, mi elöl talán nem kaptunk ekkora segítséget. Persze nem emiatt kaptunk ki, hanem inkább az lehetett a baj, hogy a lövőhelyzetekben kicsit betojtunk. Az Eger olyan zónáét védekezik, ami után nagyon könnyen le tud fordulni, és féltünk, hogy ez bekövetkezik, ezért mindig tovább és tovább passzoltunk lövés helyett” – tette hozzá a válogatott kerettagságnak azért örülő Gémes Alexa, aki azt mondta, a jövő hetet nagyon meghajtja majd a csapat, hiszen készülni kell a Magyar Kupa négyes döntőjére, majd a Dunaújváros elleni rangadóra.

Az esti mérkőzésen aztán a Szeged és az UVSE vívott egészen remek mérkőzést. Végig fej-fej mellett haladt a két együttes, amely a Theodora Magyar Kupa selejtezőjében már találkozott egymással a múlt héten, akkor némi meglepetésre a szegediek bizonyultak jobbnak.

Most is nekik állt a zászló, mert ugyan végig a 26. percben még 11-9-re az UVSE vezetett a remeklő Kövesdi Vivien és Sikter Diána vezérletével, de a 30. percben már 12-11 volt a szegediek javára. Az újpestiek ezután elhibáztak egy támadást, jöhetett másfél perccel a vége előtt a hazai támadás, azt Lengyel Anett a kapufára ejtette. Kisteleki Hanna egyenlített 12-12-vel, majd Dalmády Szandra svédcsavarral jelentkezett, de a gólt nem adták meg a játékvezetők.
A vége előtt pár másodperccel aztán Kisteleki a hazai kapu bal oldalába pattintott, így a véghajrában szerzett két találatával megnyerte a meccset az UVSE-nek, amelynek így a bajnokságban jobban megy (korábban a Dunaújvárost is megverték).

A válogatott felmérőn számításba vett Miklós Dóra játszott, de gólt nem szerzett, nem úgy Lengyel Dominika, aki kétszer köszönt be a szegediek részéről. Az újpesti Kisteleki Hanna öt, Sikter Diána négy gólt lőtt, Kuna Szonja nem talált be.

A bajnokságot a hibátlan Eger vezeti a szintén hibátlan UVSE és a Szentes előtt.

Eredmények – női ob I.-es bajnokság, 4. forduló:

Angyalföldi SI DSE – Dunaújvárosi Főiskola 3-23 (0-4, 1-7, 0-6, 2-6)

ASI: Menczinger M. – Gazdag, Porvay, Török, Gabura, Ipacs 2, Fekete 1. Csere: Molnár (kapus), Szilvási, Kerekes, Bodócs, Sajben, Fazekas, Herczeg. Vezetőedző: Jenei Sándor
Dunaújváros: Kasó – Menczinger 4, Gurisatti 2, Miskolczi 3, Garda 2(1), Csabai 3, Polák 3. Csere: Bárdos (kapus), Szilágyi 3, Ziegler, Horváth B. 2, Andresz 1(1). Vezetőedző: Mihók Attila

Gól/emberelőny: 2/5, illetve 4/6
Ötméteresek: 0/0, illetve 2/3
Kipontozódott: -

ZF-Eger – Hungerit-Szentes 13-8 (3-2, 5-2, 3-3, 2-1)

Eger: Gangl – Zajácz 1, Ráski 5(1), Pócsi, Czigány 2, Somhegyi 2, Pengő 2. Csere: Clayton 1, Veréb, Vályi F. Vezetőedző: Kelemen Attila
Szentes: Gundl – Győri 1, Hevesi, van der Sloot, Kádár, Kövér-Kiss 2, Gémes 2. Csere: Terefou (kapus), Etiebet, Magyar, Elbert, Rácz 3. Vezetőedző: Tóth László

Gól/emberelőny: 3/5, illetve 3/11
Ötméteresek: 1/5, illetve 0/0
Kipontozódott: van der Sloot (30.)

Honvéd-POLO – BVSC-Zugló 7-12 (2-3, 0-3, 3-3, 2-3)

Honvéd-POLO: Varga – Kerekes, Hlengiwe, Kling, Ráduly, Kiss 4, Dombrádi 1(1). Csere: O-Nagy 2, Konrád, Gazsovits, Szívós, Szűcs. Vezetőedző: Rottler Antal
BVSC: Horváth A. – Farkas 1, Illés 2, Szabó, Kele 2, Leimeter 3, Gyöngyössy 2. Csere: Rajkort, Máté, Takács, Tamás 2, Bors, Szmodics. Vezetőedző: Petrovics Mátyás

Gól/emberelőny: 3/16, illetve 5/13
Ötméteresek: 1/2, illetve 0/3
Kipontozódott: O-Nagy (26.), Szűcs (27.), illetve Farkas (20.), Gyöngyössy (26.), Szabó (32.)

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem – UVSE 12-13 (3-2, 3-4, 3-4, 3-3)

Szeged: Tóth – Árkosy, Lengyel Dorottya 1, Miklós, Dalmády Petra 4, Dalmády Szandra 5(1), Lengyel Dominika 2. Csere: Jankovics (kapus) Kocsis, Vidovics, Doktor, Lengyel Anett, Balogh, Lázár. Vezetőedző: Lakó Gábor
UVSE: Barna – Ritz, Kisteleki 5, Kövesdi 4(2), Sikter 4(1), Zhang, Kumi. Csere: Kiss A. (kapus), Hertzka, Miló-Sidló, Ádám, Kuna, Kiss E., Azumak. Vezetőedző: Áts Bertalan 

Gól/emberelőny: 5/7, illetve 5/8
Ötméteresek: 1/3, illetve 3/3
Kipontozódott: -
Vízilabda hírek