cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, alsóház: utolsó pillanatban mentett pontot a Pécs

2019. március 16. 20:55

A Kaposvár a KSI-t, a Szentes pedig az UVSE-t győzte le hazai medencében, míg a Szombathely a fővárosban gyűjtötte be a három egységet. A Pécs és a Tatabánya őrült meccsen osztozott a pontokon.

Az E.ON Férfibajnokság középszakaszának negyedik fordulójában az alsóház küzdelmeit a két sereghajtó összecsapása, a Kaposvár-KSI találkozó nyitotta. A két csapat csatáját a házigazdák nyerték, Berta József tanítványai végig vezetve, magabiztosan győzték le a központi sportiskolásokat. A 10-5-ös sikerből alaposan kivette a részét a vendéglátók kapusa, Nemes Balázs, aki 74%-os hatékonysággal őrízte portáját.

Míg a Kaposvár könnyedén gyűjtötte be a győzelemért járó három pontot, addig a Szentes és az UVSE fordulatos, és izgalmas mérkőzést vívott egymással a Kurca-parton. Az első felvonást 3-1-re a hazaiak nyerték, a második etapban pedig Konarik Ákos vezérletével egalizált az UVSE, így 4-4-es döntetlen mellett vonulhattak pihenőre a csapatok. Benedek Tibor ifjú tehetségeinek lendülete a nagyszünet után sem tört meg. Korényi Balázs akciógóljával átvették a vezetést a fővárosiak, ám Nagy Márton emberelőnyben értékesített találatával kiegyenlített a házigazda, akárcsak az újabb Korényi-gólt követően, újfent Nagy volt eredményes. Chrysopathis és Somogyi Balázs akciógóljait már nem sikerült megválaszolniuk a liláknak, 8-6-os szentesi előnynél zárult a harmadik játékrész. Az UVSE hatalmasat hajrázott a negyedik negyedben, de Pellei Csaba tanítványai már nem engedték ki a győzelmet a kezükből.

Izgalomból nem volt hiány Mecsekalján sem, a csoportelső Pécs azt a Tatabányát látta vendégül, aki a középszakaszban még nem talált legyőzőre. A vendég bányászok nem bíztak semmit a véletlenre, már előző nap elutaztak a baranyai megyeszékhelyre. Jól is kezdték a mérkőzést, egy negyed után 5-3-ra vezetett a Tatabánya, majd félidőre felzárkóztak egyre Lukács Gergely tanítványai, így 7-6-nál fordultak a felek. A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol két negyedet követően abbahagyták, hatalmas küzdelem folyt a medencében, a harmadik negyed végén 9-9-es döntetlent mutatott a pécsi uszoda eredményjelzője. Kolozsi Marcell fórgóljával újból a vendégeknél volt az előny, Csacsovszky Erik kiegyenlített, majd úgy tűnt, Kalanovics Balázsé lesz az utolsó szó, ám egy másodperccel a mérkőzés vége előtt Zerinváry Lóránd döntetlenre mentett.
 
Nagy csatát vívott egymással a Vasas és a Szombathely is. A vendégek rendre megléptek, a házigazda angyalföldiek pedig sorozatosan kiegyenlítettek. Még a negyedik negyedben is egyenlő volt az állás, mígnem a dunántúliaknak sikerült a maguk javára billenteniük a mérleget - Ivan Basara és Irmes Pál döntött. 

E.ON Férfibajnokság, Középszakasz
Alsóház (9-16. helyért), 4. forduló

Kaposvári VK-KSI 10-5 (2-0, 4-2, 1-2, 3-1)

Gólszerzők: Giga 3, Vindisch 2, Juhász-Szelei 2, Kovács O. 2, Berta, ill. Dávid 2, Bóbis, Horváth, Gábor
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Metalcom-Szentes-UVSE-Hunguest Hotels 12-9 (3-1, 1-3, 4-2, 4-3)
Gólszerzők:
Nagy M. 2, Pellei K. 2, Chrysopathis 2, Hegedűs, Pellei F., Somogyi, Vörös, Kuzmenko, ill. Korényi 3, Baksa 2, Konarik 2, Vigvári Vendel 2
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek Füszért-Tatabánya 11-11 (3-5, 3-2, 3-2, 2-2)
Gólszerzők:
Zerinváry 4, Csacsovszky E. 2, Rakonjac, Csacsovszky A., Chilkó, Opacak, ill. Kolozsi 4, Kalanovics 3, Keresztúri 2, Szentesi Á. 2
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket-AVUS 6-8 (2-3, 1-1, 2-1, 1-3)
Gólszerzők:
Vogel S. 2, Bencz, Halek, Sélley Rauscher, Hegedűs, ill. Garancsy 2, Kiss Cs., Takács, Irmes, Polovic, Ekler, Basara
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. Pécs 26, 2. Szentes 23, 3. Tatabánya 23, 4. AVUS 17, 5. Vasas 17, 6. UVSE 16, 7. Kaposvár 10, 8. KSI 0
Vízilabda hírek