cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, felsőház: otthon nyert a Miskolc, Honvédot vert a DVSE

2019. március 16. 18:25

Sike József legénysége a BVSC-t, Miroslav Bajin együttese pedig meglepetésre a Honvédot győzte le hazai környezetben, az E.ON Férfibajnokság középszakaszának negyedik fordulójában.

Az ünnepi hosszú hétvégén az első számú nemzetközi kupasorozatban teljes fordulót rendeznek, ezért a felsőház két szuperrangadóját, az Eger-Szolnok, valamint az FTC-OSC találkozót március 20-án játsszák le a csapatok. Azonban így is jutott mára két rangadó, hiszen a Miskolc a BVSC-t, a Debrecen pedig a Honvédot látta vendégül az E.ON Férfibajnokság középszakaszának negyedik körében.

Szűcs Levente a harmadik fordulóban megrendezett BVSC-Szolnok találkozó utolsó percében piros lapos büntetést kapott, ezért a zuglóiak kénytelenek voltak nélkülözni vezetőedzőjüket. A eltiltását töltő szakvezető helyett ezúttal Kemény Kristóf vezette csatába a kék-sárgákat. A vasutasok jól tartották magukat, az első negyed 2-2-es döntetlennel ért véget, míg félidőben már három gólt volt a házigazdák előnye (7-4). A fővárosiak azonban nem adták fel, a négy találatig meg sem álló Pásztor Mátyás vezérletével visszakapaszkodott, sőt, Kovács Péter akciógóljával fordított is a BVSC. De nem örülhettek sokáig a vendégek, hiszen Sasa Misics centergóljával húsz másodperccel a harmadik játékrész vége előtt egalizált a Miskolc. A mindent eldöntő negyedik negyedre elfáradni látszott zuglói együttes, melyet ki is használt Sike József együttese - Alexander Bowen duplájával 10-8-ra győzött a házigazda.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Akárcsak a második fordulóban a BVSC, úgy ezúttal a Honvéd ellen is nagyszerűen kezdett a hazai medencében harcba szálló DVSE. Miroslav Bajin tanítványai az első nyolc perc végére megléptek hárommal, nagyszünetben pedig 6-2-es cívisvárosi vezetés mellett cseréltek térfelet a csapatok. A második félidőben magasabb fokozatra kapcsolt Merész András legénysége, ám hiába a huszáros hajrá (5-4, 2-6), az oroszlánosoknak nem sikerült pontot szereznie a hajdúsági fővárosban. A Debrecen a Honvéd felett aratott, 13-12-es győzelmével, a BVSC-t megelőzve, előrelépett a hatodik helyre. 

E.ON Férfibajnokság, Középszakasz
Felsőház (1-8. helyért), 4. forduló

PannErgy-Miskolc-BVSC-Zugló 10-8 (2-2, 5-2, 1-4, 2-0)
Gólszerzők:
Bowen 3, Stojanovics 3, Misics 2, Lőrincz, Vadovics, ill. Pásztor 4, Kovács P., Szabó B., Czigány, Sugár
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Debrecen-Budapesti Honvéd 13-12 (3-0, 3-2, 5-4, 2-6) 
Gólszerzők:
Fekete 4, Vidovics 3, Macsi P. 2, Durik 2, Dőry, La Rosa, ill. Szivós 4, Manhercz Á. 3, Kiss G. 2, Simon A., Juhász, Szirányi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Március 20., szerda
ZF-Eger-Szolnoki Dózsa, Eger, 19:00
FTC-Telekom Waterpolo-A-Híd-OSC-Újbuda, Komjádi-uszoda, 19:30

Az állás: 1. OSC 51, 2. FTC 51, 3. Eger 40, 4. Szolnok 39, 5. Miskolc 36, 6. Debrecen 24, 7. BVSC 21, 8. Honvéd 20
Vízilabda hírek