cover image
Egyéb

Női bajnokság: elődöntőben az FTC

2019. március 16. 16:36

A Béres Gergely irányította fővárosiak magabiztosan győzték le az Egert, így a döntőbe jutásért küzdhetnek majd az UVSE-vel.

A két szoros bajnoki után az utóbbi időben egyre jobb formába lendülő, a BVSC ellen pontot csenő, a Dunaújvárost legyőző FTC nem sok esélyt adott az Egernek: a csapat három Európa-bajnoka nagyon odatette magát, hiszen Kasó Orsolya magabiztosan védett, Bujka Barbara remekül centerezett, Csabai Dóra pedig igazi vezére volt a társaságnak.

A fővárosiak mindenben felülmúlták a hevesieket, hiába tett meg mindent odaát Szilágyi Dorottya, aki 11-szer kísérletezett lövéssel, a hazaiak – akiknél kilenc játékos lőtt gólt, avagy a csapatjáték is meghatározó volt – minden negyedet megnyertek. Hátgólos, 15-8-as győzelmük azt jelenti, hogy a 6-0-s pontarányról induló párharcban ez meccs elég volt nekik arra, hogy kiharcolják az elődöntőbe jutást. A négy között az UVSE lesz az ellenfelük.

Az alsóházban a Budapesti Honvéd a szezonban Faragó Berta vezérletével első sikerét aratva szépített a Tatbánya elleni párharcban.

Női OB I., Rájátszás az elődöntőbe jutásért
FTC-Telekom Waterpolo–ZF-Eger 15-8 (5-2, 4-3, 3-1, 3-2)
Gólszerzők:
Bujka 4, Csabai 3, Mihailovics 2, Kövesdi, Takács V., Huszti, Gémes, Gerendás, Muzsnay, ill. Ráski 3, Miklós R. 2, Szilágyi D. 2, Szilágyi Sz.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9-0 az FTC javára

További program
Március 17., vasárnap
Rájátszás az elődöntőbe jutásért

BVSC-Zugló–Hungerit-Szentes, Laky-uszoda, 18:30
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6-0

Rájátszás a 7-10. helyért
RB-Tatabánya–Budapesti Honvéd 4-5 (1-2, 2-1, 1-1, 0-1)
Gólszerzők:
Jenei 2, Sedlakova, Kolarova, ill. Faragó B. 3, Czakó 2
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6-3 a Tatabánya javára
Vízilabda hírek
női bajnokság
ftc