cover image
Egyéb

Születésnapi három pont - Miskolcon nyert rangadót a Ferencváros

2019. március 9. 21:10

Az E.ON Férfibajnokság középszakaszának harmadik fordulójában magabiztosan győzött a Szolnok, az OSC és az Eger is. A születésnapját ünneplő Varga Zsolt együttese Miskolcon nyert rangadót, egy fordulatos és végletekig kiélezett mérkőzésen.

Zsivko Gocics tanítványai kiválóan kezdték a mérkőzést az oroszlánosok ellen, Andrija Prlainovics vezérletével rögtön az első nyolc perc végére meglépett néggyel a Szolnok, félidőben pedig már hat gól volt a házigazdák előnye (8-2). Nagyszünet után némileg visszavettek a tempóból és szorítottak a gólcsapon a Tisza-partiak - melyet ki is használt Merész András legénysége (2-2), ám a negyedik negyedben újfent lerohanták a fővárosiakat (7-2). A Szolnok tehát magabiztosan, 17-6-ra győzte le az ezúttal igencsak megfiatalított Honvédot és zsebelte be a három pontot. A sikerből alaposan kivette a részét a négy találatot jegyző Szatmári Kristóf, valamint a vendéglátók hálóőre, Kardos Gergely, aki 63 %-os hatékonysággal őrizte kapuját.

Három egységgel lett gazdagabb az OSC is, miután az újbudaiak a Szőnyi úton arattak, 12-3-as sikert. Újabb győzelmével Vad Lajos együttese hűen őrzi veretlenségét, míg Szűcs Levente, a hazaiak mestere 31 másodperccel a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt piroslapot kapott, így a következő bajnoki mérkőzésen biztosan nem foglalhat helyet a BVSC kispadján.

Fotó: Fehér Kálmán

Fotó: Fehér Kálmán

A Szolnokhoz és az OSC-hez hasonlóan, könnyedén nyert az Eger is. Dabrowski Norbert tanítványai a hétközben a zuglóiakat megverő Debrecent győzték le hazai medencében, a négy találatig meg sem álló Angelos Vlachopoulos vezérletével. Megszerzett három pontjával pedig továbbra is dobogós a hevesi együttes.

A forduló felsőházi rangadóján a Miskolc és a Ferencváros nézett farkasszemet egymással. Sike József csapata kiválóan tartotta a lépést a magyar bajnokkal szemben, az első játékrész 1-1-es, a második felvonás 5-5-ös döntetlennél zárult. Sokáig úgy tűnt, hogy a harmadik etap is egyenlő állásnál ér véget, ám a hajrában Vámos Márton emberelőnyben értékesített találattal átvette a vezetést a Fradi (7-9). Noha a házigazda borsodiak a negyedik negyedben sem adták fel, nem sikerült megállítaniuk a címvédőt, a 47. születésnapját ünneplő Varga Zsolt tanítványai már nem engedték ki a kezükből a győzelmet. A zöld-fehérek fordulatos és végletekig kiélezett csatában, 12-11-re nyerték meg a találkozót. 

E.ON Férfibajnokság, Középszakasz
Felsőház (1-8. helyért), 3. forduló

Szolnoki Dózsa-Budapesti Honvéd 17-6 (4-0, 4-2, 2-2, 7-2)
Gólszerzők:
Szatmári 4, Prlainovics 3, Rasovics 3, Angyal 2, Bátori, Jansik D., Zalánki, Szeghalmi, Aleksics, ill. Kiss B., Simon A., Manhercz Á., Gregor, Molnár, Szirányi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló-A-Híd-OSC-Újbuda 3-12 (1-3, 0-3, 2-5, 0-1)
Gólszerzők:
Ambrus, Sugár, Mladoniczky, ill. Randelovics 4, Burián 3, Erdélyi 2, Salamon 2, Seman
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger-Debrecen 14-9 (3-1, 5-3, 2-2, 4-3)
Gólszerzők:
Vlachopoulos 4, Rasovics 3, Sántavy 2, Hosnyánszky 2, Murisics 2, Avramovics, ill. Macsi P. 2, Vidovics 2, Dőry, Kovács G., Fejős, Fekete, Durik
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolc-FTC-Telekom Waterpolo 11-12 (1-1, 4-4, 2-4, 4-3)
Gólszerzők:
Bowen 5, Vadovics 2, Lőrincz, Nagy Á., Misics, Stojanovics, ill. Varga Dénes 4, Vámos 3, Kállay 2, Younger 2, Pohl
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. OSC 51, 2. FTC 51, 3. Eger 40, 4. Szolnok 39, 5. Miskolc 33, 6. BVSC 21, 7. Debrecen 21, 8. Honvéd 20
Vízilabda hírek