cover image
Egyéb

Padovai vereség, így a LEN-kupáért küzdhet az UVSE

2019. március 9. 19:17

Benczur Márton csapata remekül kezdett az Euroliga negyeddöntőjének második mérkőzésén, ám 5-2-es vezetés után 8-7-re kikapott, így a legrangosabb sorozatból kiesett.

Pont úgy kezdte a padovai partit a magyar bajnok, ahogy eltervezte: avagy rögvest az első menetben magához ragadta a kezdeményezést. Igyekezett mindenkiben tudatosítani, hogy jobb csapat: Vivan Sevenich és Szücs Gabriella akciógóljára Barzon ugyan válaszolt, de utána két Keszthelyi Rita-villanás következett, és rögvest 1-4 állt a táblán. Miután Casson szépítő találatára Paul Kindred válaszolt, a jól védekezéssel, illetve Gangl Edina révén jó kapusteljesítménnyel kirukkoló UVSE 5-2-re vezetett.

A második negyedet ugyan 2-1-re megnyerte a Padova, de egyrészt Antal Dóra gólja Grab és Barzon találata után nyugtatóan hatott, másrészt igazolta, nem esett kétségbe a feltüzelt olaszok játékra ellenére sem Benczur Márton együttese.

Amely nagyszünet után támadásban továbbra is sokat hibázott, kihagyta az emberelőnyös helyzeteit, s annál bizony jobb csapat a Padova, hogy ezt ne használta volna ki. Teani védéseire alapozva Renalli és Barzon góljaival egyenlített a házigazda, s bizony Keszthelyi klasszisa kellett ahhoz, hogy előnnyel menjen a csapat a záró negyedre.

Ebben aztán ott folytatódott minden, ahol abbamaradt: elhibázott támadások, a nagy őrületben kapkodás, és távoli bekapott gólok… Queirolo, majd 2:24-gyel a vége előtt Grab lövése talált utat Gangl mellett a kapuba. Az utolsó UVSE-előny időkérés utáni megjátszása sajnos jól jellemezte az első negyed után megállt támadójátékot, így pedig az extázisban játszó olasz csapat játékosai elérték céljukat: ők mehetnek majd a sorozat négyes döntőjébe. Az UVSE a LEN-kupa négyes döntőjében vigasztalódhat, amelyben speciel az Euroliga-győztes Kirsihi is itt lesz, lévén az orosz bajnok is kiesett…

Női Euroliga
Negyeddöntő, 2. mérkőzések
Plebiscito Padova (olasz)–UVSE-Hunguest Hotels 8-7 (2-5, 2-1, 2-1, 2-0)
Gólszerzők:
Barzon 3, Grab 2, Queirolo, Casson, Ranalli, ill. Keszthelyi 3, Antal, Szücs, Sevenich, Paul
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: Padova, 14-13-as összesítéssel

Vouliagmeni NC (görög)–Kinef Kirishi (orosz) 9-7
Továbbjutott: Vouliagmeni
, 19-18-as összesítéssel

Olympiakosz Pireusz (görög)–Sant Andreu (spanyol) 10-6
Továbbjutott: Olympiakosz
, kettős győzelemmel, 26-13-as összesítéssel

CN Sabadell (spanyol)–Ekipe Orizzone (olasz) 11-11
Továbbjutott:
Sabadell, 23-20-as összesítéssel
 




Vízilabda hírek
uvse
euroliga