cover image
Egyéb

Remek baranyai példa, avagy főszerepben a gyerekek

2019. március 8. 16:27

Pécsett tartották az Úszónemzet Program kihelyezett ülését, amelyen dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke, Varga Csaba, a program projektvezetője és Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója és a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is részt vett.

Ősszel Pécsett indulhat az Úszónemzet Program, amelynek célja, hogy szakmailag és erkölcsileg is felkészült szakemberek foglalkozzanak az úszni tanuló gyerekekkel, illetve felfedezzék azokat a tehetségeket, akikből akár Magyarország következő olimpiai bajnokai lehetnek – adta hírül a www.psnzrt.hu portál.

A baranyai megyeszékhelyen évek óta jól működik az óvodás és kisiskolás ingyenes úszásoktatás, amelyből több olyan gyermek került ki, akik később nemzetközi sikereket is elértek a vizes sportágakban. A Magyar Úszószövetség elnöke, dr. Wladár Sándor elmondta, kiemelt feladatnak tartják az utánpótlás-nevelést.

A PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a látogatás során a MÚSZ elnöke hangsúlyozta a városban folyó szakmai munka sikerességét, emellett nagy megtiszteltetésnek is tartja, hogy személyesen is jó kapcsolatot ápol a szövetség első emberével.

„Nemcsak mint a PSN Zrt. vezérigazgatója, hanem mint a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is sok közös programban veszünk részt az Úszószövetség szakembereivel, ezért nagyon sok közös sikernek örülhettünk már az elmúlt években. Pécsett régóta foglalkozunk az óvodás és utánpótlás úszásoktatással, számunka mindig is a minőség volt az elsődleges. A célunk az, hogy amellett, hogy megfelelő úszástudással rendelkező fiatalokat neveljünk, meg szeretnénk találni a jövő olimpiai bajnokait is akár öttusa, vízilabda vagy úszás sportágakban” – fogalmazott Vári Attila.

A teljes cikk dr. Wladár Sándor nyilatkozatával itt elolvasható.

Vízilabda hírek
vári attila
pécs